پژوهش درباره تأثیر مثبت یا منفی تفکیک جنسیتی در دانشگاه علامه طباطبایی/دورشدن از مباحث جناحی و سیاسی
رییس دانشگاه علامه طباطبایی با بیان اینکه سیاست تفکیک جنسیتی دوره گذشته دنبال میشود،گفت: پژوهشی درباره محاسن و معایب و تأثیرات منفی و مثبت تفکیک جنسیتی در این دانشگاه به صورت علمی صورت میگیرد.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری شبستان، حسین سلیمی، سرپرست دانشگاه علامه طباطبایی در نشست خبری ظهر امروز که در این دانشگاه برگزار شد با بیان اینکه دانشگاه علامه طباطبایی از ادغام مدارس عالی و مؤسسات آزاد شکل گرفته است، گفت: این مسئله موجب شده است تا این دانشگاه دچار مشکلات ساختاری باشد.
وی افزود: باید تلاش کنیم تا مشکلات ساختاری که از ابتدا وجود داشته است، رفع شود.
سلیمی ادامه داد: سرانه بودجه دانشجویی دانشگاه علامه از 12 دانشگاه اصلی تهران پایینتر است.
وی ادامه داد: سرانه دانشگاه ما برای هر دانشجو 35 هزار تومان است که این مبلغ برای تربیت مدرس 180 میباشد.
سلیمی افزود: مهمترین بودجهای که احتیاج داریم در بخش عمرانی است و اکنون حداکثر 60 درصد بودجه دانشگاه تخصیص داده شده است.
رییس دانشگاه علامه طباطبایی خاطرنشان کرد: کمبودن بودجه دانشگاه علامه طباطبایی مباحث جناحی و سیاسی نبوده است بلکه بالابودن بودجه برخی دانشگاهها به دلیل اینکه رشتههای مختلف فنی و پزشکی دارند و ارتباطی که با صنعت گرفتهاند موجب شده است تا سرانه آنها بالا باشد.
وی ادامه داد: در گذشته در وزارت علوم نگاهی وجود داشت که دانشگاههای علوم انسانی و اجتماعی هزینه زیادی مصرف نمیکنند و به این دلیل سرانه قابل توجهای به آنها داده نمیشد.
وی با بیان اینکه در گفتوگویی که با وزیر علوم داشتهام این مسئله بیان شد، اظهار کرد: آقای فرجیدانا این نگاه را درست ندانستند و گفتند باید فکری برای همسانسازی و توزیع عادلانه بودجهها لحاظ شود.
به گفته سلیمی، با این دیدگاه وزیر علوم با ارتقای بودجه دانشگاه علامه و دیگر دانشگاهها مطمئنا وضعیت دانشگاه تغییر و توسعه آن شتاب پیدا خواهد کرد.
وی با تأکید بر اینکه یکی از مشکلاتی که دانشگاه علامه طباطبایی سالها با آن دست به گریبان بوده است حاشیههای سیاسی است، گفت: دانشگاه علامه طباطبایی حاشیههای سیاسی زیادی برخلاف اکثریت دانشجویان و اساتید داشته است که این حاشیهها بر متن غلبه پیدا کرده بودند.
وی ادامه داد: دانشگاه علامه طباطبایی دارای شایستگی و برجستگیهای زیادی است اما به دلیل حاشیههای سیاسی آنطور که باید نشان داده نشد.
وی ادامه داد: در دوران جدید مدیریتی باید تلاش کنیم این مشکلات به حداقل رسانده شوند.
وی با اشاره به برنامههای اصلی این دانشگاه اظهار کرد: برای پیگیری اهداف علمی دورکردن دانشگاه از حاشیههای سیاسی و جناحی است.
وی ادامه داد: حاشیههای سیاسی و جناحی جلوی خیلی از فعالیتهای دانشگاه را گرفته است در حالی که دانشگاه محل آرامش و نشاط در زمینههای مختلفی همانند سیاسی و فرهنگی است.
سلیمی با بیان اینکه از آغشتهشدن دانشگاه به کشمکشهای سیاسی جلوگیری خواهیم کرد، اظهار کرد: اگر به سیاست بپردازیم با نگرش علمی نه توجیهات جناحی میپردازیم و به سیاست با رویکرد جناحی نخواهیم پرداخت و از عالمان بحثهای مختلف همانند اقتصاد و سیاست اجتماعی به طور تخصصی استفاده خواهیم کرد.
سرپرست دانشگاه علامه طباطبایی افزود: با دورکردن دانشگاه از حواشی سیاسی دانشگاه را به کانون بحثهای تخصصی و پدیدههای اجتماعی جاری در جامعه تبدیل خواهیم کرد.
وی در زمینه فعالیتهای دانشجویی اظهار کرد: با توجه به اینکه بودجه کمی داریم اما با امکانات حداقل سطح رفاه دانشجویان را بالا خواهیم برد و ما صددرصد دانشجویان شبانه با وجود اینکه تعهدی در ارایه خوابگاه نداریم اما به آنان خوابگاه دادهایم و در تلاشایم تا کیفیت فعالیتهای دانشجویی را ارتقا دهیم.
وی تأکید کرد: تعرض به مقدسات و عقاید جزء خط قرمزهای دانشگاه است و هر کسی که اهانت کند به طور جدی بر اساس موازین قانونی با آن برخورد خواهیم کرد.
سلیمی با بیان اینکه رعایت اخلاق اسلامی با محوریت حفظ آبرو از اصول اصلی ما است، اظهار کرد: تخطی از این مسایل جزء خط قرمزهای ما است و ما اجازه نمیدهیم کسی وارد زندگی شخصی دیگران شود و آبرو و اعتبار را از بین ببرد.
وی با بیان اینکه سطح علمی دانشگاه را در زمینههای متفاوت باید ارتقا دهیم، خاطرنشان کرد: در دوره تحصیلات تکمیلی با رشد بیسابقهای روبرو بودهایم اما این مسئله کیفیت آموزشی را دچار مخاطره کرده است، بنابراین باید افزایش کیفی مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: همچنین نشریات پژوهشی رشد بیسابقهای داشته است اما با وضعیت مطلوب و کیفی فاصله دارد، باید بتوانیم پژوهشها را ارتقا دهیم که دانشگاه در برطرفکردن مشکلات جامعه حرکت کند.
وی با بیان اینکه ارتباط صنعت و دانشگاه جزء اولویتهای اصلی دانشگاه است، اظهار کرد: کرسیهای نظریهپردازی کمتر در دانشگاه علامه طباطبایی مورد توجه قرار گرفته است و اساتیدی داشتهایم که نظریههایی بر اساس مبانی ارزشی مطرح کردهاند اما فرصتی برای آنان برای مطرحکردن در جامعه نبوده است.
وی افزود: باید بستری برای مطرحکردن نظریههای بومی فراهم کرد تا دانشگاه علامه به عنوان قطب نظریهپردازی معرفی شود.
سلیمی اظهار کرد: اندیشههای ناب جدید ایرانی برخاسته از فرهنگ ایرانی و اسلامی میتواند تحولات جدید و جدیای ایجاد کند.
وی افزود: فعالیتهای بینالمللی در دانشگاهها کم بوده است و با تأسیس واحد فعال بینالمللی و نظریههایی که به صورت بینالمللی در عرصههای مختلف مطرح میشود و با انتشار نشریههای بینالمللی در تلاشایم تا این مسئله قوت پیدا کند.
وی با بیان اینکه دانشگاه به سرعت در حال گسترش انجمنهای علمی است، تصریح کرد: دانشگاههای ما باید کانون نظریهپردازی و برگزاری کرسیهای آزاداندیشی باشد.
سلیمی با بیان اینکه دانشگاه علامه در سه دهه اخیر در حسرت داشتن پردیس استاندارد بسر میبرد، اظهار کرد: در یک برنامه سهساله در تلاشایم 70 درصد فضاهای دانشگاههای علامه طباطبایی در دانشگاه مرکزی با استانداردهای بینالمللی مستقر شود.
وی ادامه داد: دانشگاه علامه طباطبایی کتابخانه مرکزی ندارد و یک کتابخانه مرکزی در چهارراه لشکر دارد که فاصله زیادی با دانشگاه مرکزی علامه دارد که بسیاری از اساتید و دانشجویان دسترسی ندارند.
وی افزود: دانشگاه بعد از 30 سال فعالیت مسجدی ندارد و مکانهای تخصصی برای پژوهش هم وجود ندارد. در برنامه 2 یا 3 ساله امیدواریم با استفاده از امکانات کنونی فضاهای مناسبتری داشته باشیم و از سمبلهای فرهنگ ایرانی و اسلامی، معماری استفاده خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه بر روی کاغذ عملا ما هشت دانشگاه داریم، خاطرنشان کرد: دانشگاه ریاضی، علوم رایانه، ارتباطات، زبانهای خارجه، الهیات و معارف اسلامی، حسابداری و علوم مالی این دانشگاهها هستند.
وی افزود: بر وجود برخی از این دانشگاهها تأکید داریم، همانند دانشکده ارتباطات، الهیات و معارف اسلامی، ریاضی و علوم رایانه که این سه دانشگاه باید وجود داشته باشند و امیدواریم در پردیس مرکزی فضایی را برای آنها فراهم کنیم.
وی در خصوص بازگشت اساتید بازنشسته به دانشگاه گفت: در سال گذشته بیش از 60 اساتید بازنشسته شدهاند که تعدادی با درخواست خود آنها بوده است و تعدادی دیگر به دلیل پرشدن سنوات بازنشسته شدهاند.
