طباطبایی نژاد:دلیل توقیف لاله سیاسی نیست/چرخه تولیدمستند فعال خواهد شد

خبرگزاری شبستان: رییس مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی در نشست جایزه شهد آوینی،درباره حواشی مربوط به این مرکز سینمایی هم توضیحاتی داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، نشست مطبوعاتی جایزه بزرگ شهید آوینی با حضور محمد مهدی طباطبایی نژاد(مدیر مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی)و شهنام صفاجو(مدیر روابط عمومی این مرکز)و اهالی رسانه برگزار شد.


در ابتدای این مراسم پس از پخش تیزر جشنواره ساخته مصطفی پایه شناس طبطبایی نژاد درباره کم و کیف آثار رسیده به جشنواره امسال و بخش های متعدد آن گفت:‌ تعداد فیلم‌های ارسالی به دبیرخانه جشنواره 393 فیلم با موضوعات مستندهای اجتماعی آسیب نگارانه، مستندهای اشراقی، مستندهای پرتره، مستندهای دفاع مقدس، مستندهای سیاسی، مستندهای مقاومت و پایداری همسو و تفکر شهید آوینی است.بخش‌های رقابتی چهارمین

 

دوره جایزه بزرگ شهید آوینی شامل بخش مسابقه، بخش ویژه بیداری اسلامی و بخش نکوداشت و بزرگداشت است.

 

او درباره بخش مسابقه این جایزه گفت: اعضای هیات انتخاب بخش مسابقه جایزه بزرگ شهید آوینی متشکل از محمد صدری، ابراهیم داروغه زاده، داریوش یاری، جهانگیز خسروشاهی و رضا دادویی است که پس از بازبینی 384 فیلم مستند ارسالی به دبیرخانه این رویداد 45 فیلم را برای بخش مسابقه برگزیدند.
 

 

او با اشاره به بخش بیداری اسلامی تصریح کرد: اعضای هیات انتخاب و داوری بخش ویژه بیداری اسلامی جایزه بزرگ شهید آوینی متشکل از مریم پوریامین و محمود زنده نام و امیر تاجیک است که پس از بازبینی 45 فیلم مستند مستند ارسالی به دبیرخانه این بخش ویژه 11 فیلم را برای رقابت در بخش مسابقه مستندهای بیداری اسلامی برگزیدند.

 

طباطبایی نژاد در بخشی دیگر از این مراسم در مورد بخش نکوداشتهای این جشنواره گفت: در این جشنواره نکوداشت و بزرگداشت برای محمد یوسف زادگان فیلمبردارروایت فتح، زنده یاد طاها کریمی فیلمساز متعهد سینمای مستند و شهید هادی باغبانی تصویربردار شهید در سوریه برگزارخواهد شد.

 

طباطبایی نژاد در ادامه در مورد تاریخچه این جشنواره گفت: زمانیکه جشنواره شهید آوینی توسط پژمان لشکری پور و محمد آفریده به وجود آمد جشنواره سینما حقیقت وجود نداشت و تنها جشنواره برترین‌های مستندهای سال برگزار می‌شد تا اینکه علم شهید آوینی برافراشته شد و زیر این نام جشنواره مستند را برگزار کردیم.از مدت‌ها قبل این بحث بود که این جشنواره شهید آوینی در دل جشنواره سینما حقیقت برگزار شود ضمن اینکه ممکن است سال آینده تغییراتی در برگزاری جشنواره رخ دهد اما نام شهید آوینی به عنوان بخش جدی مورد نظر ما قرار خواهد داشت زیرا معتقدم آوینی یک اسم نیست یک رسم است و حفظ آن وظیفه همه ماست.

 

مدیرعامل مرکز گسترش در ادامه افزود: ما تنها از دو جشنواره است که برگزارمی‌کنیم و در کنارش جشنواره‌های دیگری را حمایت می‌کنیم این حمایت جزء وظایف ما است. به عنوان مثال، جشنواره رضوی که بنیاد مستقلی دارد در حوزه فیلم‌های مستند و داستانی کوتاه بر روی مضمون دین توجه دارد که وظیفه اخلاقی و ذاتی ما حمایت از این جشنواره است. اما جشنواره اصلی ما جشنواره سینما حقیقت و آوینی است.
 

وی همچنین در پایان درباره رابطه جایزه آوینی و جشنواره سینما حقیقت گفت:‌ از آنجایی که این جشنواره 2سالانه است بسیاری از فیلم های آن یا در دور گذشته سینما حقیقت حضور داشتند یا در این دوره به نمایش در می آیند.همچنین ما در جشنواره سینما حقیقت امسال یک شب با عنوان «شب آوینی» داریم که در آن دوستان شهید گرد هم می آیند و با ذکر خاطراتی از ایشان به تماشای فیلم های برگزیده جشنواره شهید آوینی و خود شهید آوینی می نشینیم.
 

در بخش دوم این نشست،طباطبایی نژاد ترجیح داد بیشتر پاسخگوی سوالات خبرنگاران در مورد مسائل مختلف مرکز گسترش باشد و در پاسخ به اولین سوال درباره کیفیت حضور آثار مستند در جشنواره فیلم فجر گفت: معتبرترین جشنواره‌ داستانی دنیا فیلم‌های مستند را در فضای مجزا یا در میان سانس‌های خود نمایش می‌دهد و فجر هم از آنجایی که معتبرترین ویترین سینما به طور عام محسوب می‌شود باید بخش مستند را در دل خود داشته باشد.

 

وی تصریح کرد: اما مسئله اینجاست که متاسفانه انگار همیشه نمایش مستند در حاشیه جشنواره فجر مثل یک وظیفه اداری و تنها از سر رفع تکلیف انجام می‌شود.در حالی که اگر در کاخ جشنواره با حضور منتقدان هنرمندان اهالی مطبوعات در بین سانس‌های اصلی به نمایش در بیاید با استقبال خوبی مواجه خواهد شد.

 

طباطبایی نژاد در ادامه با بیان اینکه نمره مسئولان جشنواره فیلم فجر در نمایش آثار مستند از بیست،دو یا سه است،گفت: در هر صورت من با حذف بخش مستند از جشنواره فجر کاملا مخالفم، اما با نمایش این چنینی فیلم‌ها در سالن‌های محدود و نمایش‌های بد هم موافق نیستم. به اعتقاد من یکی از وظایف مدیران فرهنگی تغییر ذائقه مخاطب است، این ما هستیم که باید ذائقه را به سمت فیلم‌های جدی‌تر و درشت سوق دهیم. درحالی که هیچوقت در جشنواره فجر به بخش مستند اینگونه نگاه نمی‌شود و همانطور که گفتم فقط از سر رفع تکلیف به آن می‌پردازیم.

 

مدیر مرکز گسترش در پاسخ به سوالی در مورد حمایت این مرکز از تولید فیلمهای بلند گفت: از ابتدا و طبق اساسنامه مرکز گسترش یکی از وظایف ما تولید فیلم‌های سینمایی فیلمسازان اول بود که در سال های آخر دوره مدیریت آفریده تولید فیلم‌های فیلمسازان دوم هم به آن اضافه شد.اینکه ما این رسالت را در مورد فیلمسازان اول ادامه بدهیم، علاقه شخصی من است اما هنوز دستوری در این رابطه به من ابلاغ نشده و ممکن است بخشی در فارابی تولید فیلم‌های اول را برعهده بگیرد و به ما مسئولیت دیگری بدهد.

 

در ادامه این طباطبایی نژاد در مورد توقف تولید فیلم«لاله»گفت: نمی‌خواهم درباره این فیلم صحبت کنم و فقط این را بگویم که من نه وابسته به گروهی، نه جناحی و نه حزبی هستم و با نگاهی کاملا حرفه‌ای و فارغ از سیاست‌زدگی این فیلم را توقیف کردند.اشکال این فیلم لاله یک سری ابهامات در مسیر تهیه و تولید آن بود که اگر حل بشود، به سرانجام می‌رسید و حقیقتا سر سوزنی در نگاه سیاسی در توقیف این فیلم نیست.

وی افزود: شاید دیگران بخواهند از حرف‌های ما حاشیه بسازند ولی ما نگاه حرفه‌ای و بی‌حاشیه‌ای داریم.

 

طباطبایی‌نژاد درباره رسالت تولید فیلم‌های مستند در این مرکز عنوان کرد: اگر ما نتوانیم چرخه تولید را راه بیاندازیم به این سینما لطمه بزرگی زده‌ایم به همین دلیل در تلاشم با کسب بودجه سال جدید از اول آذرماه این چرخه را به راه بیاندازیم و در زمینه‌های انیمیشن، داستانی و مستند فعالیت‌مان را از سر بگیریم.

 

وی در پایان در رابطه با اسم مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، گفت: به نظرم این مرکز اسم مناسبی دارد و هیچ تصمیمی برای تغییر آن که بنیاد، موسسه و ... نداریم.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 307016

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha