روحانیون ازتریبون های خود درجهت بهبود وضعیت زمین و آب کشوراستفاده کنند

خبرگزاری شبستان: مدیر عامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران تاکید کرد: روحانیون ازتریبون های خود درجهت بهبود وضعیت زمین و آب کشوراستفاده کنند.

 به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حسین صفایی، مدیر عامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران امروز (12 آبان) در گردهمایی مسئولین دفاتر ولی فقیه در سازمان های تعاون روستایی ایران گفت: این جلسه فرصتی برای گسترش معارف قرآنی است و امیدواریم که استمرار داشته باشد.


وی در ادامه با اشاره به وضعیت اقلیمی چند سال اخیر کشور تصریح کرد: در سال های گذشته چند اتفاق دست به دست هم داده و وضعیت کشاورزی را در کشورمان با فشار مواجه کرده که از جمله این موارد شرایط اقلیمی است که دنیا و بیشتر ایران را با کاهش بارندگی ها مواجه کرده است.


مدیر عامل سازمان مرکزی تعاون روستایی کشور افزود: معدل بارندگی ها در کشور طی پنج شش سال گذشته 26 درصد کاهش داشته است.


وی گفت: در کنار این وضعیت اجرای ناقص قانون هدفمندی یارانه ها را هم باید نام برد چرا که آن بخشی از درآمد های حاصل از افزایش قیمت حامل های انرژی که باید در این بخش تزریق می شد، تخصیص نیافته و در ادامه قیمت ها افزایش سه برابری یافتند.


صفایی با اشاره به آسیب های ناشی از تحریم ها در جریان کشاورزی کشور خاطرنشان کرد: دولت گذشته با این اعتقاد که تحریم ها کاغذ پاره ای بیش نیستند، چنین می پنداشت که این تحریم ها بر مردم تاثیرنخواهد داشت ولی واقعیت این است که زندگی خیلی از مردم نه در ایران بلکه در کل دنیا وابسته به تولید بین المللی است.


وی گفت: کشاورزی غیروابسته ترین بخش اقتصادی در کشور می باشد که در دوره های منتهی به سال 84 مجموعا نیازمند سه تا سه و نیم میلیارد دلار واردات نهادها و مواد غذایی است ولی سال گذشته 14 و دو دهم میلیارد دلار برای واردات هزینه کردیم.


تا پایان سال نیازمند واردات 18 میلیون تن محصولات کشاورزی هستیم
وی در ادامه با اشاره به نیاز کشور به واردات 18 میلیون تن مواد در بخش کشاورزی تا پایان سال اضافه کرد: یک و نیم میلیون تن برنج، یک و نیم میلیون تن روغن نباتی، هفت میلیون تن گندم، کنجاله سویا و ذرت این نیازها می باشند که باید تاپایان سال وارد کنیم.


مدیر عامل سازمان مرکزی تعاون روستایی کشور افزود: متاسفانه به دلیل اجرای غلط قانون هدفمندی یارانه ها در کشور مناسبات تولید به هم خورد و می بینیم که دخل و خرج تولیدکننده به هم نمی خورد.


وی ادامه داد: در وضعیت فعلی ساختار تولید کشور آسیب دیده و باید دوباره آن را مهندسی کرده و کمک کنیم تا جان گرفته و سرخط بیاید.


وی در ادامه برداشت بی رویه از منابع آب سفره های زیرزمینی خاطرنشان کرد: ما در این خصوص دچار یک نوع بی نظمی شده ایم که همین مسئله بیلان این سفره ها را در سال گذشته به 10 میلیارد منفی رسانیده است.


افت ذخایر آبی سفره های زیرزمینی سالانه یک تا سه متر
صفایی گفت: این سفره ها در کشور ما 500 میلیارد متر مکعب ظرفیت دارد که در وضعیت حاضر بر اثر برداشت ها و عدم تذریق مجدد آب به این ذخایر این میزان ذخایر به 375 میلیارد متر مکعب رسیده و هر سال یک تا سه متر از این ذخایر کم می شود.
 

وی افزود: آبهایی که از عمق پایین تری از زمین برداشت می شود، شور بوده و زمین های کشاورزی را هم خراب می کند، مثلا برداشت گندم از زمین کشاورزی از سه و هشت دهم تن به سه و سه دهم رسیده است.


روحانیون از تریبون های خود در جهت بهبود وضعیت زمین و آب کشور استفاده کنند
مدیر عامل سازمان مرکزی تعاون روستایی کشور تصریح کرد: روحانیون به علت در اختیار داشتن تریبون نقش بسزایی در انتقال این مسائل به عموم مردم دارند و می توانند مردم را نسبت به خشک شدن زمین های زراعی آگاه کنند.


60 درصد تالاب های کشور خشکیده
وی در ادامه با اشاره به وضعیت تالاب های کشور گفت: در کشور 82 تالاب ثبت شده قانونی داریم که تا کنون 60 درصد آن خشک شده که البته این مسائل نتیجه سوء مدیریت ها و تغییرات در شرایط اقلیمی است.


صفایی با اشاره به وضعیت وخیم دریاچه ارومیه ادامه داد: این دریاچه 800 هزار زمین را تحت پوشش داشت که امروز به 380 هزار هکتار رسیده و این مسئله منطقه را با طوفان های نمکی درگیر کرده که بر روی زمین های زراعی و سلامت مردم در این منطقه اثرات تخریبی خواهد داشت و باعث تغییرات اقلیمی در اثر کاهش رطوبت حاصل از وجود این دریاچه می شود.


وی افزود: ما برای بهبود وضعیت کشور باید منابع را مدیریت کرده و امیدوار به لطف خداوند و افزایش بارندگی ها باشیم.


مالکان صنعتی و نیمه صنعتی کمتر از 30 درصد بخش کشاورزی کشور را تشکیل می دهند
وی در خصوص نقش تعاونی های روستایی در کشاورزی کشور اضافه کرد: بخشی از کشاورزی بر عهده بزرگ مالکان صنعتی و نیمه صنعتی است که مشکل خاصی ندارند ولی کشاورزان خرده پا که 70 درصد بدنه کشاورزی کشور را تشکل می دهند با مسائلی مواجه هستند که برای رفع آن نیازمند تقویت این تعاونی ها هستیم.

تعاونی روستایی حد فاصل دولت و تولیدکنندگان خرده پا
مدیر عامل سازمان مرکزی تعاون روستایی کشور گفت: ما در کشور از دو سه دهه گذشته نسبت به نقش تعاونی ها غفلت کرده ایم و امروز برای برون رفت از مشکلات موجود در این بخش باید یک مدل توسعه را تثبیت کنیم چرا که تعاونی ها حد فاصل دولت و تولیدکنندگان خرد هستند.


وی در ادامه از وجود آمار مخدوش در بخش های مختلف کشور ابراز نارضایتی کرد و افزود: ما باید به نوسازی و هرس تعاونی هایمان فکر کنیم چرا که تعاونی های ناکارآمد تصویر بدی از ما به بیرون عرضه می کنند.


صفایی در پایان از این تعاونی ها با عنوان یک شبکه اقتصادی نام برد و افزود: باید نیاز سنجی آموزشی در این خصوص صورت گیرد و بتوانیم آموزش های مورد نیاز در خصوص مسائل مورد نیاز کشاورزان از منظر اسلام به اعضای تعاونی های روستایی آموزش داده شود و نقش نمایندگان ولی فقیه در این تعاونی ها بی بدیل است.


پایان پیام/
 

کد خبر 309163

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha