به گزارش خبرنگار سیاسی دفاعی خبرگزاری شبستان، از دید رهبری بسیج به معنی حضور و آمادگی در همان نقطهای است که اسلام و قرآن و امام زمان (ارواحناه و فداه) و این انقلاب مقدس به آن نیازمند است. در گزارش زیر بخشهایی از سخنان رهبر معظم انقلاب درباره ویژگیهای یک بسیجی را می خوانید:
ـ پیوند میان بسیجیان عزیز و حضرت ولی عصر (ارواحناه و فداه) مهدی موعود عزیز یک پیوند ناگسستنی و همیشگی است.
ـ شما جوانان بسیجی و سپاهی و جوانان مؤمن آگاهی را با احساس مسئولیت و شور و شعور همراه کردید.
ـ نیروهای نظامی و بسیجی ما مؤمن و با اخلاصند و به عنوان پشتوانهای که هیچ خدشهای در آن راه ندارد, محسوب میشوند.
ـ انکار بسیج, انکار بزرگترین ضرورت و مصلحت برای کشور است.
ـ اگر بسیج در دوران پس از جنگ نبود و اگر امروز هم نباشد, کمیت این انقلاب و این نظام واهمة حرکتهای سازندة این کشور لنگ است.
ـ انکار بسیج و بیاحترامی به آن یا نابخردانه است یا خائنانه است.
ـ تا وقتی که این کشور و این ملت به امنیت احتیاج دارد, به نیروهای بسیج, به انگیزة بسیح به سازماندهی بسیجی و به عشق و ایمان بسیجی احتیاج است.
ـ فرزندان بسیحیام با حضور خود در هر صحنهای که لازم است دشمنان زبون را مرعوب و منکوب سازند.
ـ بسیج, یعنی نیروی کارآمد کشور برای همة میدانها
ـ همه جا چیزی شبیه بسیج هست, تنها به این درخشندگی, به این فراگیری, به این زیبایی, به این فداکاری, من در جایی سراغ ندارم.
ـ این فداکاری, من در جایی سراغ ندارم.
ـ نیروی عظیم بسیج مردمی است, این بسیج در همة قشرها هست.
ـ بسیج, اختصاص به یک منطقة جغرافیایی ویک منطقة انسانی و طبقاتی و قشری ندارد, همه جا هست.
ـ ایمان عاشقانه, ایمان عمیق, ایمان توأم با عواطف که از خصوصیات ملت ایران است باعث درخشان شدن بسیج شد.
ـ دانشجوی بسیجی دشمن کمین گرفته را از یاد نمیبرد و غافلانه خو و دانشگاه و کشورش را به دست تطاول دشمن نمیسپرد.
ـ بسیاری از پیشرفتهای کشور مرهون تفکر بسیجی است.
ـ هریک از آحاد قشرهای مختلف جامعه که دارای روحیة حساس مسئولیت و ایمان باشد, بسیجی است.
ـ بسیاری از پیشرفتها و موفقیتهای نظام اسلامی در عرصههای مختلف مرهون تفکر و میل بسیجی است.
ـ بسیجی یعنی علی که تمام وجودش وقف اسلام بود.
بسیج حرکتی خردمندانه و حکیمانه
ایشان در یکی از سخنرانی هایشان درباره بسیج این نهاد مردمی را شجره طیبه دانستند و فرمودند: در حقیقت فرصتى براى ارائهى حرکت عظیمى است که به وسیلهى امام بزرگوار راحل، در این کشور پایهگذارى شد و این حرکت، در این منطقهى اسلامى و دینى، براى دیگر ملتها هم انشاءاللَّه الگو و سرمشق خواهد شد.از حوادث زودگذرى که گاهى بر اثر تبلیغات خصمانهى دشمنان، در افکار عمومى ملتها به وجود مىآید و مانع و عایقى براى الگوگیرى ملتها مىشود، بگذرید. حرکت ماندگار، این است. «الم تر کیف ضرباللَّه مثلاً کلمة طیّبة کشجرة طیّبة اصلها ثابت».(1) مسأله این است که ریشه و پایه، سالم و محکم و استوار باشد. حرکت بسیج، از این قبیل است. علىرغم اظهارات خصمانهى دشمنان جمهورى اسلامى - که هر هنرى هم این ملت دارد، آنها سعى مىکنند با چشم بدبینى به آن نگاه کنند و آن را عیب معرفى نمایند - و به کورى چشم آنها، حرکت بسیج، یک حرکت خردمندانه و منطقى و استوار و کاملاً حکیمانه است.
دفاع وظیفه یک بسیجی
ایشان آمادگی برای دفاع را از خصوصیات یک بسیجی دانستند و فرمودند :ما آمادگى براى دفاع از انقلاب را همیشه لازم مىدانیم. نباید روزى بر ما بگذرد که اهمیت آمادگى عمومى، مغفولٌعنه واقع شود. این چیزى است که مورد ستایش و ترحم هیچکس قرار نخواهد گرفت. امیرالمؤمنین(ع) به ما درس دادند و فرمودند: «و من نام لم ینم عنه»(1) اگر تو خوابت برد، بدان دشمنت بیدار است. لذا مجموعهى بسیج - خصوصاً جوانها در همهى اقشار مردم - باید با قوّت و قدرت و آمادگى و نشاط و احساس ضرورت، کار و راه خودش را ادامه دهد و مثل گذشته وظیفهى دفاع از انقلاب را به عهده گیرد.
بسیج پایبند به قانون باشد
آیت اله خامنه ای همواره اعتقاد داشتند که بسیج باید به قانون پایبند باشد . ایشان در این رایطه فرمودند:یکى از چیزهائى هم که من لازم است عرض کنم، این است که بسیج با همین خصوصیاتى که گفته شد، پایبند به قوانین و مقررات و ارزشهائى است که در قالب نظام مجسم شدند. ابتکار باید به وجود بیاید، نوآورى باید به وجود بیاید، اما بىانضباطى نه. یک عدهاى اشتباه میکنند؛ خیال میکنند بسیجى یعنى کسى که پابند به مقررات نیست، پابند به قوانین نیست، پابند به ضوابط مستقر در جامعه نیست؛ نخیر، این اشتباه است، این خطاست. البته اگر چنانچه هویت کلى بسیج که گاهى در مجموعهى نظام خودش را نشان میدهد - یعنى شامل رهبرى و مجموعهى قانونگذار و اینها - ببیند یک ضابطهاى مانع است، آن ضابطه را عوض میکند. ضابطه را عوض میکند، نه اینکه بىضابطگى و بىانضباطى به خرج بدهد. از دورهى جنگ، در زبان بعضىها بود که بسیج بىهوا حرکت میکند - میگفتند بسیجِ بىترمز - علت هم این بود که در میدانهاى جنگ، در عرصههاى نبرد، بسیجىها همین طور هى پا به زمین میکوبیدند، اصرار داشتند که حمله انجام بگیرد؛ میخواستند زودتر تهاجم کنند. آن روحیهى هیجان و نشاط جوانى، آنها را به سمت میدانها میکشاند. خب، فرماندهها همه جا مصلحت نمیدانستند؛ نگه میداشتند. یک نوع کشمکشِ اینجورى همیشه در بخشهاى مختلف جبهههاى نبرد وجود داشت. میگفتند بسیج بىترمز است. این به این معنا نیست که بسیج بىانضباط است، یا باید بىانضباط باشد، یا بىانضباطى یک ارزش است؛ ابداً. خود نفس انضباط، منضبط بودن، منتظم بودن، یک ارزش است. امیرالمؤمنین (علیهالسّلام) به فرزندانش وصیت میکند: «اوصیکم بتقوى اللَّه و نظم امرکم»؛(1) کارتان را منظم داشته باشید، نظم داشته باشید. اگر نظم از بین رفت، اگر این آهنگِ درست از بین رفت، ناهنجارى به وجود مىآید؛ در همه جا همین جور است. نظم است که زمینه براى موفقیت فراهم میکند. یک نیروى نظامى هم اگر نظم نداشته باشد، بکلى بىفایده میشود.
آنچه یک بسیجی باید داشته باشد
ایشان برای یک بسیجی مخلص خصائصی را تعریف کردند.و فرمودند :دشمن در یک برههاى - که امروز هم دنبالههایش کم و بیش هست - در تبلیغات گوناگون جهانى، علیه بسیج متمرکز شد. آنچه توانستند، گفتند. بسیج را بمباران تبلیغاتى کردند، براى اینکه او را از چشم مردم بیندازند، اما نتوانستند؛ «یحقّ اللَّه الحقّ بکلماته».(1) خداى متعال نمیگذارد این حقیقت روشن پنهان بماند؛ لذا بسیج بحمداللَّه روزبهروز آبرویش در کشور ما بیشتر شده است. در سرتاسر کشور، جوانها در بخشهاى مختلف، به بسیج به چشم یک هویت درخشندهى باعظمتِ مظهر عزم و اراده نگاه میکنند؛ این را شما بسیجىها بایستى تقویت کنید؛ این را با توجه به همان سه عنصرى که گفته شد - عنصر بصیرت، عنصر اخلاص، عنصر عمل بهنگام و به اندازه - تقویت کنید.
عزیزان بسیجى این را قدر بدانند و ارکان بسیجى بودن را در خودشان تقویت کنند. بسیجى بودن ارکانى دارد. همهى ما باید این ارکان را روزبهروز در خودمان تقویت کنیم جوانان عزیز! بارها گفتیم که در درجهى اول، روحیهى اخلاص و روحیهى بصیرت است. این اخلاص و بصیرت روى هم اثر میگذارند. هرچه بصیرت شما بیشتر باشد، شما را به اخلاص عمل نزدیکتر میکند. هرچه مخلصانهتر عمل کنید، خداى متعال بصیرت شما را بیشتر میکند. «اللَّه ولىّ الّذین امنوا یخرجهم من الظّلمات الى النّور»؛ خدا ولى شماست. هرچه به خدا نزدیکتر شوید، بصیرت شما بیشتر خواهد شد و حقایق را بیشتر مىبینید. نور که بود، انسان میتواند واقعیات و حقایق را مشاهده کند. وقتى نور نباشد، انسان واقعیات را هم نمیتواند ببیند؛ «والّذین کفروا اولیائهم الطّاغوت یخرجونهم من النّور الى الظّلمات».(1) وقتى طغیان جلوى چشم انسان را بگیرد، وقتى هوىهاى نفس - که طاغوت حقیقىاند و در وجود خود ما بدتر از فرعونند - جلوى چشم ما را بگیرند، وقتى جاهطلبىها و حسادتها و دنیاطلبىها و هوىپرستىها و شهوترانىها جلوى چشم ما را بگیرند، واقعیات را هم نمیتوانیم مشاهده کنیم.
دیدید بعضىها نتوانستند واقعیاتِ جلوى چشم را ببینند، نتوانستند تشخیص بدهند. در فتنهى طراحىشدهى پیچیدهى سال 88 حقایقى جلوى چشم مردم بود؛ نگذاشتند یک عدهاى این حقایق را ببینند، بفهمند؛ ندیدند، نفهمیدند.
پایان پیام/
نظر شما