موسیقی دارای مبانی دینی باشد//پخش شدن ازرسانه ملی معیار مجاز بودن نیست

خبرگزاری شبستان: عضوجامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه موسیقی در جامعه دینی باید دارای محتوا و مبانی خاص دینی و اسلامی باشد گفت: هرآنچه از رسانه ملی پخش می شود معیاربر مجاز بودن آن نیست .

خبرگزاری شبستان_ قم: 

با توجه با اینکه در این برهه از زمان هجوم موسیقی به فرد مؤمن در تمام زمان‌ها و مکان‌ها بدون اینکه خود خواسته باشد غیر قابل انکار است و از طرفی شرع مقدس نسبت به موسیقی حساسیت خاصی نشان داده و از طرفی اهمیت موسیقی در برنامه‌ریزی‌های فرهنگی چه به صورت نفی و نهی آن و چه به صورت اثبات و استفاده از آن هائز اهمیت است لذا با اینکه در مورد موسیقی صحبت‌ها و نوشته‌های بسیاری وجود دارد و هر یک از منظری به موسیقی نگریسته‌اند؛ نگاه فقهی، نگاه فلسفی و دیگری روانی. گاهی نگاه به مسئله‌ی موسیقی فرهنگی بوده و گاهی هم سیاسی. گاهی هم به کاربردهای موسیقی توجه شده است.
 

با توجه به گسترش موسیقی در تمام ساحات زندگی و این‌که یک فرد در فضای حاضر جامعه خواسته یا ناخواسته در معرض آن قرار دارد و حداقل آهنگ‌ها و ملودی‌های مختلف و متفاوت به گوشش برخورد می‌کند و همچنین استفاده از موسیقی برای مقاصد دینی ، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی و از دیگر منظر حساسیت شرع نسبت به آن فارغ از حلیت یا تحریم آن ضرورت توجه بیش از بیش به این امر را مشخص می‌سازد.


حجت الاسلام والمسلمین محمود رجبی عضوجامعه مدرسین حوزه علمیه قم در گفتگو با خبرنگار شبستان در قم، با اشاره به اهمیت موسیقی و ناثیر آن بر هویت دینی نسل جوان جامعه گفت: موسیقی بدون شک هم به لحاظ خاصیت و هم هویتی آثار مثبت و منفی زیادی بر نسل جوان امروز دارد چرا که دوران جوانی دورانی پر از شور و هیجان و زیبا طلبی است .


وی افزود: موسیقی یکی از بخشهای حوزه هنراست که میل فرا انسانی را اشباع کرده که اگراین موسیقی جدا شده از نسخ دینی جزو موسیقی لهوی بوده وبدون شک هویت جوان را به سوی گرایشات پست حیوانی سوق خواهد داد.


قائم مقام موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) ادامه داد: موسیقی می تواند در طول زمان هویت و طبع جدیدی برای نسل جوان ایجاد کند چرا که موسیقی لهوی عقل انسان را تحت شعاع هوا نفس قرار داده و سعی بر حاکمیت هوای نفس بر عقل دارد و این حاکمیت نادرست عقلی موجب بروز فسادهای دیگر در جوان می شود.


حجت الاسلام رجبی تصریح کرد: نسل جوان امروز به جهت پیشرفت های تکنولوژی و ارتباط دنیای مجازی با حضور در مجالس مختلف در گروه همسالان و ...ناخواسته دچار یکسری تغییرات رفتاری و شخصیتی می شود که گوش دادن به موسیقی های مبتذل در این روابط ها نوعی بحران هویتی را در نسل جوان بوجود می آورد.


مدرس حوزه و دانشگاه اظهار داشت: موسیقی مورد توجه جوان امروز در واقع فاقد متون معنایی و فرهنگی است و به جای اینکه جوان با گوش دادن به موسیقی و یا تمثیل فرهنگی به آرامش برسد سبب دگرگونی در فرد شده ابتذال اخلاقی را در رفتار و کردار جوان بر جای خواهد گذاشت.


رفتار و گرایشات جوان امروزی تابع علم و انگیزه های فردی و اجتماعی حاکم بر جامعه است
وی یادآور شد: سبک زندگی انسان بر پایه آگاهی شکل می گیرد که اگرنتوانیم فضای آگاهی و تربیت بخشی جوان را برای تثبیت هویت دینی اش فراهم سازیم با انتشار و گسترش موسیقی لهوی و دور از فرهنگ تربیتی اثر گذاردر جامعه جوان درمسیر سوق به گرایشات منفی و هوای نفس قرار می گیرد.


عضوجامعه مدرسین حوزه علمیه قم عنوان کرد: جوان همواره تحت تأثیر تفکرات و گرایشات پدیده آمده در جامعه کنونی است و حرکت دراین مسیر بدون توجه به شرایط را نوعی به روز بودن و همسو با تحولات دنیای پیشرفته غرب می داند چرا که رفتارو گرایشات جوان امروزی تابع علم و انگیزه های فردی و اجتماعی حاکم بر جامعه است که او را تحت تاثیر قرار می هد.


هرآنچه از رسانه ملی پخش می شود معیاربر مجاز بودن آن نیست
حجت الاسلام رجبی خاطر نشان ساخت: گاهی در جامعه از موسیقی های مجاز وغیر مجاز و آنچه در اجتماع مطرح است صحبت می شود اما این امر معیاری نمی شود که به طور مثال موسیقی قابل پخش از صدا و سیما یک موسیقی مجاز باشد و دلیلی بر لهوی بودن آن وجود نداشته باشد که این امر نیازمند توجه نسل جوان است که هر آنچه که در رسانه تولید یا پخش می شود و مجوز نشر دارد مجاز نیست.


قائم مقام موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) اذعان داشت: در برخی از موسیقی و ترانه هایی که از رسانه رسمی در جامعه دینی و اسلامی ما پخش می شود بدون شک مصداق هایی از موسیقی لهوی و حرام وجود دارد که باید در این راستا مدیریت فرهنگی لازم صورت گیرد.


مدرس حوزه و دانشگاه با اشاره به اهمیت نقش رسانه در تربیت دینی و هویت بخشی دینی به نسل جوان در جامعه افزود: خود موسیقی انسان را از حالت حاکمیت عقل، رفتار و اندیشه و تمایلات انسانی جدا می کند مگر در مواردی خاص مانند مارشهای جنگی و اشعار حماسی که دارای متون معنایی می باشند.


موسیقی در جامعه دینی باید دارای محتوا و مبانی خاص دینی و اسلامی باشد
حجت الاسلام رجبی خاطر نشان ساخت: یک موسیقی در جامعه دینی باید دارای محتوا و مبانی خاص بوده و انسان با گوش دادن آن به سوی تعالی و آرامش درونی راه یابد نه اینکه در تخیلات خود غرق گشته و دچار هوای نفس گردد.


وی با بیان اینکه موسیقی وهنر نمی تواند بدون توجه وتامل به نیاز جوان امروز به عنوان یک هدف متعالی باشد گفت: اگر موسیقی بدون توجه و محتوا و هدف درست از ساخت آن در جامعه حاکم شود هویت فردی جوان را دچار سردرگمی کرده و او را از اهداف اصلی در رسیدن به امیال د نیوی و اخروی غافل می کند و همین غفلت به عنوان بزرگترین خطر جوان را تهدید کرده و عواقب جبران ناپذیری به همراه خواهد داشت.


عضوجامعه مدرسین حوزه علمیه قم تصریح کرد: برگزاری مناسبات مذهبی و دینی جزیی از فرهنگ غنی ما در جامعه اسلامی است که باید به آن توجه ویژه ای داشت چرا که اهمیت دادن به این امر توسط رسانه های صوتی و تصویری که به عنوان الگو و یک نهاد تربیتی می باشد اثر قابل توجهی در تثبیت هویت دینی نسل جوان و جامعه اسلامی خواهد داشت.


قائم مقام موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در پایان بابیان اینکه شادی، نشاط و میل به زیبایی از جمله نیازهای جوان امروز است گفت: هرچند این اوامر و نیازها لازم و ضروری باشد اما توجه به اینکه این نیازها نقش قابل توجهی در شکل گیری هویت دینی و تثبیت آن در فکر وذهن جوان دارد باید همواره مورد توجه مسئولین فرهنگی و تربیتی نسل جوان قرار گیرد.


پایان پیام/

 

کد خبر 320530

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha