به گزارش خبرنگار ادبیات خبرگزاری شبستان، «علی جنتی» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی طی سخنانی گفت: خدا رو شکر میکنم که توفیق حضور برای بازدید از نمایشگاه کتاب دفاع مقدس داریم و بسیار آموزنده بود، تعداد قابل توجهی از ناشران در حوزه دفاع مقدس کتابهایشان را منتشر کردند و نویسندگان و ایثارگران مختلف نیز که در این قلم زدهاند، ایثارگران و خانوادههای شهدا که خاطرات شهدای خود را بازگو کرده و یا آزادگانی که یا خود دست به قلم شدهاند و یا خاطرات را شفاهی گفته و نویسندهای آن را مکتوب کرده است و در نهایت کتاب تدوین در اختیار افکار عمومی قرار داده میشود.
وی، یکی از سرمایههای بزرگ کشور را خاطرات جنگ دانست که امروز ما شاهد ثبت آنها هستیم و بیان کرد: این خاطرات گام به گام حرکتی که رزمندگان قهرمان ما در طول 8 سال دفاع مقدس برای بیرون راندن دشمن از کشور، پاسداری از تمامیت ارزی و دفاع از نوامیس انجام دادند، امروز همه این موارد ثبت و در اختیار ملت ما و سایر ملتها قرار دارد. خوشبختانه این آثار از حوزه دفاع مقدس ترجمه و در اختیار سایر کشورها نیز قرار گرفته است که لازم میدانم به سهم خودم از این همه تلاش، سختکوشی و فداکاری که ناشران بخش خصوصی انجام دادهاند و با عشق و ایمان به دفاع مقدس کتابهایی منتشر کردهاند تشکر کنم، زیرا آنها میدانند چه خدمت بزرگی نسبت به این ملت و نسل آیندهای که باید این کتابها را بخوانند و با گذشته و قهرمانیها آشنا شوند آنها را ثبت و در اختیار آیندگان قرار دادند.
جنتی در پاسخ به سوالی درباره حمایت از ناشران حوزه دفاع مقدس نیز گفت: حمایت از کتاب و به ویژه کتاب های دفاع مقدس در اولویتهای حوزه کتاب و معاونت فرهنگی است و توجه ویژه به این بخش جزء اولویتهای وزارت ارشاد در حوزه کتاب است و اگر قرار بر حمایت باشد این حوزه در راس حمایتهای مادی و معنوی ما است و تا جایی که برای ما امکانپذیر باشد و امکان مالی داشته باشیم دریغ نکرده و ارائه میکنیم.
وی درباره ترجمه آثار حوزه دفاع مقدس خاطرنشان کرد: سازمان فرهنگ و ارتباطات یکی از وظایف اصلیاش برگردان آثار به زبان های مختلف است و اولویت ما ترجمه این آثار است زیرا نشان دهنده مقاومت ملت و جوانان برومند کشور است، سازمان فرهنگ و ارتباطات صدها کتاب را چاپ کرده که اگر به آخرین کتابها در حوزه عملکرد سازمان که چاپ نیز شده مراجعه شود، تعداد این آثار به تفکیک آمده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه در پاسخ به سوالی درباره گرانی کاغذ و اخبار این روزها، توضیح داد: برای کاغذ کار کوتاه مدت نمیتوان انجام داد اما به صورت میان مدت دنبال آنیم تا از سرمایههای بخش خصوصی برای ایجاد کارخانههای کاغذ سازی استفاده کنیم بخصوص در جنوب کشور که صنعت نیشکر و ماده اصلی کاغذ یعنی باگاس نیشکر موجود است، این ماده، ماده اولیه کاغذ است اما در حال حاضر به درستی از آن استفاده نمیشود، صحبتهایی که با مراکزی که میتوانند سرمایهگذار انجام دهند صورت گرفته تا در این راستا سرمایهگذاری کرده و دولت هم کمکهایی اعطا کند.
وی ادامه داد: اگر 10 کارخانه کاغذ سازی در کشور ایجاد کنیم قطعاً به صورتی که امروز شاهد هستیم شاهد بالا رفتن قیمت کاغذ در کشور نخواهیم بود و کاغذ با تسهیلات بیشتری در اختیار قرار میگیرد.
جنتی با اشاره به اینکه این مساله در میان مدت اجرایی خواهد شد، تاکید کرد: هر زمان آغاز به کار کنیم حدود 4 یا 5 سال به طول خواهد انجامید تا مثمر ثمر بوده و به نتیجه برسیم البته اکنون دیر هم شده است و زمان را از دست دادهایم و باید به سرعت دست به کار شویم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه مصوبه دولت احمدی نژاد در خصوص اختصاص نیم درصد از بودجه شهرداری به کتابخانههای عمومی که مغایر قانون بود و این بودجه چگونه تامین خواهد شد، گفت: چه کسی آن را لغو کرده است؟ درست است که کتابخانههای ما به لحاظ مالی دچار مشکل هستند اما نمایندگان مجلس تاکید کردند که کتابخانههای عمومی به شهرداری واگذار شود و 50 درصد هزینهها را آنها بپردازند اما این موضوع در مجلس مطرح است و هرچه تصمیم مجلس باشد احترام میگذاریم.
پایان پیام/
نظر شما