احمد عطایی، مدیر مسئول انتشارات و موسسه فرهنگی هنری قدر ولایت با اشاره به چاپ 30 جلد کتاب با عنوان "پابه پای شهدا" در سال جدید، به خبرنگار شبستان گفت: مجموعه" پابه پای شهدا" که زندگینامه 30 شهید دوران دفاع مقدس است و سوابق جبهه و وصیت نامه این شهدا در آن قرار دارد به همت جمعی از نویسندگان به رشته تحریر درآمده است.
عطایی با بیان اینکه تمام کارهای مربوط به مجموعه "پابه پای شهدا "در سال گذشته صورت گرفته است، بیان کرد: تلاش می شود که این 30 جلد کتاب به شمارگان 5000 هزار نسخه برای هر جلد و در قطع رقعی، همزمان با سوم خرداد امسال، مصادف با سالروز آزادسازی خرمشهر روانه بازار شود.
وی با اشاره به چاپ 60 عنوان کتاب در مورد دفاع مقدس در سال 89 اظهار داشت: 30 جلد کتاب که "رسم خوبان " نام دارد حدود 100 تا 140 صفحه و با شمارگان 10000 نسخه برای هر جلد در قطع پالتویی برای استفاده در مترو و اتوبوسها چاپ شده است و تمام این 30 جلد با استقبال خوبی مواجه شد و به چاپ دوم رسید.
مدیر مسئول انتشارات و موسسه فرهنگی هنری قدر ولایت خاطرنشان کرد: 30 جلد دیگر با عنوان" سیره شهدای دفاع مقدس" بالغ بر 400 تا 600 صفحه با شمارگان 5000 نسخه در قطع رقعی برای مصارف کتابخانه ای در سال قبل به چاپ رسید و برخی از جلدهای آن زیر چاپ دوم قرار گرفته است.
عطایی با اشاره به استقبال خوب از مجموعه های" رسم خوبان" و "سیره شهدای دفاع مقدس"، تصریح کرد: با وجود شمارگان زیاد جلد اول این مجموعه ها، درکمتر از چند ماه آنها به چاپ دوم رسیدند و این حاکی از استقبال خوب است .علاوه بر این ما در نمایشگاه های استانی شاهدیم که کتب دفاع مقدس یکی از مجموعه کتب مورد توجه مردم است.
وی در پاسخ این پرسش که " آیا چاپ 60 عنوان کتاب درعرض یکسال، به محتوا و کیفیت این آثار ضربه نمی زند؟" به خبرنگار شبستان گفت: برای چاپ این 60 عنوان در سال کار مقدماتی شامل تحقیقات، پژوهش و فیش برداری انجام شده بود و در سال گذشته تنها شاهد خروجی آن ها بودیم. در حقیقت مس توان گفت کار این کتاب ها درعرض یک سال انجام نشده بلکه سه سال به طول انجامیده است.
مدیر مسئول انتشارات و موسسه فرهنگی هنری قدر ولایت همچنین یادآور شد: نکته دیگر این است که این 60 عنوان کتاب توسط یک یا چند نفر نوشته نشده است بلکه یک گروه 30 تا 40 نفری پژوهش کار را عهده دار داشته اند و حدود 40 تا 50 نفر نیز در شناسایی، تخلیه اطلاعات و فیش برداری همکاری داشتند که در نهایت تنظیم و ویرایش کتب بر عهده 4 نفر بوده است.
عطایی در مورد نویسندگان 60 عنوان کتاب دفاع مقدس نیز اظهار داشت: این نویسندگان اهل دفاع مقدس بودند و بعضاً جانباز جنگ تحمیلی هستند و برخی نیز از خانواده شهدا و عده ای نیز مسئول ستاد لشکر بوده اند و به طور کلی می توان گفت که در کل، همه آنها کاملاً با دفاع مقدس آشنا و مانوس هستند.
وی با بیان اینکه نویسندگان کتب دفاع مقدس باید با جنگ تحمیلی و فرهنگ دفاع مقدس کاملاً آشنایی داشته باشند، افزود: در نویسندگان این نوع کتاب ها باید فرهنگ و روحیات دفاع مقدس جاری باشد تا بتوانند این فرهنگ را انتقال دهند، به هر حال شناخت اخلاق و منش شهدا در انتقال ارزشهای دفاع مقدس، ترویج روحیات شهدا و وصایای آنها نقش بسزایی دارد.
مدیر مسئول انتشارات و موسسه قدر ولایت با اشاره به اینکه برخی از خصوصیات شهدا کمتر مورد توجه واقع شده است، عنوان داشت: ویژگی هایی مانند شجاعت، ایثار و نمازخوانی در مورد شهدا به وفور تبیین شده است اما به مسایلی همچون امر به معروف و نهی از منکر، ادب، علم آموزی، قناعت و پرهیز از اسراف و ساده زیستی شهدا کمتر پرداخته شده است.
به گفته وی، جوانان امروز باید بدانند همانگونه که شهدا شجاع و ایثارگر بودند، نسبت به والدین و اساتید و فرماندهان خود مودب بودند، در درس های خود جدی بودند و به صله رحم توجه داشتند.
عطایی خاطرنشان کرد: ما در مجموعه کتب دفاع مقدس که منتشر می کنیم، سعی داریم به خصوصیاتی از شهدا بپردازیم که مورد بی توجهی واقع شده است، زیرا معتقدیم برای معرفی شهدا به جوانان باید به تبیین همه جانبه آنها پرداخت تا الگوبرداری جوانان از شهدا کند.
پایان پیام/
نظر شما