گزارشات احمد شهید صدای دولت یازدهم را هم درآورد

خبرگزاری شبستان: گزارشگر ویژه سازمان ملل از ایران باز هم گزارشی مغرضانه علیه ایران ارایه داد که نمایندگان رسمی دولت یازدهم به آن واکنشی تند نشان داد.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، چهارشنبه هفته گذشته یعنی اول آبان احمد شهید گزارشگر ویژه سازمان ملل با حضور در جلسه کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل متحد، دومین گزارش سال جاری خود در مورد وضعیت حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران را ارائه کرد. گزارشگر ویژه سازمان ملل، وضعیت حقوق بشر در ایران و همچنین آثار تحریم های خارجی بر مردم این کشور را باعث نگرانی دانست.

 

نمایندگی جمهوری اسلامی در دفتر سازمان ملل در ژنو با ارسال سندی به کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل، به پیش نویس گزارش احمد شهید به شصت و هشتمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل پاسخ داد. این دفتر در گزارش خود، بر عزم جمهوری اسلامی به همکاری با سازوکارهای بین المللی مربوط به حمایت از حقوق بشر تاکید نهاده و گفته است که به گزارش های دبیرکل سازمان ملل به مجمع عمومی و شورای حقوق بشر این سازمان رسیدگی کرده است و عملکرد دولت ایران در این زمینه، شفاف بوده و خواهد بود.

 

نمایندگی جمهوری اسلامی تلویحا گزارشگر ویژه سازمان ملل را دارای جهت گیری سیاسی قلمداد کرده و با اشاره به گزارش او در مورد عدم انطباق شرایط انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری ایران با موازین بین المللی و توصیه به حضور ناظران خارجی در این انتخابات، آقای شهید را به اقدامی ˈمهندسی شدهˈ برای تخریب وجهه نظام سیاسی جمهوری اسلامی در اذهان عمومی متهم کرده است.

 

این نمایندگی اظهارات احمد شهید در مورد محدودیت آزادی بیان، اطلاعات و اجتماع در ایران را رد کرده و محتوای قانون اساسی و قوانین مصوب در جمهوری اسلامی از جمله قانون مطبوعات را متضمن وجود این آزادی ها دانسته و تاکید کرده است که اتهام روزنامه نگاران و وبلاگ نویسان زندانی، به آزادی بیان ارتباطی ندارد، بلکه این افراد مرتکب اقداماتی شده اند که از لحاظ قوانین جمهوری اسلامی، جرم محسوب می شود.

 

نمایندگی ایران در دفتر اروپایی سازمان ملل انتقاد گزارشگر ویژه به نظام قضایی و حقوقی جمهوری اسلام را نیز وارد ندانسته و در مورد عدم انطباق احکام اعدام و مجازات های غیرانسانی و خشونت آمیز با موازین بین المللی، گفته است که در ارزیابی وضعیت قضایی و حقوقی هر کشور، باید به شرایط فرهنگی آن کشور نیز توجه کرد.

نمایندگی جمهوری اسلامی در گزارش خود، اظهارات احمد شهید در مورد تبعیض علیه زنان و نقض حقوق اقلیت های مذهبی و قومی در ایران را نیز نادرست دانسته و گفته است که در قانون اساسی جمهوری اسلامی، این حقوق مورد شناسایی قرار گرفته است. در مورد بهائیان نیز این نمایندگی گفته است که پیروان بهائیت در ایران از سوی خود بهائیان در معرض ˈتفتیش و تحمیل عقایدˈ قرار می گیرند.

 

بخش دیگری از گزارش نمایندگی جمهوری اسلامی به موضوع تحریم اقتصادی ایران ارتباط دارد. نمایندگی ایران گفته است که گزارشگر ویژه تصویری ˈغیرمنصفانه و غیردقیقˈ از این مساله ارائه داده و به جای انتقاد از تحریم کنندگان به دلیل نقض حقوق بشر، به انتقاد از قربانیان تحریم پرداخته و از محکوم کردن تحریم های یکجانبه ایالات متحده و اتحادیه اروپا علیه جمهوری اسلامی خودداری ورزیده است.
 

پاسخ ها به گزارش ارایه شده احمد شهید از ایران به سازمان ملل

نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در نیویورک روز چهارشنبه اتهامات وارده از سوی گزارشگر ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل را رد کرد و آن را گزارشی بدون در نظر گرفتن واقعیات امروز جمهوری اسلامی ایران، غیر منصفانه، جهت‌دار و مخلوط با اغراض و انگیزه‌های سیاسی خواند.

 

در این پاسخ که توسط کارشناس نمایندگی کشورمان بلافاصله پس از ارائه گزارش حقوق بشری گزارشگر ویژه قرائت شد، درخواست کشورمان برای تهیه گزارشی متوازن، غیرجانبدارانه و بدور از نفوذ و گرایشات سیاسی و منطبق بر تحولات اخیر سیاسی و اجتماعی ایران به اطلاع اعضای این شورا رسید.

 

کارشناس نمایندگی کشورمان ضمن انتقاد شدید به ماهیت و عناصر تشکیل دهنده این گزارش، آن را بر خلاف واقعیات و تحولات امروز جامعه ایران خواند و در همین راستا نسبت به فرآیند انتخاب گزارشگر ویژه با توجه به عدم اشراف وی به شرایط سیاسی و اجتماعی ایران ابراز تأسف کرد.

 

عضو نمایندگی دائم کشورمان تاکید کرد که تنها با برخورد غیر سیاسی، متوازن و بی‌طرفانه در مورد وضعیت حقوق بشر در کشوری که به عنوان لنگرگاه حقوق بشر، اعتدال و مردمسالاری دینی در منطقه ای که از افراط گران، تروریسم و حکومتهای خودکامه رنج می‌برد، می‌توان به ایجاد اعتماد کمک کرد و موجب افزایش همکاری‌ها شد.

وی نقاط ضعف گزارش و مواردی که حاکی از سیاسی و غیر منطقی بودن آنست را برشمرد و در نهایت پایبندی کشورمان به تعهدات بین‌المللی و علاقه دولت جدید به ارتقاء همکاری‌ها با ساختارهای حقوق بشری را مورد تاکید قرار داد.

 

سخنگوی وزارت امورخارجه گزارش گزارشگر ویژه حقوق بشر درباره وضعیت حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران را جهت‌دار و دارای انگیزه‌های سیاسی دانست. مرضیه افخم گزارش درباره وضعیت حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران را خواند و گفت: جمهوری اسلامی ایران در منطقه‌ای که از افراطی گری، خشونت و تروریسم رنج می‌برد، به عنوان محور ثبات منطقه و برپایه مردسالاری دینی و اعتدال مسوولانه با جامعه بین‌المللی تعامل سازنده دارد و نمی‌پذیرد گزارش‌های مغرضانه ملاک قضاوت وضعیت حقوق بشر در ایران قرار گیرد.

 

وی با تاکید بر این‌که «جمهوری اسلامی ایران انتصاب گزارشگر ویژه حقوق بشر را توهین به ملت بزرگ ایران دانسته و آن را به رسمیت نمی‌شناسد، افزود: همان‌طور که قبلا نیز اعلام کرده‌ایم سازوکارانتصاب گزارشگر کاملا سیاسی بوده و نتیجه یک روند گزینشی است که توسط معدودی کشورهای خاص در شورای حقوق بشر دنبال می‌شود و از این رو گزارش تهیه شده نیزبا انگیزه‌های سیاسی و کاملا غیرمنصفانه به تشریح وضعیت حقوق بشر درایران پرداخته است.

 

وی ادامه داد: گروه‌های تروریستی و خشونت‌طلب که دست‌شان به خون مردم بیگناه آلوده است عموما منابع تهیه این گزارش قرار گرفته‌اند و از این رو گزارش مذکور فاقد اعتبار و وجاهت قانونی است.

 

سخنگوی وزارت امورخارجه خاطرنشان کرد: تاثیرپذیری گزارشگراز برخی رویکردها و سیاست های مغرضانه مانع از درک عمیق و نگاه واقع‌بینانه و بیطرفانه به واقعیات و تحولات مترقی جمهوری اسلامی ایران شده است به طوری‌که مشارکت بالا وکم نظیرمردم در انتخابات مهم ریاست جمهوری درخردادماه سال جاری دراین گزارش نادیده گرفته شده است.

 

احمد شهید کیست؟

احمد شهید متولد 1964 وزیر خارجهٔ سابق کشور مالدیو و گزارشگر ویژه کنونی امور حقوق بشر سازمان ملل متحد در مورد ایران است. در 11 ژوئن 2011، توسط شورای حقوق بشر سازمان ملل، احمد شهید به عنوان گزارشگر ویژه در امور ایران انتخاب شد. از او درخواست شده تا به ایران سفر کند و وضعیت حقوق بشر، زندانیان سیاسی و دیگر زندانیان را بررسی کند. که جمهوری اسلامی ایران با ورود وی به دلیل ارایه گزارش های مغرضانه به ایران ممانعت به عمل آورد. در واکنش به انتخاب احمد شهید، سخنگوی وزیر امور خارجه کشورمان این انتخاب را سیاسی و جهت‌دار دانست و عنوان کرد که جمهوری اسلامی ایران انتساب وی را به رسمیت نمی‌شناسد.
پایان پیام/

کد خبر 305957

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha