رحمت الله نوروزی، نماینده علی آباد کتول و عضوکمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری شبستان، در تشریح طرح جامع پنبه و نهایی شدن آن، اظهارداشت: در راستای نهایی شدن این طرح، کارشناسان مرکز تحقیقات پنبه کشور ضمن بررسی مشکلات گذشته صنعت کشت پنبه در کشور بر اساس این طرح حمایتی از کشاورزان در تمام مراحل کاشت، داشت و برداشت پنبه و اصلاح بذر حمایت می کنند.
این عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس افزود: با اجرای طرح جامع پنبه، کشور ما به مدت 5 سال در تولید پنبه خودکفا خواهد شد و دیگر نیازی به واردات آن از دیگر کشورهای جهان ندارد.
وی افزود: چند هفته قبل، با شخص رئیس جمهور، وزیر جهاد کشاورزی، شریعتمداری مشاور رئیس جمهور، اسفندیاری مجری طرح گندم، درگاهی مدیرکل دفتر پنبه، دانههای روغنی و گیاهان صنعتی وزارت جهادکشاورزی، حکیمی و حسین پور، جلسه ای در خصوص طرح توسعه پایدار کشت پنبه داشتیم که در این جلسه مقرر شد از سوی حجتی وزیر جهاد کشاورزی طرح جامع پنبه درکشور اجرا شود و خوشبختانه بر اساس اظهارات اخیر مدیرکل دفتر پنبه، طرح جامع پنبه به مرحله نهایی رسیده و به زودی تصویب و ابلاغ خواهد شد.
نوروزی در ادامه خاطرنشان کرد: متأسفانه دولت هر کیلو پنبه را در حدود دو هزار و 200 تا دو هزار و 400 تومان از کشاورزان خریداری می کند که این میزان خرید از سوی دولت برای کشاورزان که قشر زحمت کشی هستند مقرون به صرفه نیست.
نماینده علی آباد کتول همچنین اعلام کرد: هزینه تولید برای هرکیلو پنبه با توجه به هزینه های آبیاری، سم وکود، عملیات پنبه چینی و غیره برای هرکشاورز در حدود 3500 تومان است، که قیمت خریدی که از سوی دولت اعلام شده است، با هزینه های تولیدی این کشاورزان همخوانی ندارد.
نوروزی در ادامه گفت: وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرده بود که افزایش خرید پنبه امکان پذیرنیست، اما باید اصلاح کشت و بذرصورت بگیرد به گونه ای که باید بذری را در مرکز تحقیقات این وزارت خانه تولید کنیم که توناژ بالایی داشته باشد.
وی تصریح کرد: بی شک توناژ بالای پنبه می تواند پاسخگوی تمام هزینه های تمام شده تولیدی کشاورزان باشد.
نماینده مردم علی آباد کتول و بخش کمالان در مجلس اذعان داشت: با توجه به اینکه سطح زیرکشت پنبه در استان های گلستان، مازندران، خوزستان و فارس است و این استان ها در زمینه کشت و تولید پنبه از توانایی بسیار مطلوبی برخوردار هستند، به همین جهت در راستای طرح جامع پنبه، از این کشاورزان زحمتکش حمایت عملیاتی خواهد شد به طوریکه حتی این کشاورزان می توانند به جای تولید 65 هزار تن پنبه 120 هزارتن پنبه مورد نیاز کارخانجات را تولید کنند.
نوروزی در تشریح طرح جامع پنبه، گفت: در راستای این طرح، کارشناسان مرکز تحقیقات پنبه با بررسی مشکلات و معضلات گذشته، در صنعت کشت پنبه به طرح حمایتی از کشاورزان در تمام مراحل کاشت، داشت و برداشت پنبه و اصلاح بذر خواهند پرداخت.
به ماشینهای برداشت مکانیزه پنبه، یارانه 70 درصدی تعلق می گیرد
عضوکمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس تأکید کرد: یکی از موضوعات دیگری که باعث کاهش کشت پنبه درسال گذشته شده است، نبود ماشین آلات مدرن و نوین در این صنعت بوده است.
وی افزود: خوشبختانه دولت در خصوص هزینه های بسیار زیاد برداشت پنبه دستور به خرید 12 دستگاه مکانیزه برداشت پنبه داده است و با توجه به قیمتهای بیش از یک میلیارد تومانی این ماشینآلات، مقرر شده که یارانه 70 درصدی برای خرید ماشینهای برداشت مکانیزه پنبه از سوی دولت به شرکتهای تعاونی داده شود.
پایان پیام/
نظر شما