نشست تبادل علمی دانشگاه علامه طباطبائی و دانشگاه کویت برگزار شد

خبرگزاری شبستان: نشست تبادل علمی بین دانشگاه علامه طباطبائی و دانشگاه کویت با همکاری مرکز توسعه همکاری های علمی و دانشگاهی و رایزنی فرهنگی کشورمان در کویت در محل سالن اجتماعات این دانشگاه برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان ،این نشست ادبی با حضور جمعی از اساتید و دانشجویان زبان و ادبیات عرب دانشکده زبان‌های خارجی دانشگاه علامه طباطبایی و هیات نویسندگان و ادیبان کویتی در بعد از ظهر روز دو شنبه ششم آبان ماه سال 1392 برگزار شد.


در ابتدای این مراسم پس از تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید، "گنجیان" رییس گروه زبان و ادبیات عرب دانشگاه علامه طباطبایی ضمن خوشامدگویی به هیات کویتی به معرفی دانشگاه پرداخت و اعضای هیات نیز سوالاتی را پیرامون دانشگاه و فعالیت های آن مطرح نمود.


در ادامه خانم دکتر ابوعلی استاد زبان و ادبیات عرب دانشگاه علامه طباطبایی، خانم دکتر سکینه مراد، نویسنده و استاد آموزشکده هنرهای نمایشی، دکتر عباس حداد، استاد یار بخش زبان عربی و عضو کانون ادبا و نویسندگان کویت، ابراهیم خالد، شاعر و نویسنده و خانم دکتر نجاه مطوع، رییس دانشکده علوم تربیتی دانشگاه کویت به سخنرانی پرداختند.


هیات نویسندگان و ادبای کویت به همت رایزنی فرهنگی کشورمان در کویت و با همکاری مرکز توسعه همکاری‌های علمی و دانشگاهی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به منظور آشنایی با دستاوردهای علمی و فرهنگی و همچنین دیدار و گفتگو با مسوولین و روسای این مراکز از تاریخ 4 آبان به مدت یک هفته میهمان کشورمان خواهند بود.

 

 

 

انتشار جلد دوم کتاب "مختصر فقه حنفی" در قرقیزستان
جلد دوم کتاب "مختصر فقه حنفی" تالیف نورالدین اسام الدین اف استاد دانشگاه اسلامی قرقیزستان با حمایت رایزنی فرهنگی ایران منتشر شد .


در این کتاب که توسط انتشارات مگامدیو در تیراژ سه هزار نسخه به زبان قرقیزی منتشر شد، نویسنده به بیان احکام تجارت،اجاره ، مضاربه،وقف و ذبح شرعی وشکار پرداخته است .


ممانعت از تحقیق و تفحص در مسائل دینی وفقدان آموزش های اصیل اسلامی در مساجد و مراکز اسلامی طی هفت دهه حاکمیت نظام سوسیالیستی در کشورهای آسیای مرکزی باعث دور ماندن مسلمانان این کشورها که روزگاری سهم مهمی در فرهنگ و تمدن اسلامی داشته اند از حقیقت اسلام شد. این امر در سال های پس از استقلال در کنارعوامل درونی و برونی دیگر، محیط مناسبی را برای فعالیت گروهای افراط گرا فراهم آورد گروه هایی که بنا به ظن و تلقی خود یار اسلام شدند تلقی که در بسیار از موارد با روح مسالمت جو وصلح دوست دین مبین اسلام در تضاد و تعارض کامل بوده و است.


با توجه به آنچه ذکر شد، با تامل در رویدادهای منطقه ای و فرامنطقه ای و مجموعه تحولات کنونی جهان اسلام به نظر می رسد مهمترین وظیفه عالمان مسلمان و اندیشمندان دینی می بایست معطوف به آموزش و معرفی اسلام حقیقی ، تلاش برای بازیافتن هویت اصیل اسلامی و همگرایی مذاهب اسلامی باشد.


گفتنی است جلد اول این کتاب نیز پیش از این با حمایت رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی در قرقیزستان به چاب رسیده است.


انتشارکتاب زیارت امام رضا(ع) از دیدگاه اهل سنت به زبان هندی
به همت خانه فرهنگ ایران در دهلی نو وبه سفارش آستان قدس رضوی کتاب" زیارت امام رضا(ع) از دیدگاه اهل سنت " تالیف حجت الاسلام و المسلمین محمد محسن طبسی به زبان هندی ترجمه و منتشر شد.


به گزارش اداره کل روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، کتاب" زیارت امام رضا(ع) از دیدگاه اهل سنت" به بررسی روایات اهل سنت در مورد زیارت امام رضا(ع) می پردازد تا بر همگان ثابت شود که زیارت سفارش سلف صالح بوده و در کتب قدما با استناد به احادیث وارده به این امر سفارش شده است.


این کتاب را دکتر سید علی سلمان رضوی به زبان هندی ترجمه کرده و در شمارگان 1000 نسخه منتشر شده است.
پایان پیام/


 

کد خبر 307465

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha