عطار نماد اصلی عرفان فارسی است

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران با اشاره به اهمیت شعر عطار در اندیشه های عرفان اسلامی، از عطار به عنوان نماد اصلی عرفان فارسی یاد کرد.

حجت الاسلام عباسعلی ابراهیمی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران، امروز (24 فروردین) در آستانه‌ روز بزرگداشت عطار، با بیان اینکه در شعر عطار جهان‌بینی عرفان اسلامی نهفته است، به خبرنگار شبستان گفت: عطار در مهم‌ترین مرحله تکامل عرفان فارسی قرار دارد که بر شاعران پس از خود به ویژه مولوی بسیار تأثیر گذاشت.

 

وی با اشاره به اهمیت شعر عطار در اندیشه های عرفان اسلامی، اذعان کرد: او با شاعران و عارفان روزگار خود و احوال آنها آشنایی داشته و متقابلا سبک زندگی و حالات آنان بر شعر و اندیشه عطار تأثیر گذاشته است.

 

حجت الاسلام ابراهیمی در خصوص سبک شعر عطار، اظهار کرد: عطار سبک خاص خود را دارد که او را از سایر شاعران متمایز می‌کند.

 

این مسئول فرهنگی  گفت: عطار بسیاری از کلماتی را که در لهجه نیشابوری تلفظ می‌شده است، وارد شعرش کرده و همچنین چون به حرفه عطاری اشتغال داشته است، برخی از اصطلاحات این حرفه در شعرش دیده می‌شود.

 

وی؛ منطق‌الطیر عطار را از برجسته‌ترین آثار عرفانی جهان دانست و بیان کرد: منطق‌الطیر به لحاظ پختگی اندیشه و گوناگونی افکار بسیار حائز اهمیت است.

 

حجت الاسم ابراهیمی در وصف منطق‌الطیر، ابراز کرد: این اثر گرانسنگ گزارشی است از سفر پرندگان به سوی سیمرغ و مشکلاتی که برای آن‌ها پیش می‌آید و برخی از آنان از ادامه راه انصراف می‌دهند و سرانجام سی مرغ به مقصد می‌رسند و این منظومه بهترین اثری است که سیر و سلوک عارفانه را نشان می‌دهد.

 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران در توضیح منطق‌الطیر عطار خاطرنشان کرد: این کتاب شگرف نشان‌دهنده تخیل شگفت‌انگیز عطار است و متنی است که چگونگی سیر و سلوک یک عارف را به طور کامل بیان می‌کند و کم‌تر اثری است در ادبیات فارسی که این‌چنین ساختار کاملی دارد و این اثر از ظرایف آموزش‌های عرفانی برخوردار است.

 

وی از مسئولان حوزه های مختلف فرهنگ و هنر کشور خواست تا از الگوهای غنی ادبیات فارسی بیشتر در تربیت نسل جوان بهره ببرند.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 30701

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha