به گزارشخبرگزاری شبستان از گیلان، حسین سرو قامت، مشاور عالی مرکز هم اندیشی استادان و نخبگان دانشگاهی کشور امروز(13 آذر) در کارگاه هم اندیشی اساتید و نخبگان دانشگاهی که با موضوع مهارتهای ارتباطی استاد و دانشجو در تالار حکمت دانشگاه گیلان برگزار شد، گفت: کسی که صاحب علم و دانش باشد بر همه چیز برتری و سلطنت دارد.
وی با تاکید بر جایگاه دانشجو و شأن استاد اظهار کرد: دانشجویان باید در حفظ این شأن بکوشند.
سرو قامت، با اشاره به بهبود این ارتباط و مهارت، اذعان کرد: در وهله اول مهارت تلفیقی از علم و دانش، عمل و رفتار و نیز تجربه و ارتباطهای جمعی راههایی هستند تا در برخورد با جوان دانشجو به موانع نرسیم.
وی به دانشجویان به عنوان مخاطبین و متعلمین درس از یک سو و اساتید از سوی دیگر اشاره کرد و افزود: در برقراری ارتباط و درک صحیح از هم، دانستن ویژگیهای هر دو گروه مهم است تا در بهبود این ارتباط موثر باشد.
سرو قامت، اذعان کرد: دانشجویان خصوصیاتی دارند که به حیث جوان بودنشان، اساتید باید درک درستی از خصوصیات آنها داشته باشند تا در بهبود ارتباط با آنان موثر و فضاهای خالی بین آنان، کمتر شود.
وی ادامه داد: هیجان شدید، زود رنجی، خود رأیی، استقلال طلبی، تنوع طلبی، بی تجربگی، زودباوری، خودنمایی، مدگرایی، سطحی نگری، تاثیر پذیری شدید از الگوهای کاذب، تمایلات شدید جنسی، گریز از محدودیت، عدم تعادل، عصبانیت، خانواده گریزی و محبت خواهی، بی ثباتی، فقدان اراده لازم و.. از جمله خصوصیات جوانان است که اساتید باید در ارتباط با این قشر در نظر داشته باشند.
سرو قامت، در ادامه گفت: هر چقدر سن بین استاد و دانشجو نزدیک به هم باشد راحتتر این ارتباط برقرار می شود چرا که آن چیزهایی که برای ما هنجار است برای آنان ناهنجار و بالعکس است.
وی، شأن استاد و معلم را به عنوان کسی که بر سر کلاس درس حاضر می شود و تجربه سالهای علمی و عملی خود را در اختیار دانشجویان می گذارد، بالا دانست و تصریح کرد: متاسفانه گاهی این شأن از سوی دانشجو نادیده گرفته میشود.
سرو قامت، تعلیم و آموزش، استاندارد سازی و کشف استعدادهای نهفته دانشجویان را سه وظیفه جدی استاد عنوان کرد و گفت: بسیاری از مسائلی که در آینده دانشجویان اتفاق می افتد در این سه وظیفه استاد نهفته است.
وی در ادامه همچنین به بالا بودن سن برخی از دانشجویان اشاره کرد و گفت: متاسفانه گاهی دانشجو، دانش نجو است و صرف گرفتن نمره با استاد ارتباط برقرار می کند که کمترین آگاهی را از بحثی که ما با آن رو برور هستیم، ندارند.
سرو قامت، با بیان اینکه بین هنجارهای امروز و هنجارهایی گذشته تفاوت زیادی وجود دارد، اظهار کرد: متاسفانه احترام امروز دانشجو به استاد، مطلوب اساتید نیست.
وی اضافه کرد: دانشجویانی که انگیزه کافی برای حضور در کلاس درس را ندارند ولی در فن و هنر خاصی همچون نقاشی، موسیقی، مکانیک و.. مهارت دارند می توانند بیرون از دانشگاه به آن بپردازند و موفق تر باشند.
سرو قامت تصریح کرد: امروز ما به سمتی می رویم که دیگر مدرک خیلی لازم نیست بلکه به کارآمدی افراد نگاه می شود.
وی داشتن بیش از حد کلاس درس و حجم کاری استاد را یکی از مشکلات در مراکز دانشگاهی عنوان کرد و ادامه داد: استاد نباید علمش را به سمت دانشجو ببرد بلکه باید فرصت دهد که دانشجو خود به سمت علم استاد گرایش پیدا کند.
پایان پیام/
نظر شما