«زندگی با کتاب» شعار امسال رادیو در هفته کتاب

خبرگزاری شبستان: در پنجمین روز هفته کتاب و کتابخوانی، نشست شورای کتاب رادیو با حضور معاون صدا، مدیران شبکه های رادیویی، مدیران گروه ها و برنامه سازان شبکه های رادیویی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، در پنجمین روز هفته کتاب که به عنوان "نقش رسانه ها در تبلیغ کتاب و ترویج کتابخوانی" نامگذاری شده، نشست شورای کتاب رادیو با حضور محمد حسین صوفی معاون صدا، جمعی از مدیران و برنامه سازان شبکه های رادیویی با هدف تبیین نقش کتاب دراشاعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی و ارائه برنامه ها و خطی مشی های رادیو در حوزه کتاب، برگزار شد.


معاون صدا در ادامه خاطر نشان کرد: با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری در حوزه کتاب و کتابخوانی و با توجه به اینکه یکی از وظایف رسانه ها فرهنگ سازی و ایجاد زمینه برای رشد و تعالی جامعه است، لذا ضروری است رسانه ها به ویژه رادیو با تولید برنامه های مختلف و متنوع زمینه های لازم برای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی و رشد فرهنگی و اخلاقی جامعه را فراهم اورند و با توجه به این امر شعار امسال رادیو در حوزه کتاب "زندگی با کتاب" نامگذاری شد.


وی با اشاره به جاودانگی و ماندگاری حماسه عاشورا، به کتاب های نوشته شده در خصوص این واقعه تاریخی اشاره کرد و افزود:کتاب مجموعه ای از افکار و اندیشه ها است که محصول فکر، اندیشه، تلاش و جدیت است و یکی از ابزاری که حوادث و افراد را ماندگار می کند، کتاب است.


معاون صدا در خصوص چرایی ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در رادیو بیان داشت: وظیفه رادیو فرهنگ سازی و رفتار سازی و نقش رادیو تاثیرگذاری بر افکار عمومی است؛ رادیو یک رسانه مرجع است که باید با معرفی کتب سودمند و مفید زمینه رشد، تعالی، افزایش آگاهی، سازندگی، توسعه علمی و عملی جامعه را فراهم آورد؛ کتاب سبب انتقال دانش، تجربه و پندآموزی می شود و نقش مکمل را در تولید هر محصولی ایفا می کند.


به گفته صوفی، رسانه ملی به عنوان دانشگاه و رادیو به عنوان رسانه عمیق وظیفه دارند اطلاعات و آگاهی افراد را از طریق ترویج فرهنگ مطالعه کتاب افزایش دهند؛ شبکه های رادیویی باید برنامه های متناسب با سلیقه و نیازهای مخاطبان در حوزه کتاب تولید نمایند تا ضمن پرکردن اوقات فراغت افراد، به رشد اخلاقی، معنوی و فرهنگی افراد کمک کند.


وی در خصوص ویژگی های کتاب هایی که باید در رادیو معرفی شوند، گفت: رادیو باید مروج تلاش، پشتکار، اخلاق حسنه و پسندیده، رعایت حقوق شهروندی، توجه به نیازمندان و محرومین، مردم داری، معرفی پیشرفت هاو... باشد پس ضروری است، کتاب هایی معرفی شود که این اهداف را تحقق بخشند.


وی گفت: قرآن سراسر هدایت است و اگر می خواهیم هنجارها را تبلیغ کنیم باید به مطالب قرآن توجه کنیم زیرا قرآن انسان را به راستگویی، درستکاری، مردم داری، اخلاق حسنه و ... هدایت می کند.


معاون صدای رسانه ملی؛ با اشاره به رویکرد برنامه های رادیو در هفته کتاب گفت: در تولید برنامه های رادیو به ویژه در هفته کتاب باید ابداع، ابتکار، نوآوری و خلاقیت وجود داشته باشد، هدفگذاری های کمی و کیفی در حوزه کتاب و کتابخوانی، توجه به ناشران، مولفان، نویسندگان و مترجمان، معرفی کتاب در حوزه های گوناگون علمی، فرهنگی، هنری، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، متناسب با مسائل و موضوعات روز و .... از عوامل مورد توجه در حوزه برنامه سازی در این هفته است.

 

در ادامه این نشست گزارشی ازتولید و پخش برنامه های شبکه های رادیویی در حوزه کتاب و کتابخوانی، از سالهای 89 تا کنون ارائه شد که رشد کمی و کیفی برنامه سازی در حوزه کتاب را نشان می دهد.


در بخش دیگری از این مراسم مدیران و برنامه سازان شبکه های مختلف به ارائه رویکردها، برنامه ها و خطی مشی های مورد نظر هر شبکه در حوزه برنامه سازی کتاب پرداختند که شیوه های ترویج فرهنگ کتابخوانی ، بررسی تاثیر کتابخوانی در ارتقاء سطح آگاهی و پیشرفت و سلامت جامعه، تبیین ویژگی‌های سبک زندگی اسلامی-ایرانی به جوانان، بررسی اقتصاد نشر و تحلیل و بررسی آثار مکتوب درحوزه ورزش، سلامت، اقتصاد و کتاب‌های مرتبط با حوزه هنرهای نمایشی، انعکاس اخبار و رویدادهای حوزه کتاب ، معرفی تازه‌ترین آثار منتشر شده با تاکید بر موضوع آداب و رسوم و فرهنگ ایرانی از مهمترین رویکردهای شبکه های رادیویی در هفته کتاب است.


شایان ذکر است؛ اولین نشست شورای کتاب رادیو، در هفته کتاب و کتابخوانی، با هدف تجلیل و اهمیت افزایی به موضوع کتاب در رادیو و ارائه برنامه ها و خطی مشی های رادیو در این حوزه برگزار شد.
 

پایان پیام/

کد خبر 315575

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha