هزینه تولید هر شغل در سال جاری 160 میلیون تومان است

خبرگزاری شبستان: رئیس دانشگاه جامع علمی و کاربردی استان گلستان گفت: ایجاد هر شغل در سال جاری نیازمند160 میلیون تومان هزینه است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از استان گلستان، حسین مومنی، رئیس دانشگاه جامع علمی و کاربردی استان گلستان در مراسم اختتامیه هفته پژوهش و فناوری و دومین نمایشگاه اشتغال و توسعه کارآفرینی، در تالار فخرالدین اسعد گرگانی اظهارداشت: تولید ناخالص ملی باید هشت درصد افزایش پیدا کند تا آمار فارغ‎التحصیلان بیکار ثابت شود و رشد نکند.


وی با بیان اینکه دانشگاه، صنعت و دولت علاوه بر پژوهش، به کارآفرینی نیز توجه داشته باشند، افزود: ایجاد شبکه متخصصین از دانش آموختگان، دانش آموزان خلاق و تشکیل شرکت های فن آور از راه های تحقق این هدف است.


مومنی ادامه داد: ایجاد مراکز رشد، پارک های علم و فناوری و گسترش انتقال های بین رشته ای از دیگر راهکارهای موجود است.


وی در تشریح مشاغل استان گفت: میزان 55 درصد در بخش خدمات، 24 درصد در بخش صنعت و ساختمان، چهار درصد در بخش گردشگری و 17 درصد در بخش کشاورزی سهم کل بخش ها از مشاغل استان است.


24 هزار بنگاه اقتصادی ثبت شده در استان وجود دارد
رئیس دانشگاه جامع علمی و کاربردی استان گلستان با اعلام اینکه 24 هزار بنگاه اقتصادی در استان گلستان ثبت شده است، افزود: اگر این بنگاه ها دانش بنیان باشند، به طور قطع تحول عظیمی در استان ایجاد خواهند کرد.


مومنی اذعان داشت: برای رسیدن به نقطه هدف، باید به سمت اقتصاد و توسعه کسب و کار دانش بنیان که لزومأ بزرگ نیستند پیش رویم.


وی ضمن تأکید بر تبعیت از موضوعات کلان، گفت: ایجاد بازار بورس، موسسات و شرکت های دانش بنیان، ایجاد توسعه صندوق فناوری و جذب اعتبارات حداکثری تحقیق و توسعه و ساماندهی بودجه دستگاه های اجرایی استان از راهکارهای موجود و قابل اجراست.


مومنی ادامه داد: حمایت از بازارسازی محصولات نوآوری شده، حمایت از توسعه پارک های علم و فناوری و مراکز رشد با تأکید بر خصوصی سازی، ایجاد بانک اطلاعات یکپارچه طرح های پژوهشی استان و ایجاد پژوهشکده و پژوهشگاه های بین المللی از موارد تأثیر گذار در جهت رسیدن به اهداف است.


رئیس دانشگاه جامع علمی و کاربردی استان گلستان در خصوص ثبت اختراعات بین‎المللی، خاطرنشان کرد: در سال 2003یک اختراع ثبت شده بین‎المللی داشتیم و در سال 2012 به 29 اختراع رسیده‎ایم و این شتاب بسیار خوبی است اما در افق 1404 این تعداد باید به پنج هزار اختراع افزایش یابد.


وی عنوان کرد: در کشور ما ثبت اختراعات بین‎المللی با نگاه دولتی انجام می گیرد و اگر بتوانیم مراکز رشد و پارک‎های علم و فناوری را با تاکید بر حمایت از بخش خصوصی توسعه دهیم قطعا در ثبت اختراعات به افق 1404 خواهیم رسید.


مومنی با بیان اینکه با افزایش آمار بیکاران فارغ التحصیل مواجه هستیم، تصریح کرد: بر اساس آمار سال 1390 درصد بیکاران بی‎سواد 5/1 درصد، زیر دیپلم 20 درصد، دیپلم 32درصد، فوق دیپلم 12 درصد و لیسانس و بالاتر بیش از 32 درصد است که هرچه مدرک بالاتر می‎رود درصد بیکاری بیشتر می‎شود.


پایان پیام/
 

 

کد خبر 324983

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha