خبرگزاری شبستان:اگر نقشه ای برای نشان دادن طوفان های دیپلماتیک وجود داشت،سازمان هواشناسی در بحبوحه مذاکرات هسته ای ژنو میان ایران و گروه 1+5 در مورد تندبادهایی که در حال حاضر درجریان است،هشدار می داد.
بادهای سرد در حال وزیدن است، تنش ها در حال افزایش است و آتش عصبانیت در مثلث برمودای روابط میان رژیم صهیونیستی،آمریکا و جامعه یهودی آمریکایی در حال شعله ور شدن است.
از آنجا که عامل این تلاطم ،کشوری است که از آغاز موجودیت رژیم صهیونیستی برای آن دردساز ساز بوده است باید انتظار مواجه شدن با «ابرطوفان» در روابط آمریکا و اسراییل را داشته باشیم.
نقطه عطف این ماجرا البته به وجود آمدن توافق میان ایران و گروه 1+5 است که به گفته جان کری،وزیر امور خارجه آمریکا هنوز حاصل نشده است.
با این وجود ،محکومیت های تند نتانیاهو از در مورد انچه در حال حاضر در ژنو در جریان است حاکی از هشداهای زودهنگام از وقوع بالقوه طوفانی عظیم است.
صبح جمعه، در یک جلسه پرتنش که پیش از عزیمت جان کری برای شرکت در گفتگوهای 1+5 و ایران برگزار شد، نتانیاهو به کری گفت که رژیم صهیونیستی خود را متعهد به هرگونه توافق بین ایران و قدرت های جهانی نخواهد دانست.
اگرچه رژیم صهیونیستی در هر دور از مذاکرات هسته ای،دیدی منتقدانه به گفتگوها داشته است اما هشدارهای تند او در مورد گفتگوهای کنونی نشان می دهد که این بار قضیه متفاوت از دفعات قبل است.
اگرچه هنوز نتیجه مذاکرات و انچه در این گفتگوها در جریان است به طور کامل و واضح مشخص نیست اما از حاشیه ها می توان به این نتیجه رسید که بوی توافقی هر چند اولیه میان ایران و طرف غربی در مورد مسئله هسته ای تهران به مشام می رسد.
باراک اوباما در میانه گفتگوها با نخست وزیر رژیم صهیونیستی تماس تلفنی برقرار می کند تا او در جریان انچه اتفاق افتاده است قرار دهد و نتانیاهو با عصبانیت به آمریکا در مورد توافق با ایران هشدار می دهد.
در این شرایط به طور قطع،قدم اولیه توافق هسته ای با ایران می تواند منجر به مقابله کنگره آمریکا برای شدت بخشیدن به تحریم ها به جای کند کردن روند آنها باشد.
این اقدام منتج از اتحاد رژیم صهیونیستی با حامیانش در واشنگتن برای کمک به تضعیف توافق ژنو است.
چنین مقابله ای موجب تشدید بی اعتمادی و دشمنی که از ویژگی های روابط نتانیاهو با دولت باراک اوباما به ویژه در دوره اول ریاست جمهوری او است،می شود.
با وجود دیدار موفقیت آمیز اوباما از رژیم صهیونیستی در ماه مارس،صهیونیست ها کماکان اوباما را در رفتار با کشورهای عربی- اسلامی و ایران بسیار منعطف می دانند او را در این باره مورد انتقادات تند قرار می دهند.
این احساس در روزهای اخیر در رژیم صهیونیستی افزایش پیدا کرده و به نظر می رسد که علت آن تلاش آمریکا برای وفا کردن به قول خود در مورد نگه داشتن گزینه نظامی بر روی میز مسئله هسته ای ایران است.
شاهد این مدعا گفته یکی از مقامات بلندپایه آمریکایی در ژنو است.
وی در گفتگو با خبرنگاران گفت:به اعتقاد ما حمله نظامی به ایران برنامه هسته ای این کشور را پایان نخواهد بخشید.
همچنین شخصیتهای دولتی آمریکا در بحث های داخلی خود گغته اند که حتی اگر حمله ای از سوی واشنگتن به تاسیسات هسته ای ایران انجام می شد با هم باید هر دو طرف به پای میز مذاکره باز می گشتند تا به چنین توافقی که در حال حاضر بر روی آن بحث می کنند،برسند.
در حال حاضر حتی در میان جامعه یهودیان آمریکا هم در مورد مسئله ایران اختلاف وجود دارد؛در میان آنها عده ای خواستار صلح و عده ای هم خواستار جنگ با ایران هستند.
البته بسیاری از افراد در جامعه یهودیان آمریکا در پشت نتانیاهو صف بسته اند اما آنهایی که حامیان دموکرات ها هستند،تلاش های دیپلماتیک دولت آمریکا را در این زمینه ترجیح می دهند.
در هر حال ،دولت اوباما احتمالا مبارزه سختی را برای جلوگیری کنگره از تضعیف توافق احتمالی ژنو در پیش خواهد داشت.
چنین رویکردی به طور قطع منجر به یک بحران داخلی و بین المللی بی سابقه خواهد شد.
اما ایجاد توافق احتمالی در مذاکرات ژنو ،سوالاتی را به ذهن متبادر می کند که هنوز نمی توان پاسخی به آنها داد.
آیا توافق ژنو شانس حمله پیش از موقع به تاسیسات هسته ای ایران را افزایش می دهد یا کاهش؟آیا رژیم صهیونیستی این جرات را دارد که در روند دیپلماتیک که از حمایت بین المللی برخوردار است،اختلال ایجاد کند؟و آیا این رژیم اجازه می دهد که آنچه نتانیاهو آن را «اشتباه دیپلماتیک» خوانده پیش برود و به نتیجه برسد؟
خبرگزاری شبستان:بادهای سرد در حال وزیدن است و تنش ها در مثلث برمودای روابط میان رژیم صهیونیستی،آمریکا و جامعه یهودی آمریکایی با نزدیک شدن به توافق ژنو شعله ور می شوند.
کد خبر 311364
نظر شما