حجت الاسلام حسین ملکی، معاون تهذیب و آموزش حوزه های علمیه استان البرز در مصاحبه با خبرگزاری شبستان از البرز در خصوص مدیریت مساجد و ساختارهای اساسی آن گفت:مدیریت مسجد یکی از دشوارترین و پیچیده ترین انواع مدیریت است، که در مساجد با محوریت امام جماعت و همکاری هیات امنا و نمازگزاران محترم می تواند زمینه مناسبی برای رشد و تعالی امور مسجد باشد.
به گفته این مسوول، مدیریت بر مبنای اعتماد، یکدلی، صمیمیت، همکاری و اعتماد در عین خوش رفتاری از بهترین انواع مدیریت است که حضرت علی (ع) بر این نوع مدیریت تاکید داشته اند که همان مدیریت و حکومت بر دلها است.
این استاد حوزه ادامه داد: مدیر یک مسجد با بهره گیری از خرد جمعی می تواند در تقابل ها با مشکلات بسیاری از تهدیدها را تبدیل به فرصت کند.
وی با با بیان اهمیت کاربردی ساخت و بنای مساجد بیان کرد: در حال حاظر ساخت مساجد در حوزه نظارتی مدیریت شهری در بدترین مکان ها از حیث جغرافیایی و به بدترین شکل ساخته می شوند که این یک آسیب بزرگ است.
حجت الاسلام ملکی، با بیان این مطلب که در علم روانشناسی، بحثی است به نام روان شناسی رنگ که تا چه اندازه تنوع رنگ می تواند در روح و روان انسان تاثیر گذارد، اظهار داشت: استفاده از رنگ های روشن مثل سبز، فیروزه ای، آبی که بسیار معمول است و فراگیر این نوع مساجد را به بهشت تشبیه می کند چون چون غالب رنگ های بهشتی روشن اند.
برپایه این مصاحبه هنر اسلامی باید در نوع ساختار مسجد بکار گرفته شود از طراحی بنا و معماری گرفته تا کاشیکاری و گچبری و آینه کاری و خوشنویسی و نجاری و منبت کاری حتی فرش مسجد نیز بایستی برمبنای شئونات مسجد باشد.
این استاد حوزه تاکید کرد: وقتی صحبت از ظاهر مسجد می شود منظور تمام ابعاد ظاهری و ساختار فیزیکی و سازه ای آن است که حتی این نوع بنا و پیکره می تواند زمینه نوع رفتارها را در انسان ها ایجاد کند.
وی ادامه داد: در حقیقت هدف از بنای مسجد النبی(ع) در مدینه منوره که یکی از مساجد نمونه اسلام است، تنها تاسیس یک عبادتگاه صرف نبوده است، بلکه پی ریزی یک مدرسه بزرگ اسلامی ، یک دانشگاه عظیم انسان سازی بود و به تعبیر دیگر تاسیس یک فرهنگ ناب بوده است آن هم فرهنگ جاری در پیکره جوامع بشری و انسانی است.
این مسوول در خصوص کارایی مسجد در زمان پیامبر اسلام (ع) عنوان کرد: اگر تاریخ ملاحظه شود در می یابیم تمام امور آموزشی، تربیتی و فرهنگی قبل از تاسیس مدارس و دانشگاه ها حتی حوزه ها در مساجد رقم می خورده و این از افتخارات مساجد است، در دوره اهل بیت رفع مشکلات خانوادگی، اخلاقی، اجتماعی، اقتصادی و حتی قضاوت ها و تحصیل همه و همه در مسجد انجام می شد.
معاونت تهذیب و آموزش حوزه های علمیه استان البرز در پایان تصریح کرد: یک مسجد باید پایگاه فرهنگی، تربیتی، سیاسی و اجتماعی باشد، با تمام نواقصی که در نوع و ساختار مساجد امروز است بیشترین مشکلات در همین اماکن مقدس توسط روحانی و امنای مردم حل و فصل می شود که همین مشکلات در بهترین و مجهزترین مراکز مشاوره قابل حل و فصل نیست.
پایان پیام/
نظر شما