رضا رسولی نویسنده و عضو انجمن قلم ایران با بیان اینکه جمع آوری خاطرات شفاهی افراد پیرامون دفاع مقدس و انقلاب کاری ارزنده و قابل تقدیراست به خبرنگار کتاب و ادبیات شبستان ، گفت: تاکنون دراین زمینه کارهای خوبی صورت گرفته است و به گمانم معدل کارها در این زمینه خوب است .
وی درادامه افزود: نهادهایی مانند روایت فتح آثار فاخر و خوبی را در این زمینه منتشر کرده اند و داستانهایی را با بهرگیری از همین خاطرات منتشر کرده اند که به جای خود، آثار ارزشمندی هستند آثاری که درکناررعایت نکات ادبی و رویکرد داستانی زیبا و خواندنی به نظر می رسد ویژگی های شاخص و منحصر به فرد خود را دارد.
وی با بیان اینکه تبدیل خاطره به داستان کاری ارزنده است، عنوان کرد: برخی از خاطرات افراد کاملا قابلیت داستان و رمان شدن را دارند اما نخستین کاری که ما باید انجام دهیم این است که این خاطرات در مرحله نخست جمع آوری شوند و در مرحله بعدی با مطالعه آنها و ارزشگذاری خاطرات ،آنهایی که سیرماجرایی و داستانی دارند به رمان و یا داستان تبدیل شوند.
رسولی درادامه با اشاره به اینکه درهر صورت همه خاطرات این حوزه باید جمع آوری شود،اظهار کرد:جمع اوری این خاطرات بخشی از تاریخ ما را تشکیل می دهد بنا براین جمع آوری آنهایی که کیفیت وکشش داستانی هم ندارند هم لازم به نظر می رسد زیرا اینها خاطرات مستند وبه نوعی مستند نگاری هایی هستند که ثبت آنها بخشی از تاریخ ماست اما اگر قرار است داستانی از روی این آثار نوشته شود آنهایی انتخاب می شود که ماجرا محوروهمراه با کشش داستانی ورویداد محور باشند.
وی با بیان اینکه متاسفانه برخی از آثاری که براساس خاطرات نوشته می شود بازاری هستند، گفت: کارهای بازاری زیادی نیز در این زمینه تولید می شود اما در مجموع کارهایی که توسط انتشارات روایت فتح و سوره مهر در این باره تولید می شود کارهایی ارشمند وقابل تقدیر هستند.
وی تصریح کرد: حوزه خاطره نویسی با توجه به گستردگی که دارد نیاز به آموزش نیز دارد و البته در این زمینه دوره هایی توسط علیرضا کمره ای برگزار می شود.و همچنین بنیاد حفظ آثار و ارزش های دفاع مقدس نیز کلاس هایی را در این زمنه برگزار می کند.
وی در پایان خاطر نشان کرد: نکته مهم درباره کتابهای خاطره و رمانهایی که براساس آنها به رشته تحریر درمی آید توزیع مناسب این آثار است که باید توسط نهادهای که این آثار را منتشر می کنند در نظر گرفته شود زیرا به نظر می رسد که در حال حاضر دوره کتابهای اهدایی گذشته است و باید به سمت فروش برویم نه اینکه کتاب چاپ کنیم و به سازمانها و نهادها هدیه بدهیم و یا اینکه کتابهای ما پشت ویترین مغازه های خاک بخورد.!
پایان پیام/
نظر شما