ناشران عاشقان نشرند/ به «فکر» نمی‌توان گفت دیندار باش یا بی‌دین

خبرگزاری شبستان: آیت الله محقق داماد گفت: تقدیر و تجلیل از خادمان علمی نشر باید حمد از علم باشد نه مدح؛ بنا نیست از عالمان ذکر خیر شود چون ستایش فکر است نه مطالبه از فکر.

به گزارش خبرنگار ادبیات خبرگزاری شبستان، آیین تجلیل از خادمان علمی و فنی نشر کشور صبح امروز با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاون فرهنگی و سینمایی وزیر و جمع کثیری از محققان، اندیشمندان و علما در سالن سینمایی وزارت ارشاد برگزار شد.

 

در این مراسم، علاوه بر سخنرانی اندیشمندان و فرهیختگان، تیزر بیست و یکمین دوره هفته کتاب پخش شد و حمیدرضا برقعی، شاعر جوان نیز قطعات شعری را در رسای اباعبدالله الحسین (ع) با سوز و گداز قرائت کرد.

 

در این مراسم همچنین، آیت الله سیدمصطفی محقق داماد که از جمله اندیشمندان مورد تقدیر در این مراسم بود، در سخنانی گفت: به شهادت تاریخ ادبیات اسلامی و تاریخ اندیشه، آنچه که عامل پیشرفت برای تفکر می‌شود این است که متفکر در ارائه نظرش آزاد باشد، زیرا در سایه آزادی که متفکر فکر کرده و به ارائه افکار خود می‌پردازد. همه چیز را می شود به غل و زنجیر کشید و به زندان افکند جزء علم و دانش و فکر. به فکر نمی‌توان گفت چگونه باش؛ دیندار باش یا بی‌دین.

 

وی با اشاره به عنوان این مراسم، تاکید کرد: تقدیر و تجلیل از خادمان علمی نشر باید حمد از علم باشد نه مدح؛ بنا نیست از عالمان ذکر خیر شود چون ستایش فکر است نه مطالبه از فکر.

 

محقق داماد در ادامه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را اصیل‌زاده گرامی خطاب کرد و افزود: آقای وزیر به خاطر اقداماتی که شما در این مدت کوتاه در وزارت ارشاد داشته‌اید به عنوان یک طلبه کوچک از شما تشکر می‌کنم؛ چراکه بزرگداشت، تجلیل کردن و حمد کردن همه یک سو است ولی کاری که شما برای صاحبان فکر، هنر و هنرمندان، نویسندگان، ناشران آن انجام می‌دهید اصل است و من می‌گویم که آن اصل چیست.

 

وی به دو شغل مقدس پزشکی و نشر کتاب اشاره کرد و گفت: دو شغل است که ماهیت قداست دارد؛ اول پزشکی و دیگری نشر کتاب است. در این دو شغل هیچ کس قصد کاسبی و زراندوزی ندارد اگر چه چنین باشد ضربه به این حرفه زده است زیرا در تاریخ ایران زمین ناشران اغلب فضلا و متفکران بودند چه بسا خود هم مؤلف بودند. آقای وزیر شما در وزارت ارشاد تنها به مسائل مالی و مادی نمی‌نگرید، بلکه شما کاری می‌کنید که حافظ در یک بیت از غزلش آن را سروده است: حسن خلق توان کرد قید اهل نظر/ به دام و دانش نگیرد مرغ دانا را.

 

به گزارش شبستان، دکتر غلامرضا اعوانی از دیگر اندیشمندان تکریم شده در مراسم بود که وی نیز سخنانی ایراد کرد. وی طی سخنانی گفت: به فرهنگ ایرانی باید توجه بیشتری شود، چراکه نعمتی از جانب خداوند به ما داده شده که باید آن را شکر کنیم. خداوند این فرهنگ را عظمتی عطا کرده که هر کدام دارای خصوصیات مهمی است که از جمله آنها می توان به پیوند دهنده بین فرهنگ‌ها بوده است.

 

اعوانی در ادامه، ناشران را افرادی عاشق خواند و بیان کرد: این ناشران بودند که فرهنگ را به پا داشتند و در حال فعالیت هستند. ناشران و اهل این صنوف تنها با سرمایه حرکت نمی‌کنند شاید انتشار یک کتاب گاهی برایشان زیان مالی هم در پی داشته باشد اما با این حال ناشر خوشحال است از این رو باید به خادمان فرهنگ خدمت کرد.

 

وی با اشاره به اینکه فرهنگ ایرانی محدود به ایران نمی‌شود، اظهار کرد: نباید فقط فرهنگ را محدود به خود ایران کنیم باید مجالی به ناشران بدهیم تا این فرهنگ ایرانی را در سایر کشورها گسترش دهند چون دامنه فرهنگ ایران فراخ است و آنها هم از ما انتظار زیاد دارند البته کوتاهی‌هایی صورت گرفته ولی در حد توان باید به فرهنگی که تحت تأثیر فرهنگ ما است اهمیت داد زیرا اسلام در شرق با شمشیر ورود نکرده از این رو تا مالزی و چین فرهنگ ایرانی پیشرفته است.

 

پایان پیام/

کد خبر 313332

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha