فعالیت بیش از 100 کتابخانه در کانون های مساجد کهگیلویه وبویراحمد

خبرگزاری شبستان: مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد کهگیلویه وبویراحمد گفت: هم اکنون 103 کتابخانه در مساجد استان فعالیت دارند که از این تعداد 76 کتابخانه باز می باشد.

حجت الاسلام رضا قاسمی، مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد کهگیلویه وبویراحمد در گفت گو با خبرنگار شبستان، اظهار داشت: ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی در جامعه به ویژه در بین جوانان مهم ترین هدف راه اندازی کتابخانه های مساجد است.
 

وی تصریح کرد: با توجه به اهمیت و نقش تاثیر گذار کتابخانه ها، تجهیز این اماکن در مساجد از مهم ترین برنامه های این مجموعه به شمار می رود.

 

قاسمی گفت: کتابخانه های مساجد یکی از ابزار های اصلی توسعه فرهنگی و دینی در جوامع کنونی است و می تواند در ارتقاء سطح سواد دینی جامعه بسیار مؤثر باشد.
 

این مسئول افزود: وظیفه اساسی کتابخانه دینی فراهم کردن تمامی منابع دینی و مذهبی مورد لزوم برای رفع نیازهای افراد و گروه های مختلف جامعه است تا بتواند از طریق مطالعه آنها نیازهای فرهنگی، دینی و مذهبی خود را رفع کرده و به صورتی سالم اوقات فراغت خود را پر کند.

 

وی عنوان کرد: از آنجا که مسجد محل عبادت و راز و نیاز مردم است و در بین مسلمانان از حرم، قداست و اهمیت والایی برخوردار است؛ لذا می ‌توان گفت که مردمی بودن مهم ‌ترین خصیصه ‌ای است که کتابخانه‌ های مساجد را از سایر کتابخانه‌ ها ممتاز می‌ کند.
 

قاسمی خاطرنشان کرد کرد: اهمیت کتاب و کتاب خوانی تا آنجا است که رهبر معظم انقلاب فرموده اند: «جای کتاب را هیچ چیزی پر نمی ‌کند، کتاب را باید ترویج کرد، مردم باید به کتاب خوانی عادت کنند و کتاب وارد زندگی بشود».
 

وی با بیان این که حضور کتابخانه در مساجد یک مرجع فرهنگی برای افراد تلقی می‌ شود، افزود: نقش این مرجع فرهنگی این است که با قرار دادن افکار، عقاید و حاصل اندیشه‌ های خلّاق در کنار یکدیگر، وسیله ‌ای برای ایجاد علاقه به مطالعه، تحقیق و پژوهش برای افراد جامعه پدید آورد.
 

مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد کهگیلویه وبویراحمد گفت:در راستای تعمیق و ترویج فرهنگی دینی و اسلامی در بین مردم خصوصا نسل جوان هم اکنون 103 کتابخانه در مساجد استان فعالیت دارند که از این تعداد 76 کتابخانه باز و 27 کتابخانه بسته هستند.
 

قاسمی به تشریح کتابخانه مخزن بسته اشاره و خاطرنشان کرد: کتابخانه بسته به مکانی گفته می شود که کتاب ها در مخزن دسته بندی و با نظم خاص براساس رده بندی(دهدهی دیویی)دسته بندی و دارای کارت مولف، عنوان و موضوع و ناشر می باشد که مخزن توسط کتابدار اداره می شود.

 

وی کتابخانه مخزن باز را کتابخانه ای دانست که همه افراد عضو به راحتی به منابع و کتاب های آن دسترسی دارند.

 

مسئول دبیرخانه مساجد استان در ادامه به اهدای7 هزار جلد کتاب به کتابخانه های عمومی و باز مساجد در استان طی سال جاری اشاره کرد و یادآور شد: امسال در هفته کتاب بخشی از برنامه های پیشنهادی ستاد عالی مساجد کشور در استان اجرا می شود.

 

قاسمی، تقدیر از خیرین کتابخانه ساز، کتابداران و کتابخانه های برتر به صورت کانونی، شهرستانی و استانی را از جمله برنامه های پیشنهادی ستادعالی مساجد در هفته کتاب عنوان کرد.

 

این مسئول فرهنگی و هنری مساجد اعطای مجوز رسمی فعالیت به کتابخانه های مساجد، برگزاری مسابقه کتابخوانی، برگزاری مسابقه اینترنتی بهترین جمله در مورد کتابخانه های مساجد، برگزاری مسابقه کتابخوانی با موضوع عاشورا و برگزاری نمایشگاه کتاب در کانون ها را از دیگر برنامه های پیشنهادی برشمرد.
 

قاسمی، برگزاری دوره های تخصصی برای کتابداران مساجد، اهدای نرم افزار به کتابخانه های مساجد، افتتاح کتابخانه در جوار مساجد، دیدار کتابداران با شخصیت های برجسته مذهبی، فرهنگی و اجزایی از جمله نماینده ولی فقیه و استاندار و دهها برنامه دیگر را از جمله برنامه های پیشنهادی ستاد در هفته کتاب عنوان کرد.


پایان پیام/

 

کد خبر 313639

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha