به گزارش خبرگزاری شبستان، معاونت پژوهشی فرهنگستان هنر، هماندیشی تاریخ نگاری هنر را در سه محور اصلی چیستی، چرایی و چگونگی هنر، روششناسی های تاریخ نگاری هنر و رویکرد های نظری درتاریخ هنر همزمان با هفته پژوهش برگزار میکند.
این هماندیشی با سخنرانی علی معلم دامغانی، رییس فرهنگستان هنر آغاز میشود. سپس حسینعلی نوذری دبیر علمی این هماندیشی به ارائه گزارشی در حوزه نشست میپردازد و مقالات علمی که به دبیرخانه این هماندیشی ارسال و مورد ارزیابی و برگزیده شدند طی دو نشست علمی ارائه میشوند.
در نخستین نشست علمی که حسینعلی نوذری، مهدی مکینژاد و علیرضا اسماعیلی ریاست آن را بر عهده دارند؛ نوشین شاهنده درباره «نظریه انتقادی هنر یا زیباشناسی انتقادی از منظر آدرنو»، سارا فهیمی درباره «تبیین و تحلیل آثار عکاسان قاجار از منظر گفتمان پست کلنیالیسم "پسا استعماری"»، رضوانه کرباسی درباره «بررسی عدم حضور زنان در عرصه تاریخنگاری هنر در دوران مدرنیته بر مبنای نظریه ژانت وّلف»، امیر مازیار درباره «تاریخ هنر اسلامی به مثابه فکر اسلامی» و اسماعیل پناهی درباره « آیا میتوان از پارادایم یا پارادایمهای هنر اسلامی سخن گفت؟» سخنرانی میکنند.
همچنین «جریان یکسویه تاریخنگاری نقاشی و نگارگری ایران در قرن 21 » توسط اشرف موسویلر، «آسیب شناسی تاریخنگاری هنر ایران و آموزش هنر» توسط افضل طوسی، «مروری بر کتابهای لاتین مبنا در حوزهی تاریخ هنر و موارد ترجمه شده به پارسی» توسط رامین حاجیانفرد، «تاریخ هنر ایران در گذار از باستانشناسی تا پژوهش هنر» توسط عبدالکریم عطارزاده و ( نقدی بر تاریخنگاری هنر نوگرای ایران؛ بازسازی هویت یا جذب دیگری توسط مهدی قادرنژاد، مقالاتی هستند که در دومین نشست به ریاست غلامعلی حاتم، ابوالقاسم دادور و کاوه خورابه ارائه میشوند.
«هماندیشی تاریخ نگاری هنر نظریهها و رویکردهای تاریخ هنر» روز چهارشنبه 27 آذر ساعت 13/30 در سالن همایشهای فرهنگستان هنر به نشانی خیابان ولیعصر(عج)، پایینتر از چهارراه طالقانی، شماره 1552 برگزار میشود. شرکت در این هماندیشی برای عموم علاقهمندان آزاد است.
پایان پیام/
نظر شما