« ماگما»ی  بوکو حرام بر خرمن القاعده

خبرگزاری شبستان: ایدئولوژی بوحرام بسیار روشن است و برابر با مبارزات ضد غربی و خصومت خواهی علیه جنبش هایی است که با غرب در ارتباط هستند،بوکوحرام بر موضوع فساد سیاسی دولتمردان وابسته به غرب اصرار دارد.

به گزارش خبرگزاری شبستان: بوکو حرام چیست؟ چه کسانی از آن حمایت می کنند؟ چرا بوکو حرام بوجود آمد؟ بوکو حرام با سوزاندن 300 خانه و کشتن 27 نفر در شمال شرق نیجریه به دنبال چه بود؟«پییر شرو» نویسنده بسیاری از کتاب های مربوط به قاره سیاه پاسخ می دهد.

بوکو حرام از کجا آمد؟
جنبش بوکوحرام در سال 2002 در «مدوگوری» در ایالت «بورنو» در شمال شرق نیجریه متولد شد. رهبری این جنبش را «محمد یوسف» پیش نماز افراطی جوان مسلمان عهده دار شد و موضوع فساد دولت روی کار که از سوی یک رئیس جمهوری مسیحی راهبری می شد را مطرح کرد، به گفته وی قانون اسلامی یا شریعت در شمال نیجریه که اکثریت مسلمان دارد آنطور که باید به کار گرفته نمی شود.

بوکو حرام به چه ایدئولوژی ای متصل است؟

بوکو حرام به اسلام افراطی و سلفیسم باور دارد اما همانگونه که « مارک آنتوان دو مونکلوس» محقق موسسه تحقیقات توسعه می گوید بوکوحرام اعمالی متفاوت از القاعده دارد.

ایدئولوژی بوحرام بسیار روشن است و برابر با مبارزات ضد غربی و خصومت خواهی علیه جنبش هایی است که با غرب در ارتباط هستند.
بوکوحرام بر موضوع فساد سیاسی دولتمردان وابسته به غرب و به خصوص مسیحی اصرار دارد.
نیجریه تا سال 1960 مستعمره انگلیس بود و زبان انگلیسی هنوز زبان رایج مردم نیجریه است و در جنوب که 50 درصد جمعیت آن مسیحی هستند کاملا رایج است.

چه کسی از بوکوحرام حمایت مالی می کند؟
در زمان پیدایش بوکوحرام درسال 2002 بسیار ی از ثروتمندان شمال نیجریه آنها را تامین مالی می کردند، رئیس بوکوحرام نیز با تامین مالی مستقیم از عدم قدرت دولت مرکزی در منطقه سوء استفاده کرد و به تقویت این نیروها پرداخت.
بوکوحرام هیچ یک از انتخابات ریاست جمهوری ای را که در آن مسلمانان کاندیدا نبودند قبول نداشتند از زمان درگیری های خونین 2009 ثروتمندان منطقه از پرداخت پول به بوکوحرام عاجز ماندند اما از این زمان بوکوحرام می دانست که چگونه مردم منطقه را به زور یا بدون توسل به جبر به سرازیر کردن پولشان به جیب بوکوحرام مجبور کند، چه بسا در این باره شمار زیادی از مردم را به اسارت می گرفت و یا آدم ربایی می کرد.

 چگونه دولت نیجریه در برابر بوکوحرام عمل می کند؟

از سال 2002 تا 2009 بوکوحرام را انکار می کردند و چشم را روی کشتارها می بستند از تابستان 2009 ارتش نیجریه سرکوب گسترده ای را در شمال کشور آغاز کرد که به مرگ 1000 نفر منجر شد و طی آن محمد یوسف دستگیر شد و پلیس بدون محاکمه او را کشت بازماندگان بوکوحرام به کشورهای مجاور پناه بردند.
مقامات نیجریه دو سیاست را در قبال آنها در پی گرفتند: سرکوب و مذاکره، و در سال 2013 فرمان عفو را اعلام کردند که با رد بوکوحرام روبرو شد و دولت آنها را به رسمیت نشناختن مشروعیت خود محکوم کرد.
بوکوحرام می خواهد که مسیحیان به اسلام روی بیاورند یا کشور را ترک کنند، مذاکرات بین بوکوحرام و دولت ملغی شده است و دولت نتوانسته تاثیرات آنها در شمال کشور را کم کند به خصوص اینکه ارتش نمی تواند اطلاعات قوای بوکوحرام را در دست داشته باشد و یا کسب کند و از سویی مردم هم با دولت برای شناساندن بوکوحرام از ترس جانشان همکاری نمی کنند.

 

*: ماگما یا تفتان نام علمی مواد مذابی است که از درون زمین به بیرون فوران می کنند.

پایان پیام/

کد خبر 321558

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha