دردانه پروری و فرزندسالاری نتیجه گرایش به تک فرزندی

خبرگزاری شبستان: یک استاد دانشگاه و پژوهشگر اجتماعی گفت: فرزند سالاری باعث ظهور نوعی از تربیت خاص در تک فرزندان می‌شود که دردانه‌پروری مشخصه اصلی آن است.

مجید ابهری، استاد دانشگاه و پژوهشگر اجتماعی در گفت و گو با خبرنگار شبستان گفت: متأسفانه خانواده‌های تک‌فرزند دارای کودکانی منزوی و گوشه‌گیر هستند که در آینده علاقه‌ای به برقراری ارتباطات اجتماعی ندارند.

 

وی یکی دیگر از آسیب‌های پدیده تک‌فرزندی را روحیه فرزندسالاری در خانواده‌ها برشمرد و گفت: این پدیده باعث ظهور نوعی از تربیت خاص در این‌گونه فرزندان می‌شود که دردانه‌پروری مشخصه اصلی آن است.

 

وی هشدار داد: توجه بیش از حد به یک فرزند باعث توقعات بیش از اندازه به او شده و در آینده والدین و فرزند دچار مشکل خواهند شد.

 

ابهری نداشتن همبازی برای این‌ گونه کودکان را زمینه ایجاد دوست خیالی دانست و گفت: همچنین تک‌فرزندها دچار وابستگی شدید به فرزندان اقوام و یا همسایگان می‌شوند که خود آسیب‌هایی به دنبال دارد.

 

به گفته ابهری، خانواده‌های مرفه که توانایی مالی آنها شایسته فرزند‌پروری است باید نگران تک‌فرزند خود بوده و با فرزندآوری کودک خود را از تنهایی و انزوا خارج کنند. در این یک پژوهش میدانی مشخص شد زوجین مرفه در حدود 70 درصد فرزندآوری را مانع گردش و تفریح خود دانسته و تصور می‌کنند وجود فرزند باعث می‌شود آنها قید گردش را بزنند.

 

وی افزود: در حالی که این گونه زوجین اقرار می‌کنند 10 تا 20 سال پس از ازدواج اقدام به فرزندآوری خواهند کرد اختلاف سنی چشم‌گیری بین والدین و فرزندان خواهد بود که زمینه‌ساز بروز مشکلات عاطفی و تربیتی می‌شود.

 

این استاد دانشگاه تأکید کرد: خانواده‌ها باید به این نکته دقت کنند که هر چه اختلاف سنی آنها با فرزندان خود کمتر باشد مشکلات عاطفی، تربیتی و فرهنگی آنها نیز به همان نسبت کاسته خواهد شد.


پایان پیام/

 

کد خبر 317874

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha