خبرگزاری شبستان: یکی از موضوعات مهمی که پیامبر بزرگوار(ص) در روز غدیر ضمن خطبه شریف غدیر فرمودند: "مسألهی مهدویت" و معرفی آخرین وارث انبیا و اولیای الهی است، خطبه غدیر در معرفی امام علی(ع)، به حضرت بقیة الله الأعظم توجه خاصی دارد. به طوری که در این خطبۀ 25 جمله درباره حضرت مهدی(عج) آمده است. خبر دادن از مهدی موعود(عج) برای آن مردمی که قبول ولایت امیرالمؤمنین(ع) برایشان سنگین بود، بیانگر آینده نگری اسلام و برنامه بلندمدت دین الهی برای مسلمان است.
در این راستا و به منظور تبیین مساله مهدویت در خطبه غدیر با حجت الاسلام رحیم کارگر، مدیر گروه آینده پژوهی پژوهشکده مهدویت به گفتگو نشسته ایم.
حجت الاسلام رحیم کارگر با بیان اینکه پیامبر اسلام در خطبه غدیر بعد از معرفی مقام و منزلت شخصیت امام به برنامه های مهم و اساسی حضرت اشاره می کنند، گفت: پیامبر(ص) در این خطبه به گوشه ای از اقدامات و عملکرد ایشان اشاره می کنند و از این طریق نور امید را در دل حق طلبان روشن می کند.
وی بااشاره به دو برنامه حضرت در حکومت خود، خاطرنشان کرد: نخستین برنامه امام زمان(ع) بعد از تشکیل حکومت یاری از دین خداوند و پشتیبانی از دین است.
حجت الاسلام کارگر اظهارداشت: وقتی در آخرالزمان ما شاهد غریب بودن دین خدا هستیم و مردم به دین عمل نمی کنند و دین پوشالی دارند، حضرت دین را احیاء کرده و آموزه های دین را در عالم احیا می کنند.
مدیر گروه آینده پژوهی پژوهشکده مهدویت با اشاره به فرازهایی از خطبه پیامبر در این روز، تصریح کرد: پیامبر می فرمایند بدانید که او پشتیبان دین است، بدانید او یاری دهنده دین خداست، این عبارات نشان دهنده وعده و بشارتی برای دین داران است که امام زمان(ع) آیین الهی را بر روی زمین گسترش می دهند.
وی بااشاره به دومین برنامه حضرت در حکومت خود ادامه داد: مبارزه با دشمنان خداوند و مقابله با ظالمان، ستمگران و مشرکان دومین برنامه ای است که پیامبر در این خطبه به آن اشاره می کنند که جدیت حضرت در جهاد با دشمنان خدا را نشان می دهد.
حجت الاسلام کارگر قیام حضرت را در تداوم قیام حق طلبان در تاریخ دانست و بیان داشت: باید در نظر داشت که مشکلات اصلی دنیا ناشی از عملکرد نادرست دشمنان دین خداست. براین اساس پیامبر در فرازی از خطبه غدیر می فرمایند "بدانید که او انتقام گیرنده از ستمگران است، کشنده همه قبیله های مشرک و گیرنده خون بهای دوستان خداست."
مدیر گروه آینده پژوهی پژوهشکده مهدویت افزود: پیامبر(ص) از طریق این سخنان هشداری به همه متجاوزان می دهند و می فرمایند بدانید بنای ظلم و شرک پایدار نیست و از بین خواهد رفت. بر این اساس باید مردم بدانند که حکومت ظالمان پوشالی است و به دست حضرت از بین خواهد رفت.
وی تاکیدکرد: باید توجه داشت که حضرت نه از روی خشونت بلکه از روی محبت و رافت و نیز آگاهی وارد می شوند و همه را به سوی خداوند دعوت می کنند اما این مشرکان و ظالمان هستند که در برابر حضرت می ایستند و حضرت را مجبور به برخورد می کنند.
پایان پیام/
نظر شما