وی گفت: اما کسانی وجود دارند که توانایی تدریس دارند و طبق آییننامه تکریم اعضای هیئت علمی بازنشسته، اساتید بازنشسته میتوانند با ساعت مشخص برای تدریس و انعقاد و مشاورههای علمی دوباره به سر کار بروند و این مسئله به معنای لغو بازنشستگی نیست بلکه بازنشسته میشوند اما همکاریشان قطع نمیشود.
وی افزود: در هیئت امنای دانشگاه این اجازه به رییس دانشگاه داده شده است اساتیدی را که توانایی تدریس دارند، جذب شوند که 18 نفر از اساتید بازنشسته اعلام آمادگی کردهاند و تعداد 10 تا 12 تقاضا هم در دست بررسی است.
وی درباره بومیسازی علوم قرآنی اظهار کرد: جشنواره قرآنی هرساله توسط دانشگاه علامه طباطبایی برگزار میشود و ما به وزارت علوم درخواست دادهایم تا دبیرخانه دایمی جشنواره قرآنی در علامه طباطبایی باشد و از دانشگاه الهیات هم خواستهایم که میزبان جشنواره اساتید و کارکنان قرآنی باشد.
وی افزود: اولین همایش ملی با موضوع انسانشناسی و معرفتشناسی از منظر قرآن کریم در دانشگاه برگزار میشود.
وی افزود: از بدو ورود شورای قرآنی را فعال کردهایم و 200 طرح در زمینههای مختلف با محوریت ترویجی، تبلیغی و پژوهشی تشکیل شده است.
وی افزود: برای بومیسازی علوم انسانی با تکیه بر مفاهیم اسلامی نهتنها ممکن است بلکه گریزی هم در جامعه ایران نداریم.
وی در خصوص تغییر سیاست تفکیک جنسیتی در دانشگاهها به علامه طباطبایی اظهار کرد: سیاست تفکیک جنسیتی همانند گذشته دنبال میشود اما از معاونت پژوهشی خواستهایم با دانشگاه روانشناسی یک مطالعه میدانی جدی در خصوص محاسن و معایب به تفکیک جنسیتی که آیا مثبت یا منفی است، بیرون بکشند چرا که اکثر اظهار نظرات درباره تأثیرات تفکیک جنسیتی علمی نیست بلکه بیشتر بر اساس نظرات شخصی است.
وی افزود: ارایه نتایج پژوهش به وزارت علوم و شورای عالی انقلاب فرهنگی داده میشود.
سلیمی با بیان اینکه بسیاری از رشتههای کارشناسی را دوباره احیا خواهیم کرد، گفت: در گذشته بسیاری از رشتههای کارشناسی حذف و یا پذیرش دانشجو نداشتهاند که در تلاشایم تا دوباره کارشناسی را احیا کنیم.
به گفته سلیمی، دانشگاه علامه طباطبایی 17 هزار و 200 دانشجو دارد که به تفکیک 8 هزار دانشجوی ارشد، 1800 دانشجوی دکتری و مابقی دانشجوی کارشناسی هستند.
وی در خصوص ماجرای جذب 94 هیئت علمی در دوران ریاست قبلی اظهار کرد: با جذب 94 نفر اعضای هیئت علمی در روزهای آخر وزارت علوم در تاریخ 20/5/92 موافقت شده است به شرط اینکه دانشجوی دکتری و یا بورسیه هیچ سازمانی نباشند.
وی افزود: اما این شرط در جذب هیئت علمی رعایت نشده بود و از این تعداد 24 نفر به عنوان استادیار و دکتری حکم استخدام داشتند به صورت پیمانی برای یک سال فعالیت میکنند، 30 نفر خود مراجعه نکردهاند، 27 نفر بورسیه دانشجوی دکتری شدهاند و 13 نفر دیگر به دلیل عدم مراجعه قراردادشان لغو شد.
وی در خصوص کسانی که به عنوان دانشجوی شبانه دکتری پذیرش شده بودند اما دانشجوی پردیسدار محسوب میشدند، اظهار کرد: از روز دومی که در این دانشگاه به عنوان سرپرست فعالیت کردم با این دغدغه روبرو شدم که تعداد بیش از 100 دانشجوی دکتری پذیرش شده بودند که در دفترچه به عنوان دانشجوی شبانه جذب و محل تحصیل آنان پردیس ذکر شده بود اما مشکل آنها این بود که شهریههای پردیسهای بینالمللی را پرداخت میکردند و امضای پردیس به جای شبانه در گواهینامههای آنان خورده میشود که این مسئله را برطرف کردیم و دانشجویان به عنوان دانشجوی شبانه با همان شهریه شبانه مشغول به تحصیل هستند.
پایان پیام/
نظر شما