نهادهای حاکمیتی فرهنگ کشور را بر محور مسجد اعتلا بخشند

خبرگزاری شبستان: دبیر کارگروه مدیریت کلان دستگاه‌های فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی از دستگاه های حاکمیتی خواست فرهنگ موجود کشور را بر محور مساجد اعتلا بخشند.

دبیر کارگروه مدیریت کلان دستگاه‌های فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی در گفتگو با خبرنگار شبستان، با اشاره بر اینکه دستگاه‌های حوزه حاکمیت بخصوص دستگاه‌های فرهنگی باید با برنامه‌ریزی کامل نسبت به اصلاح، بهبود و تحول فرهنگ موجود کشور در مقابله با تهاجم فرهنگی اقدام موثر داشته باشند، بر محور قرار گرفتن مسجد در فعالیت های فرهنگی کشور تاکید کرد.


مهدی ناظمی اردکانی، دبیر کارگروه مدیریت کلان دستگاه‌های فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی فرهنگ ایران اسلامی را فرهنگی با قدمت هفت هزار ساله دانست و گفت: فرهنگ کشور ما فرهنگ دیرینه‌ای است و این فرهنگ در طول سال‌ها پس از انقلاب اسلامی در دست تغییر و تحول قرار گرفته است و انقلاب مقدس اسلامی بر فرهنگ کشورمان تأثیرات بسیاری گذاشته است. در دوران دفاع مقدس، شاهد بودیم فرهنگ حاکم نیروهای رزمنده در بسیج نشان‌های زیادی از فرهنگ اسلامی حاکم بر رزمندگان صدر اسلام را از خود نشان می‌‌داد.


وی با اشاره به اینکه زندگی امام خمینی (ره) و رهبر انقلاب مبتنی بر فرهنگ اسلام ناب بوده است، ادامه داد: این فرهنگ ناب بر زندگی عمومی مردم کشورمان، فرهنگ، اندیشه و رفتار مردم تأثیرات بسیاری گذاشته است.


این کارشناس فرهنگی خاطر نشان کرد: فاصله فرهنگ موجود کشور با فرهنگ مطلوب و فرهنگ مبتنی اسلام ناب محمدی فاصله بسیاری است و دشمن هم در مقابله با انقلاب اسلامی بر علیه این فرهنگ همواره تهاجم داشته است و در پی سست‌کردن مؤلفه‌های این فرهنگ و ترویج فرهنگ غربی بوده است ولی اگر بخواهیم با نقشه دقیق و کامل همه دستگاه‌های فرهنگی، صاحب‌نظران و اندیشمندان را برای مقابله با تهاجم فرهنگی و زدودن ضعف‌ها و آسیب‌های فرهنگی فعال کنیم باید همان دیدگاهی که مقام معظم رهبری در سال 1381 مبنی بر اینکه « فرهنگ موجود کشور را مهندسی کنیم» در پیش بگیریم.


وی با استناد به فرموده مقام معظم رهبری که «مهندسی فرهنگ مقدم بر مهندسی فرهنگی و مدیریت فرهنگی کشور است»، خاطر نشان کرد: مهندسی فرهنگ به این معنا است که فرهنگ موجود کشور را مبتنی بر فرهنگ هدف مورد آسیب‌شناسی جدی قرار دهیم و ضعف‌ها و کاستی‌ها و تعارضات آن را مشخص کنیم و سپس در پی زدودن این ضعف‌ها و کاستی‌ها برآریم که این کار، کاری پیچیده و سخت است ولی کاملا ضروری و مهم است.


دبیر کارگروه مدیریت کلان دستگاه‌های فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار کرد: مراکز پژوهشی و حوزوی ما با تلاش گسترده و عمیق می توانند این مهم را به انجام رساندند، پس باید همه دستگاه‌های حوزه حاکمیت بخصوص دستگاه‌های فرهنگی با برنامه‌ریزی کامل نسبت به اصلاح، بهبود و تحول فرهنگ موجود کشور در مقابله با تهاجم فرهنگی اقدام موثر داشته باشند.


ناظمی اردکانی سنگربودن مساجد کشور در مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن را یکی از مواردی نام بردکه باید مورد توجه قرار گیرد و خاطر نشان کرد: مجموعه‌ دستگاه‌های فرهنگی کشور می‌توانند در مقابله با تهاجم فرهنگی این سنگر مقدس را به درستی مجهز کنند و بر محور این پایگاه فرهنگی و اجتماعی فرهنگ موجود کشور را اعتلا بخشند، همان کاری که در صدر اسلام و در صدر انقلاب اسلامی رخ داد.


وی بر پشتیبانی موثر دستگاههای فرهنگی از پایگاه محوری و فرهنگی کشورمان یعنی مسجد و رونق‌بخشی کامل به فعالیت‌های این پایگاه عظیم اسلام تاکید کرد و گفت: بدون شک توجه به پایگاه مسجد در موفقیت‌های این وزارتخانه در انجام مأموریت‌ها مؤثر است


بهره گیری از مجموعه توانمندی‌های تشکل‌ها و صاحب‌نظران حوزه فرهنگ

وی بیان کرد: دولت یازدهم هم وظیفه سنگینی در رابطه با بهبود و اصلاح فرهنگ موجود کشور بر عهده دارد. مسلما این وزارتخانه برای آنکه بتواند نقش مؤثر در مهندسی فرهنگ و مهندسی فرهنگی و مدیریت مؤثر در مهندسی فرهنگ، مهندسی فرهنگی و مدیریت فرهنگی کشور داشته باشد باید از مجموعه توانمندی‌های تشکل‌ها و صاحب‌نظران حوزه فرهنگ استفاده کند و برای این منظور باید، اصلی‌ترین وظیفه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پشتیبانی‌های مؤثر از تشکل‌ها و صاحب‌نظران حوزه فرهنگ اسلامی و دینی است.

پایان پیام/

کد خبر 321189

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha