علی رحیمی، مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان شمالی در گفتگو با خبرنگار شبستان در بجنورد با بیان اینکه کتابخانه های عمومی محل رفت و آمد در سطوح مختلف دانش است و هر کس مطابق با نیازش در کتابخانه، شکلی از پاسخ را دریافت می کند، افزود: کتابخانه مکانی است که در آن شناخت جامعه و بررسی افکار دانشمندان در آن صورت می گیرد و از این رو می تواند مورد استفاده همه طبقات جامعه باشد.
وی با اشاره به مولفه های سند چشم انداز ایران در سال 1404 در کتابخانه های عمومی گفت: ارتقاء آگاهی عمومی از طریق دسترسی سریع و آسان، آموزش مادام العمر افراد جامعه، هدایت اوقات فراغت و پژوهش محوری از مولفه هایی هستند که می تواند زمینه ارتقای مطالعه مفید را فراهم کند.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان، کتابخانه ها را از پایگاه های مهم مطالبات جامعه برشمرد و افزود: تهیه منابع بر اساس سفارش و درخواست اعضا، پاسخگویی به یکی از مطالبات اعضای کتابخانه های عمومی است که در این خصوص 34 هزار نسخه کتاب توسط نهاد کتابخانه های عمومی کشور خریداری و به کتابخانه ها ارسال شده است.
رحیمی همچنین به سرانه کتابخانه های عمومی در استان اشاره کرد و گفت: در حال حاضر سرانه تعداد کتاب در کتابخانه های عمومی استان به ازای هر 100 نفر 66 نسخه کتاب است.
وی با بیان اینکه در استاندارد ایفلا تعداد کتاب به ازای هر 100 نفر 150 نسخه تعیین شده است، گفت: بیشترین سرانه کتاب مربوط به شهرستان گرمه با 164 نسخه به ازای هر 100 نفر است و شهرستان جاجرم با 160 نسخه و فاروج با 110 نسخه نیز در جایگاه های بعدی قرار گرفته اند.
رحیمی، با اشاره به نقشه راه و سند راهبردی کتابخانه ها برای دستیابی به وضعیت مطلوب در سال 1404 گفت: تلاش برای افزایش سالانه حدود 190 هزار نسخه کتاب در کتابخانه های عمومی استان در برنامه های کتابخانه های عمومی قرار دارد و امیدواریم خیرین نیز در این زمینه همکاری موثری داشته باشند.
پایان پیام/
نظر شما