اصغر مهاجری، جامعه شناس در گفتگو با خبرنگار اجتماعی شبستان در مورد ازدواج ها از طریق سایت های همسر یابی گفت: متاسفانه در بحث ازدواج بیشتر به دنبال معلول ها هستیم و سایت های همسر یابی هم جزو معلول ها است که می خواهیم منشا ازدواج های ناموفق را در این سایت ها بیابیم.
وی افزود: یک چرخه فرهنگی در جامعه رخ داده است که رویکرد قالب آن مصرف گرایی است و پرچمدارانی که محصول این چرخه را استفاده می کنند زنان و جوانان هستند، نتیجه این چرخه فرهنگی وارد شهرها شده است و دوره مصرف برای فرد را بیشتر و شرایط و بهانه و توجیهات را هم فراهم کرده است.
مهاجری ادامه داد: فراهم بودن پول تو جیبی و تغذیه از جانب خانواده ها برای جوانان، بهانه ادامه تحصیل مدت مصرف گرایی را طولانی تر کرده است.
مهاجری خاطرنشان کرد: مصرف گرایی بسته های رفاه طلبی و لذت جویی را تولید می کند، تولید مصرف گرایی در نوع پوشش و آرایش و الگوی ارتباط جنسی تاثیر می گذارد که نتیجه این فرایند مسئولیت ناپذیری از جانب جوانان است.
این آسیب اجتماعی با بیان اینکه چرخه فرهنگی و رویکرد مصرفی و لذتی موجب عدم مسئولیت و تعهد در میان جوانان می شود تصریح کرد: امروزه جوانان بهانه هایی از جمله عدم اشتغال، بالا بودن هزینه زندگی، نبود مسکن را برای تشکیل خانواده دارند که بهانه های قابل توجیه ای برای فرد، خانواده و جامعه هم است.
وی ادامه داد: امروزه افزایش درصد طلاق به خصوص در 5 سال اول زندگی، افزایش بیش از 85 درصدی طلاق پنهان که به صورت حقوقی ثبت نمی شود اینها آسیب هایی است که از تغییر چرخه فرهنگی به وجود می آید و آسیب شناسی سایت های همسر یابی در مسئله ازدواج معلول هستند.
مهاجری اظهار کرد: طبق حکم ولایتی و حکومتی همه برنامه های دولت باید خانواده محور باشد اما چقدر برنامه های دولت خانواده محور بوده است، دولت بدهکارترین ارگان نسبت به حقوق خانواده ها است و خانواده ها زورشان به دولت نمی رسد تا حقشان را بگیرند.
وی خاطر نشان کرد: رسانه ها و نظام آموزشی کشور نقش درستی را در ترویج الگو ها و آموزش در جامعه را ایفا نکرده اند و موجب به وجود آمدن آسیب های فرهنگی شده اند.
مهاجری خاطرنشان کرد: با ارتباط در فضاهای مجازی درصد فریب افراد زیاد است و ممکن است ارتباط در محیط های دیگر همانند دانشگاه هم موجب آسیب شود اما اگر شرایط جامعه سالم باشد، درصد آسیب ها کاهش می یابد اما اگر بستر آسیب ها فراهم باشد در همه عرصه ها مشکلات به وجود می آید.
وی با بیان اینکه دختران و پسران آبستن حوادث هستند تصریح کرد: حوادث در فضای مجازی آسانتر رخ می دهد اما باید ببینیم چند درصد طلاق ها از طریق این سایت ها صورت گرفته است امروزه طلاق ها در ازدواج های سنتی و چهره به چهره هم افزایش داشته است.
وی با بیان اینکه اکنون شرایط پایداری خانواده ها در جامعه وجود ندارد اظهار کرد: بسترهای از هم پاشیدن خانواده و بالارفتن سن تجرد قطعی بستر های عدم پایداری خانواده ها را فراهم می کند.
وی با بیان اینکه جامعه ما در مجموع تمرین خوبی برای مسئولیت پذیری نیست تصریح کرد: محیط نظام فرهنگی و آموزشی جامعه شرایط لازم را برای آگاهی دادن جوانان آماده نکرده اند.
پایان پیام/
نظر شما