به گزارش خبرگزاری شبستان از بیرجند، رضا سراج دیروز عصر (21 آذر) در جمع مسئولان خبرگزاری ها و رسانه های گروهی خراسان جنوبی اظهار داشت: یکی از مهمترین کارکردهای رسانه در حوزه مدیریت ادراک و برداشت است.
وی با اشاره به اینکه یکی از سطوح عالی جنگ نرم "جنگ ادراکی" است، افزود: موضوع ادراک و برداشت و مقابله با جنگ ادراک، اهمیت کار رسانه را دو چندان می کند.
مسئول اسبق بسیج دانشجویی کشور با بیان اینکه مدیریت ادراک و برداشت در واقع یک نوع استدلال برای تصمیم سازان و تصمیم گیرندگان هدف است که جامعه هدف؛ عمدتاً تصمیم گیرندگان و تصمیم سازان هستند، افزود: به عبارتی نخبگان و مسئولان یک کشور مخاطب مدیریت ادارک محسوب می شوند و عامه مردم مخاطب مدیریت برداشت هستند.
رسانه های می توانند مهندسی نظر، رای و رفتار و تصمیم را ایجاد کنند
وی با تاکید بر اینکه در مدیریت برداشت به پدیده ها؛ معنابخشی می شود و آنها را مطابق آنچه هدف گذاری شده است، تفسیر می کنند، گفت: رسانه ها می توانند مهندسی نظر، رای، مهندسی رفتار و تصمیم را ایجاد می کند.
سراج با بیان اینکه امروز شاهد یک جنگ ادراکی از سوی دشمنان هستیم، اظهار داشت: تمام تلاش دشمن در جنگ ادراکی این است که به عنوان لایه راهبردی جنگ نرم؛ در مخاطب تصمیم ساز، محاسبه مجددی را ایجاد کند.
کارشناس ارشد مسائل سیاسی کشور با تاکید بر اینکه رهبر معظم انقلاب در دو سال قبل به موضوع اشتباه محاسباتی اشاره کرده اند، تصریح کرد: امروز در کشور شاهد اثربخشی این جنگ روانی هستیم که مهمترین بخش آن در سطوح تصمیم ساز و تصمیم گیر است.
به گفته وی؛ این جنگ ادراکی؛ مخاطب تصمیم ساز و تصمیم گیر را به یک ارزیابی مجدد می رساند و می تواند کارگزار و طراح این جنگ ادراکی را به یک اثربخشی عملیات امیدوار کند.
تکاپوی دشمن در مذاکرات هسته ای در حوزه جنگ ادراکی است
مسئول اسبق بسیج دانشجویی کشور مذاکرات هسته ای را یک موضوع در حوزه جنگ ادراکی ذکر کرد و گفت: تکاپوی دشمن در بحث مذاکرات هسته ای؛ در حوزه جنگ ادراکی است.
رسانه ها مانع تحقق جنگ ادراکی و اشتباه محاسباتی شوند
وی با اشاره به اینکه امروز برخی نشانه های تغییر در ارزیابی های راهبردی و تغییر در محاسبات را مشاهده می کنیم، افزود: اینجاست که رسانه ها بیشترین آشنایی را با این حوزه جنگ دارند می توانند با آگاهی بخشی و اطلاع رسانی؛ مانع از تحقق نهایی جنگ ادراکی یعنی اشتباه محاسباتی شوند.
سراج بیان کرد: جنگ ادراکی موجب تغییر راهبردها و اهداف ملی شود؛ بنابراین باید با هوشمندی و برنامه ریزی دقیق؛ ضمن آگاهی بخشی؛ مانع از تحقق اهداف جنگ ادراکی شوند.
وی با اشاره به مدیریت برداشت گفت:در حوزه مدیریت برداشت کار آسان تر است و در واقع از تکنیک هایی استفاده می کنیم و بر اساس آن واقعیت ها و پدیده ها را تقسیر می کنیم تا باورپذیر شود.
این کارشناس ارشد مسائل سیاسی با تاکید براینکه تا پذیرش حق غنی سازی راه زیادی داریم، افزود: ایران و ایرانی خود را صاحب حق غنی سازی می داند و در این موضوع باید به مدیریت برداشت توجه کرد.
وی خاطرنشان کرد: مدیریت ادراک و برداشت می تواند عزم علمی در بین نخبگان و در بین مردم عزم ملی ایجاد کند.
پایان پیام/
نظر شما