به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، ساعت 11 و نیم بود که مردم خیابان بعثت صدای دلخراشی را شنیدند که حکایت از ریزش یک ساختمان سه طبقه را میداد.
ساختمانی با یک زیرزمین، یک طبقه همکف و یک طبقه بالایی که در حال احداث بود اما فقط در زیرزمین آن خانواده زندگی میکرد.
پس از ریزش ساختمان، همسایهها سریعا خود را به محل حادثه رساندند اما فقط یک زن را مشاهده کردند که سراسیمه خود را به وسط کوچه رسانده و فریاد میزند؛ «بچههام بچههام»
پس از تماس اهالی محل با آتشنشانی و اورژانس نیروهای امدادی سریعا خود را به محل حادثه رسانده و تلاش میکردند تا به هر نحوی بر فضا مدیریت داشته باشند اما حادثه وخیمتر و عمیقتر بود و با حضور هلال احمر موضوع دنبال شد.
*تلاش برای یافتن ساناز و سجاد
مهمترین موضوعی که باید نیروهای امدادی آن را دنبال میکردند پیدا کردن دو کودک گرفتار در زیر آوار بود، در هنگامی که نیروهای امدادی مشغول یافتن بودند هزاران چشم و دل همراه آنها بود تا بلکه صدایی بلند شود که پیدا شدند.
مادر به قدری اشک ریخته بود و فریاد میزد که فقط منتظر شنیدن مجدد صدای فرزندان خود بود. یک ساعت اول گذشت اما دو کودک پیدا نشدند و کمی از امید زنده بودن آنها کمتر شد اما هنوز مادر و پدر ساناز و سجاد منتظر بودند و امید داشتند و به خودشان دلداری میدادند که حتما زنده هستند و الان پیدا میشوند.
ساعت دو و سوم و امیدها کمتر و کمتر میشد انگار دیگر خود پدر و مادر هم باورشان شده بود که آنها مردهاند اما جرات بیانش را نداشتند.
پس از گذشت 6 ساعت نخستین جنازه که متعلق به ساناز 6 ساله بود پیدا شد و هیاهویی در میان جمعیت به وجود آمد، چند زن همسایهها مادر ساناز را گرفته بودند که خودش را نزند اما دل مادر طاقت نمیاورد که پر پر شدن کودک 6 ساله خودش را ببیند.
دیگر هیچ امیدی به زنده ماندن سجاد نبود و امدادگران فقط به فکر پیدا کردن جنازه بودند، اما هر چه میگشتند پیدا نمیشد و در نهایت مردم خود وارد عمل شده که در نهایت پس از 9 ساعت تلاش جنازه سجاد 9 ساله هم پیدا شد.
پدر سجاد دو بار میخواست خودکشی کند و خودش را از بالای ساختمان فروریخته به پایین بیندازد که باز هم همسایگان نگذاشتند.
*ساخت و ساز غیر اصولی دلیل اصلی این فاجعه
با بررسیهای صورت گرفته توسط کارشناسان مشخص شد که این ساختمان با بهره گیری از سازههای سبک و به دور از اصول مهندسی ساخته شده است.
این ساختمان سال 87 در دو طبقه زیر زمین و همکف ساخته شده بود و طبقه بالایی نیز در حال احداث بوده که فرو میریزد.
نکتهای که در این سانحه باید کمی بیشتر به آن توجه شود این است که تا چه زمان قرار است ساختمانهای ما اینگونه و بدون نظارت ساخته شود؟
مسئولان شهرداری و پلیس ساختمان در هنگام ساخت و ساز این بنا کجا بوده و چرا این پروژه را متوقف نکرده است؟
چند درصد ساختمان های شهر قم با این مشکل مواجه بوده و آیا باز هم شاهد چنین حوادثی خواهیم بود؟
آیا برای بیرون آوردن دو کودک از زیر آور تنها یک ساختمان نیاز به 9 ساعت زمان است؟
ورود مردم به محل حادثه نشان دهنده عدم مدیریت بحران است، مدیران بحران استان در آن زمان کجا بودند؟
و سئوالهایی از این دست که امیدواریم بتوانیم پاسخی قانع کننده یافت کنیم و دیگر شاهد بروز چنین حوادث تلخی نباشیم.
سید مهدی حسینی
پایان پیام/
نظر شما