به گزارش خبرنگار شبستان، نشست خبری تشریح برنامه های طرح ملی گرامیداشت هزاره سرایش شاهنامه صبح امروز 23 فروردین ماه با حضور یاسر موحد فر، دبیر کل بنیاد فردوسی و محمود علیگو، رییس سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی در سالن همایش جهاد دانشگاهی برگزار شد.
محمود علیگو - رییس سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی در ابتدای این نشست، با اشاره به اینکه در پی تبیین مفاخر کشورمان برای دانشجویان هستیم، اظهار کرد: تا تبیین مفاخر ملی برای دانشجویان و بسط این الگوها، سعی داریم تا بتوانیم فضای داخلی و بومی برای مسائل هویتیمان داشته باشیم.
علیگو تصریح کرد: امسال دومین دههی سرایش شاهنامه را در 12 استان دنبال میکنیم و برای سالهای بعد نیز مفاخر دیگری را در دست پیگیری داریم تا یکی از آنها را در دانشگاههای کشور معرفی کنیم. انتخاب شاهنامه به خاطر همزمانی با هزارهی سرایش آن و احساس ضرورت پرداختن به فردوسی در بین دانشجویان است.
وی افزود: در نظرسنجیای که در رشتههای مختلف در 11 دانشگاه کشور انجام شده است، حدود 68درصد دانشجویان علاقهمندی خود را به شناخت فردوسی بیان داشتند؛ در حالیکه تنها سه درصد از آنها فردوسی را میشناختند.
علی گو، خاطرنشان کرد: دانشگاههای تهران، علم و فرهنگ، صنعتی شریف، استان یزد، اردبیل، رشت، خراسان جنوبی، مرکزی، فارس، سیستان و بلوچستان و گلستان برگزارکننده برنامههای دهه گرامیداشت هزارهی سرایش شاهنامه هستند.
در ادامه این نشست، یاسر موحدفرد - دبیر کل بنیاد فردوسی - با اشاره به ثبت جهانی هزارهی سرایش شاهنامه در سالهای 2010 - 2011 اظهار کرد: در پی ثبت جهانی هزارهی سرایش شاهنامه، مجمع عمومی سالانهی یونسکو در آبانماه سال گذشته ثبت جهانی ورزشهای زورخانهیی را انجام داد و در پی آن، فدراسیون زورخانهیی اعلام آمادگی کرد در کنار برنامههای علمی که در 12 استان کشور برنامهریزی شده است، طرح ملی «ضرب و نقل» را در دانشگاههای کشور اجرا کند.
موحد فرد تصریح کرد: 18 اردیبهشتماه آغاز برنامههای دههی سرایش شاهنامه است که در پی آن، ویژهبرنامههایی با سخنرانی دکتر حمیدرضا شایگانفر، عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی، با موضوع تحلیل داستان جمشید و فریدون در تالار دانشگاه علم و فرهنگ استان تهران برپا میشود. در ادامهی این برنامهها، 19 اردیبهشتماه سخنرانی استاد بهمن حمیدی، رییس بنیاد تاریخ معاصر ایران، با موضوع شاهنامه چیست؟ فردوسی کیست؟ در دانشگاه استان یزد برگزار میشود. در 20 اردیبهشتماه دکتر سیدجعفر حمیدی، عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی، با موضوع جلوههای عشق در شاهنامه در دانشگاه محقق استان اردبیل سخنرانی میکند. 21 اردیبهشتماه سخنرانی قدمعلی سرامی، عضو هیأت علمی دانشگاه تهران، با موضوع جلوههای مهر در شاهنامه در دانشگاه گیلان برگزار میشود.
دبیرکل بنیاد فردوسی: 23 اردیبهشتماه نیز ششمین کنگرهی جهانی بزرگداشت فردوسی در مجتمع شریعتی جهاددانشگاهی با همراهی مؤسسهی فرهنگی اکو و با در اختیار گذاشتن نشان فردوسی توسط این مؤسسه به شاهنامهپژوهان برگزار میشود. در ششمین کنگرهی جهانی بزرگداشت فردوسی، سخنرانی دکتر فریدون جنیدی، رییس بنیاد نیشابور، با موضوع هزارهی سرایش شاهنامه انجام میشود. همچنین در ششمین کنگرهی جهانی بزرگداشت فردوسی در 23 اردیبهشتماه از دو کشور تاجیکستان و افغانستان دعوت به عمل آمده که در پی آن، سخنرانی دکتر شاه منظور، عضو آکادمی علوم تاجیکستان و نمایندهی این کشور در اکو، با موضوع تأثیر شاهنامه بر ادبیات کشورهای فارسیزبان، و سخنرانی پروفسور ناصر کنعان، دارندهی کرسی دانشگاه برلین آلمان، با موضوع تأثیر شاهنامه در کشورهای اروپایی در این روز انجام خواهد شد. سهتارنوازی خراسانی و ضرب زورخانه و نوای نقالان از دیگر برنامههای ششمین کنگرهی جهانی بزرگداشت فردوسی است.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: در ادامهی برنامههای هزارهی سرایش شاهنامه، 24 اردیبهشتماه سخنرانی دکتر عزیزالله جوینی، عضو هیأت علمی دانشگاه تهران، با موضوع داستان پهلوانی رستم در استان خراسان جنوبی دانشگاه بیرجند برگزار خواهد شد. 25 اردیبهشتماه نیز در سالروز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی سه برنامه با حضور دکتر حسینعلی قبادی، عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس، با موضوع کهنالگوهای شاهنامه؛ پلی میان فردوسی و مولانا در دانشگاه صنعتی شریف تهران، و سخنرانی دکتر آرش اکبری مفاخر، عضو قطب فردوسیشناسی دانشگاه فردوسی، و سخنرانی سیدضیاءالدین هاجری، رییس انجمن پاسداری و پالایش زبان فارسی، با موضوع رازهای سرایش شاهنامه در دانشگاه منابع طبیعی گرگان استان گلستان برگزار خواهد شد. در ادامهی این برنامهها، 26 اردیبهشتماه سخنرانی یاسر موحدفرد، دبیر کل بنیاد فردوسی، با موضوع خطوط اصلی اندیشههای فردوسی در سالن آمفیتئاتر مرکز علمی کاربردی شهر اراک برگزار خواهد شد. 27 اردیبهشتماه نیز سخنرانی دکتر میرجلالالدین کزازی، عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی، با موضوع شاهنامه، نامهی فرهنگ و منش ایرانی در دانشگاه شیراز برگزار خواهد شد. 28 اردیبهشتماه هم سخنرانی دکتر محمدحسین طوسیوند، پزشک سال آلمان و رییس بنیاد فردوسی، با موضوع پزشکی در شاهنامه در دانشگاه سیستان و بلوچستان شهر زاهدان انجام خواهد شد.
وی گفت: در رابطه با برنامههای هزارهی سرایش شاهنامه، وبگاهی توسط سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی طراحی شده که از 18 تا 28 اردیبهشتماه اطلاعات مربوط به این برنامهها را ارائه میدهد.
در ادامه، علیگو نیز در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه نظرسنجی انجامشده در دانشگاههای کشور فقط در رابطه با فردوسی بوده یا خیر، توضیح داد: این نظرسنجی تنها در مورد فردوسی انجام شده که بنا داشتیم بدانیم فضای عمومی دانشگاه تا چه حد پذیرای برنامههای دههی هزارهی سرایش شاهنامه است و در پی این نظرسنجیها متوجه شدیم تنها 9درصد دانشجویان از طریق رسانهها با فردوسی آشنا شدهاند و اغلب دانشجویان از طریق مدرسه با فردوسی آشنا شدهاند. سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی با جمعبندیای که انجام داد، به این نتیجه رسید که اگر الگوسازی در فضای دانشگاه شکل بگیرد، دانشجویان به عنوان قشر نخبه اثرگذاری بیشتری برای ترویج شاهنامهی فردوسی دارند.
یاسر موحدفرد هم با تشریح دیگر برنامههای بنیاد فردوسی و سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی در هزارهی سرایش شاهنامه، عنوان کرد: تلاش این مجموعهها بر این است که بتوانیم مجموعهی مقالات ارائهشده در این دهه را منتشر کنیم و همچنین در دههی هزارهی سرایش شاهنامه، نمایشگاههایی با محتوای نگارههای شاهنامهی بایسنقری و شاهنامهی شاه طهماسب که از آنها عکاسی ویژه شده است، به صورت تابلوهای نمایشگاهی در دانشگاهها برپا شود. همچنین پس از پایان برنامههای دهروزهی هزارهی سرایش شاهنامه، مجموعه کارگاههایی با همکاری بنیاد فردوسی در رابطه با شاهنامهپژوهشی در دانشگاههایی که این برنامهها را اجرا میکنند، برگزار خواهد شد.
پایان پیام/
نظر شما