ایوان غربی مسجد جامع گرگان مرمت می‌شود

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان گفت: ایوان غربی مسجد جامع گرگان، با اعتباری بالغ بر 200 میلیون ریال مرمت می شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان، حمید عمرانی‌رکاوندی، معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان از مرمت ایوان غربی مسجد جامع گرگان خبر داد و گفت: این عملیات مرمتی در راستای اقدامات استحفاظی و جلوگیری از تخریب ایوان صورت می‌گیرد.
وی آسیب‌های ایوان را برشمرد و تصریح کرد: ترک‌های ایجاد شده در ایوان غربی و رطوبت زیاد دیواره‌ها و جرزهای بنا از آسیب‌های جدی این بنا به شمار می‌رود.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان به اقدامات مرمتی این بنا اشاره کرد و گفت: برداشتن اندودهای گچی داخل ایوان که به دلیل رطوبت زیاد و به مرور ایام فرسوده شده، بلوکاژکف ایوان به دلیل رطوبت زیاد بنا، استحکام بخشی جرزهای جلوی ایوان و گنبد آن و ساماندهی فضای داخلی ایوان از جمله اقداماتی است که در ایوان غربی مسجد جامع گرگان صورت می‌گیرد.
عمرانی‌رکاوندی به اعتبار عملیات مرمتی مسجد جامع گرگان اشاره داشت و گفت: این بنا با اعتبار 200 میلیون ریال از ردیف اعتبارات استانی در سال جاری مرمت می‌شود.
وی خاطرنشان کرد: مسجد جامع گرگان یکی از آثار و بناهای تاریخی و مذهبی شهر گرگان است که در سده‌های پنجم و ششم یعنی اواسط دوره سلجوقی ساخته شده است.
عمرانی‌رکاوندی ادامه داد: این مسجد در محدوده بافت تاریخی شهر گرگان ساخته شده و بازار نعل‌بندان و سایر ابنیه‌های تاریخی در مجاور آن شکل گرفته است، مناره آجری کتیبه‌ به خط کوفی با تزیینات آجری و با موءذنه چوبی سفال پوش به صورت کلاه فرنگی در گوشه غربی ورودی جنوبی احداث شده که کهن‌ترین بخش سازه معماری مسجد جامع محسوب می‌شود، این مسجد دارای یک حیاط مرکزی به صورت دو ایوانی و به همراه شبستان است که از معماری خاص دوره اسلامی به شمار می‌رود.
بنابرگزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان، وی گفت: تزیینات معماری که در ساخت مسجد جامع گرگان بکار برده شده ترکیبی از آجرکاری و گچ‌بری بوده که در دوره‌های بعد، از کاشی نیز استفاده شده است.
وی تصریح کرد: مساحت مسجد جامع گرگان که در بافت تاریخی شهر گرگان واقع شده، حدود یک هزار و‎ 600 مترمربع است و تاریخ بنای این مسجد قدیمی در سال 814هجری قمری بوده و در تاریخ هجدهم تیرماه سال 1311با شماره ‎181به عنوان یکی از آثار تاریخی در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.

پایان پیام/

کد خبر 31077

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha