به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، سعید اسکویی در همایش داوطلبان سلامت که پیش از ظهر امروز (20 آذر) در سالن اجتماعات فرهنگسرای بانو حضرت زهرا (س) برگزار شد، بیان کرد: یکی از خدماتی که امروز در دنیا ارائه می شود، خدمات داوطلبانه است که این امر مختص کشور ما نیست و حتی در تعدادی از کشورها به صورت پررنگتر و قانونمندتر دیده می شود.
وی ادامه داد: سلامت دارای جنبه های مختلفی است که یک بُعد آن سلامت روان است که خدمات داوطلبانه نشان دهنده سلامت روان بوده و کاری ارزشمند و دارای اجر معنوی بالایی است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین اضافه کرد: در بسیاری از کشورهای توسعه یافته روی موضوع ارائه خدمات داوطلبانه کار می شود زیرا این امر به سلامت روانی افراد نیز بازمی گردد.
وی با اشاره به آمار بالای مرگ و میر در اثر بیماری های قلبی و عروقی عنوان کرد: اولین علت مرگ و میر بیماری های قلبی و عروقی است که در استان قزوین روزانه بیش از پنج نفر از اثر این بیماری فوت می کنند.
اسکویی تصریح کرد: دومین علت مرگ و میر سرطان است که روزانه یک نفر در اثر این بیماری فوت می کند و سومین علت مرگ و میر نیز سوانح و حوادث است که در سال های گذشته تعداد افرادی که در اثر این امر فوت می کردند 1.5 نفر بود که الان به 0.9 رسیده است.
وی تأکید کرد: کاهش مرگ و میر در اثر عوامل مذکور برنامه می خواهد و امری نیست که بتوان با تزریق واکسن از بروز آن جلوگیری کرد و ما امروز در شرایطی هستیم که نیاز به همکاری داوطلبان حوزه سلامت داریم تا مشکلات را حل کنیم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین با اشاره به لزوم تغییر در سبک زندگی مردم اظهار کرد: انسان در روز نیاز به مصرف سه تا پنج گرم نمک دارد ولی مصرف روزانه نمک در استان ما 15 گرم است و هر فرد در روز باید 450 گرم میوه و سبزی مصرف کند در حالی که این مصرف پایین تر است.
وی اعلام کرد: همچنین در مصرف ماهی، با وجود اقدامات بسیاری که طی چند سال اخیر صورت گرفته است، سرانه مصرف ماهی در کشور هفت کیلوگرم است و این در حالی است که در دنیا این میزان مصرف 15 کیلوگرم و در ژاپن 90 کیلوگرم است.
اسکویی تأکید کرد: همه این موارد در بروز بیماری های قلبی و عروقی اثرگذار است بنابراین باید این موارد کنترل شود بنابراین سعی کرده ایم تا از پتانسیل داوطلبان سلامت استفاده کرده و با همکاری شهرداری، به محلات ورود یابیم و این اطلاعات را هرچه بیشتر به مردم منتقل کنیم.
وی یادآور شد: شیوه زندگی مردم باید تغییر کند و سبک زندگی خود را باید تغییر دهند و البته این تغییر ساده نیست و باید توجه داشته باشیم که نیازهای سلامت مردم نسبت به 10 تا 15 سال گذشته تفاوت یافته است و باید رویکرد و راه حل جدیدی داشته باشیم و از همین رو نیز برنامه ریزی صورت گرفته است و نقش داوطلبان سلامت در این حوزه بسیار مهم است.
پایان پیام/
نظر شما