اروپا در آستانه 2014 با چه مشکلاتی مواجهه است؟

نارضایتی مردمی از جریانهای سیاسی و اجتماعی در کشورهای اروپایی آداب و رسوم رایج قبل از سال نو میلادی را تحت الشعاع قرار داده است،سرمای هوا نیز نتوانست مردم این قاره را در خانه نگه دارد و مانع برگزاری تظاهرات شود

به گزارش خبرگزاری شبستان: «کیف» پایتخت اکراین چند هفته ای است که برابر با شدت برودت هوا،شمار بیشتری از تظاهرات های معترضان مخالف و موافق تقویت روابط این کشور با اتحادیه اروپا را شاهد است.
در آخرین حرکت مردمی دیدیم که بیشتر از 200 هزار اکراینی مخالف طرح های تحکیم رابطه با روسیه در شهر «کیف» دست به تظاهرات زدند.
در این باره مقامات اتحادیه اروپا در بروکسل اعلام کردند که مذاکرات تجاری با اکراین به دلیل عدم تعهد مسئولان دولت این کشور در امضای توافقنامه به حالت تعلیق درآمد.
اتحادیه اروپا تصمیم گرفته است بنا به این دلیل که مقامات سیاسی اکراین با مردم خود در خصوص سیاست خارجی در حوزه تجاری دچار مشکل شده است تا آرام شدن اوضاع داخلی این کشور هرگونه توافقنامه ای را به تعویق بیندازد.
براساس این گزارش، بیش از 200 هزار مخالف در کیف تجمع کردند و اعتراض خود را به سیاست های دولت مبنی بر تحیکم رابطه با روسیه و در مقابل کمرنگ شدن آن با اتحادیه اروپا و به خطر انداختن منافع ملی اعلام کردند.
نارضایتی مردم اکراین از ریاست جمهوری این کشور تا درجه درخواست استعفای وی، موازی با تظاهرات های سریالی در شهرهای مختلف فرانسه است که هر یک بنا به دلیلی برگزار می شود اما همه آنها خط مشترک اعتراض به سیاست های اجرایی دولت را دنبال می کند.
جالب است بدانیم، بحران اقتصادی در فرانسه به قدری به مردم فشار آورده است که می توان نمود آن را در تظاهرات مردمی شهر «کن» فرانسه درک کرد.
مردم «کن» در اعتراض به اینکه برخی از شهروندان برای کسب درآمد، خودروهای خود را به شغل «مسافرکشی» اختصاص داده اند و به این ترتیب حرفه تاکسی داران را با خطر روبرو کرده اند، دست به تظاهرات زدند.

تاکسی داران با قرار گرفتن در صف اول معترضین ابراز داشتند: نبود در آمد کافی باعث شده تا مردم دست به مسافرکشی قاچاقی بزنند و از این راه زندگی خود را در آستانه سال نو بچرخانند.
در جای دیگر تظاهرات مردم فرانسه در شهر «مونپلیر» را می بینیم. در اینجا آموزگاران در اعتراض به اینکه دو ساعت کاری از آنها حذف شده و حقوق شان پائین آمده به خیابان ها ریخته اند وگذران زندگی با این حقوق پائین را غیر ممکن می دانند
در شهر «روبکس» فرانسه نیز حقوق بگیران در اعتراض به اینکه ضمانتی برای مشاغل در این کشور وجود ندارد تظاهرات کردند و عنوان داشتند که سیاست های ریاضتی دولت عمدتا قشرهای کم درامد چون اموزگاران را دچار مشقت کرده است.
به ایتالیا می رویم، در اینجا مرز فرانسه و ایتالیا با تظاهرات های مردمی معترض به خط قطار دو طرفه میان دو کشور بسته شده است.
هزاران تن از مردم ایتالیا در اعتراض به این سیاست و با اظهار این مطلب که محیط زیست و منطقه به خاطر تعبیه این خط قطار سریع السیر آسیب می بیند تظاهرات کرده اند.
اسپانیا نیز از تجربه تظاهرات های مردمی طی روزهای اخیر بی بهره نبوده است، مردم این کشور در اعتراض به تصویب قوانینی چون قرار جریمه برای اتهاماتی چون سوزاندن پرچم کشور تظاهرات های گسترده ای را برگزار کرده اند.
تصمیم دولت برای وضع چنین قوانینی زمانی صورت می گیرد، که جنبش های مردمی با عناوینی چون «خشمگینان» تظاهرات های آزادانه ای را در اعتراض به سیاست های ریاضتی برگزار می کنند، کشور اسپانیا برای دومین بار از سال 2008 وارد مرحله رکود اقتصادی شده است.
پایان پیام/

کد خبر 323826

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha