به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج، وحید رضا شاد فر، مدیر عامل شرکت گل فام، امروز در جلسه کار گروه طبیعت گردی کرستان گفت: ایجاد مجتمع عای چند منظوره کشت و صنعت در روستاهای کردستان موجب توسعه گردشگری، ایجاد اشتغال و جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها خواهد شد.
وی افزود: بحث طرح مجتمع های چند منظوره کشت و صنعت روستایی برای اولین بار در استان مازندران اجرایی شد و امروز می خواهیم این طرح را در روستاهای کردستان که دارای اولویت های هدف گردشگری و محروم هستند اجرایی نماییم.
مدیر عامل شرکت گل فام تصریح کرد: در روستاها 6 ماه از سال فصل کاشت و داشت و برداشت است و 6 ماه از سال کشاورزان بیکار هستند که این بیکاری موجب مهاجرت آنها به شهرها و مشکلات و عواقب بعدی را برای آنها در شهرها خواهد داشت که می توان به افزایش جمعیت شهری و گسترش حاشیه نشینی و غیره را به دنبال دارد.
وی افزود: اجرایی کردن طرح مجتمع های چند منظوره کشت و صنعت در روستاها می تواند موجب نگه داشت روستاییان در روستا ایجاد اشتغال در فصل های بیکاری و غیره را به دنبال داشته باشد.
شادفر خاطرنشان کرد: با وجود راه اندازی این مجتمع ها اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان یک روستای هدف گردشگری در راستای اجرایی کرددن این طرح با همکاری خود در تلفیق گردشگری و کشت و صنعت خواهیم توانست هم طرح را اجرایی نماییم و هم از مهاجرت روستاییان جلوگیری و موجب توسعه گردشگری در روستاهای محروم استان کردستان شویم.
وی در ادامه بیان داشت: طرح مجتمع های چند منظوره کشت و صنعت روستاها در 5 بخش خلاصه می شود که شامل بخش اول طرحهای زود بازده همچون کشاورزی و دامپروری که می توان از پتانسیل های روستاها در این بخش بهره مند شد و طرحهایی همچون زراعت چوب، آیرودینامیک و جنگل کاری و کشت گیاهان دارویی، تولید محصولات زود بازده و احیاء مراتع را عملیاتی کرد.
وی به بخش دوم این طرح اشاره کرد وافزود: این بخش شامل ایجاد صنایع تولیدات جانبی و تکمیلی در سطح استان یا خود روستاهاست که استان ظرفیت احداث کارخانه تولید مداد از کاغذ باطله را دارد یا ایجاد مجتمع بسته بندی خشکبار.
مدیر عامل شرکت گل فام بیان داشت: بخش سوم طرح شامل قابلیت های توریستی روستا همچون مناظر طبیعی و بکر غارها ، چشمه ها جاذبه های طبیعی ، است که میتواند موجب جذب گردشگر و توریسم شود یا ایجاد حصار ساخت در روستاو یا اجرانمودن توریست شکار در منطقه مورد نظر می باشد.
شادفر، به بخش چهارم این طرح نیز اشاره کردو گفت: ایجاد مرکز تحقیقات که می توان از نیروهای منطقه استفاده نمود که این نیازمند تعامل بخش خصوصی و ادارات و دولت است تا بتوانیم مجتمع های چند منظوره را در روستاهای محروم اجرایی و عملیاتی نماییم
وی در پایان گفت: 80 درصد این طرح در سازمان میراث فرهنگی کشور مصوب شده و هم اکنون نیازمند همکاری و تعامل مدیران استانی به خصوص اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان و منابع طبیعی و جهاد کشاورزی و سایر ادارات مرتبط با این طرح است تا بتوانیم با وجود پتانسل های موجود در روستاهای استان ایجاد اشتغال نموده و از مهاجرت روستاها به شهر ها و قاچاق در مرزهای استان و بیکاری جلوگیری شود و زمینه گردشگری و جذب گردشگر و توریسم درمانی را در استان رونق داد.
مدیر کل میراث فرهنگی استان کردستان نیز در ادامه این جلسه گفت: برای اجرایی شدن این طرح مستلزم حضور مدیران ادارات و جلب رضایت آنها هستیم و با در نظر گرفتن جوانب امر و بررسی آنها این امکان فراهم شود که این طرح به صورت فاز بندی شده و اولویت دار اجرایی و عملیاتی شود چراکه اجرایی نمودن این چنین طرحایی می توان موجب ایجاد اشتغال رونق و توسعه گردشگری و جذب گردشگر به استان خواهد شد.
معاون گردشگری استان نیز گفت: در بحث گردشگری که درطرح مجتمع های چند منظوره به آن اشاره شد باید کشت محصولات کشاورزی، بناهای روستا، پتانسیل های گردشگری، ورزشهای بومی ـ محلی، صنایع دستی و آداب و رسوم آن در نظر گرفته شود تابیتوانیم توسعه گردشگری را در این روستا اجرایی و عملیاتی نماییم و باید این برنامه ها در اولویت ایجاد مجتمع های چند منظوره برای گردشگری و جذب گردشگردر روستاها شود.
پایان پیام/
نظر شما