زندگی و مرگ نلسون ماندلا؛ «پدر ملت»

پدر ماندلا نام او را "رولیه‌لا‌هلا" گذاشته؛نامی که در زبان محلی به معنای کسی است که خشم و ناآرامی ‌برمی‌انگیزد. این نام بی‌مسما نبود زیرا مبارزات ماندلا، سال‌ها خشم رژیم آپارتاید در آفریقای جنوبی را برانگیخت.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از «دویچه وله»، پدر نلسون ماندلا نام او را "رولیه‌لا‌هلا" گذاشته بود. نامی که در زبان محلی به معنای کسی است که خشم و ناآرامی ‌برمی‌انگیزد. این نام بی‌مسما نبود زیرا مبارزات ماندلا، سال‌ها خشم رژیم آپارتاید در آفریقای جنوبی را برانگیخت.

وکیل سیاه پوستان

ماندلا پس از طی دوران مدرسه، تحصیلات خود را در رشته علوم قضایی آغاز کرد و در دوره‌ی دانشجویی از فعالان سیاسی علیه نظام تبعیض‌نژادی بود. وی ددر سال 1952 در اولین دفتر وکالتی که مختص سیاه‌پوستان بود، آغاز به‌کار کرد.

آپارتایددوران کودکی و جوانی نلسون ماندلا تحت تاثیر نظام تبعیض‌نژادی بین سفید‌پوستان و سیاه‌پوستان قرار گرفت.

ماندلای بوکسور

ماندلا در دوران جوانی عاشق بوکس بود. او می‌گفت: «در رینگ بوکس، رنگ پوست، نژاد، رتبه و ثروت نقشی ندارند.» ماندلا در دوره‌ی محکومیت زندان نیز لحظه‌ای از ورزش و حفظ سلامت جسمی غافل نماند و تا آنجایی که امکان می‌یافت به تمرینات بدنی می‌پرداخت.

محکومیت به حبس ابد

در سال 1964 میلادی نلسون ماندلا به همراه چند فعال دیگر سیاسی به اتهام فعالیت علیه رژیم آپارتاید محاکمه شد. او در این محاکمه که به "ریونیا" شهرت یافت، به حبس ابد محکوم شد. نیروی پلیس در حال عقب‌راندن جمعیتی است که در مقابل ساختمان دادگاه تجمع کرده‌اند.

سال‌های زندان

زندگی در 5 متر مربع؛ ماندلا 18 سال از 27 سال دوران زندان خود را در این سلول گذراند. او زندانی شماره 46664 بود. ماندلا پس از آزادی در باره‌ی این دوران گفت: «در زندان من فقط به عنوان این شماره شناخته می‌شدم.»

ادامه مبارزه

در همه سال‌هایی که ماندلا در زندان بسر ‌برد، همسرش وینی ماندلا (نفر وسط) به مبارزه ادامه داد و به یکی از رهبران مبارزه در برابر حکومت اقلیت سفید‌پوست بدل شد.

همبستگی جهانی

مبارزه با رژیم آپارتاید با همبستگی جهانی همراه بود. در سال 1988در ورزشگاه ویمبلی لندن به مناسبت 70 سالگی ماندلا کنسرتی به منظور جمع‌آوری کمک مالی برگزار شد. ستارگان مشهور دنیای موسیقی پاپ در حضور بیش از 70 هزار نفر کنسرت 10 ساعته‌ای را اجرا کردند که در 60 کشور جهان مستقیما پخش شد.

آزادی ماندلا

بالاخره در روز 11 فوریه سال 1990 پس از 27 سال از زندان آزاد شد. او به همراه وینی ماندلا همسر سابق‌اش هنگام آزادی مشت‌هایشان را به علامت مبارزه و پیروزی گره کردند.

بازگشت به عرصه سیاست

ماندلا به‌عنوان رهبر کنگره ملی آفریقا (ANC) در ماه مه سال 1990 گفت‌وگوها با فردریک ویلیم دکلارک، رئیس جمهور وقت آفریقای جنوبی را آغاز کرد. این گفت‌وگو‌ها راهگشای آفریقای جنوبی عاری از نظام تبعیض‌نژادی آپارتاید شد. هر دو شخصیت در سال 1993 به خاطر تلاش‌هایشان برای آشتی ملی، جایزه نوبل صلح را دریافت کردند.

همزمان ماندلااولیور تامبو (سمت چپ) و والتر سیسولو (سمت راست) جزو اولین هم‌رزمان ماندلا بودند. آنها در سال 1944 میلادی شاخه جوانان کنگره ملی آفریقا را تاسیس و حرکات اعتراضی علیه رژیم آپارتاید را هماهنگ کردند. سیسولو به همراه ماندلا به حبس ابد محکوم شد و تامبو 30 سال در مهاجرت زندگی کرد. این سه نفر پس از سال 1990 رهبری کنگره ملی را بدست گرفتند.

ادای سوگند به‌عنوان رئیس جمهور

روز 10 مه سال 1994 روزی تاریخی برای آفریقای جنوبی بود. ماندلا در نخستین انتخابات دمکراتیکی که در این کشور برگزار شد به عنوان رئیس جمهور انتخاب شد و سوگند یاد کرد. او تا سال 1999 در این مقام فعالیت کرد. پس از او تابو امبکی رئیس جمهور آفریقای جنوبی شد.

آشتی ملی به‌جای انتقام

ماندلا با هدف روشنگری جنایت‌های دوران آپارتاید در سال 1996 کمیسیون "حقیقت‌یابی و آشتی ملی" را ایجاد کرد. رئیس این کمیسیون اسقف دزموند توتو تعیین شد. کار این کمیسیون بدون انتقاد نماند. بسیاری از قربانیان عدم مجازات افرادی که حتی رسما به جنایات خود اعتراف می‌کنند را نمی‌پذیرند.

راه‌گشای جام جهانی 2010

روز 15 ماه مه سال 2004 میلادی قرعه برگزاری جام جهانی فوتبال در سال 2010 بنام آفریقای جنوبی افتاد. شادی سراسر آفریقای جنوبی را فرا گرفت و مردم از زحمات ماندلا برای آوردن این جشن بزرگ ورزش به کشورشان سپاسگزاری کردند. این نخستین جام جهانی بود که در قاره آفریقا برگزار می‌شد.

سایه‌ای سیاه بر رنگین کمان

آفریقای جنوبی می‌خواهد جمهوری رنگین کمان نژاد‌ها باشد. اما در سال 2008 درگیری‌های نژادی و قومی بر این کشور سایه افکند. در آن هنگام بسیاری از خود پرسیدند: آیا ایده "جمهوری رنگین‌کمان نژادها" که قرار بود مردمان این سرزمین در یک همزیستی توأم با صلح و آرامش زندگی کنند، شکست خورده است؟

جشنی جهانی در سالروز تولد نلسون ماندلا

برنامه‌ها و کنسرت‌های متعددی در سراسر جهان، به ویژه در زادگاه او، آفریقای جنوبی برگزار می‌شود. در این روز مردم جهان فراخوانده شده‌اند که به پاس تلاش 67 ساله ماندلا در راه صلح و آزادی، 67 دقیقه دست به کاری خیر بزنند.

ماندلای پدربزرگ

نلسون ماندلا در واپسین سال‌های عمرش کمتر در انظار عمومی ظاهر می‌شد و بیشتر وقت خود را در جمع خانواده می‌گذراند. تصویری از جشن تولد 93 سالگی او در کنار نوه‌ها و نتیجه‌هایش.

وداع نلسون ماندلا٬ عصر پنج‌شنبه (14 آذر٬ 5 دسامبر) در سن 95 سالگی درگذشت. او به خاطر تحمل بیش از 27 سال حبس در راه مبارزه علیه حکم‌روایی اقلیت سفیدپوست و تلاش برای بازپس‌گیری حقوق ازدست‌رفته سیاه‌پوستان آفریقای جنوبی٬ به «نماد آزادی٬ عدالت٬ شکیبایی و کرامت» در این کشور و سراسر جهان تبدیل شد. ماندلا از چهره‌های فراموش‌نشدنی تاریخ معاصر جهان به شمار می‌رود.

پایان پیام/

 

کد خبر 320390

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha