به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج، ارسلان ازهاری، معاون برنامه ریزی استاندار کردستان، امروز (11 آبان) در نشستی با سرکنسول ترکیه در ارومیه که در سالن جلسات معاونت برنامه ریزی استانداری کردستان تشکیل شد، به سفر اخیر سفیر ترکیه به کردستان اشاره کرد و گفت: در این سفر قرار شد مذاکراتی مبنی بر انعقاد تفاهمنامه ای مابین مسئولان استان کردستان و ترکیه صورت گیرد که ما منتظر نتیجه این مذاکرات از سوی مسئولان ترکیه ای هستیم.
وی به ظرفیت های استان کردستان در بخش های مختلف اشاره کرد و اظهارداشت: 18 نوع ماده معدنی با ظرفیت 550 میلیون تن ذخیره قطعی از معادن استان استخراج می شود.
وی عنوان کرد: در سال زراعی جاری حدود 800 هزار تن گندم در استان تولید شده و از این لحاظ در رتبه سوم کشوری قرار دارد.
معاون برنامه ریزی استاندار کردستان ادامه داد: کردستان در تولید سالانه بیش از 32 هزار تن توت فرنگی رتبه نخست را در ایران اسلامی دارد و در این راستا ظرفیت مطلوبی برای توسعه صنایع تبدیلی در این استان وجود دارد.
ازهاری با اشاره به وجود جاذبه های تاریخی،فرهنگی و گردشگری در کردستان، خاطرنشان کرد: سالانه نزدیک به 9 میلیون نفر از اماکن تاریخ و گردشگری و جاذبه های موجود در این استان دیدن می کنند.
وی بیان داشت: 5 اثر تاریخی در کردستان دارای ارزش بین المللی هستند که پتانسیل ارزشمندی برای بازدید گردشگران خارجی است.
وی به وجود 230 کیلومتر مرز مشترک کردستان با کشور عراق اشاره کرد و افزود: بین 20 تا 25 درصد از صادرات ایران از مرزهای کردستان صورت می گیرد.
معاون برنامه ریزی استاندار کردستان در پاسخ به سرکنسول ترکیه در ارومیه که چند درصد صادرات از مرزهای استان کردستان به عراق را تولیدات استان تشکیل می دهد، عنوان کرد: 50 تا 60 درصد صادرات از مرزهای کردستان به عراق را تولیدات خود استان تشکیل می دهد.
ازهاری، میزان مبادلات تجاری از مرزهای کردستان به عراق را در سال گذشته 5 میلیارد دلار ذکر کرد و اظهارداشت: تنها یک میلیارد دلار این مبادلات در زمینه مصالح ساختمانی بوده است.
وی اعلام کرد: در حال حاضر سه بازارچه رسمی، و یک مرز رسمی در کردستان فعال است و یک مرز رسمی دیگری هم از سوی کشور عراق در حال پیگیری است.
وی در رابطه با سرمایه گذاری خارجی در استان تصریح کرد: برمبنای قانون حمایت و تشویق سرمایه گذاری ایران، از تمامی سرمایه گذاران خارجی حمایت و امکانات لازم در اختیار آنها قرار داده می شود.
معاون برنامه ریزی استاندار کردستان خواستار برگزاری نمایشگاهی از توانمندی ها و قابلیت های موجود کردستان در ترکیه شد و بیان داشت: برگزاری یک نمایشگاه فرصت مناسبی برای به نمایش گذاشتن و در معرض دید قراردادن کیفیت تولیدات موجود در کردستان است.
ازهاری بر اعلام خواهرخوانندگی یکی از شهرهای ترکیه با شهر سنندج شد که در مقابل سرکنسول ترکیه از این پیشنهاد بسیار استقبال کرد و گفت: روابط خواهرخواندگی تاثیر بسزایی در رابطه بین دو کشور دارد و در کل زمینه ها روابط را سریع تر و آسان تر می کند.
معاون برنامه ریزی استاندار کردستان با اشاره به وجود 30 واحد دانشگاهی با 70 هزار دانشجو در استان عنوان کرد: مراوده و تبادل دانشجو هم می تواند منجر به ارتقا و گسترش روابط بین دو کشور شود.
پایان پیام/
نظر شما