به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، مرتضی روزبه پیش از ظهر امروز (28 آذر) در مراسم تقدیر از پژوهشگران برتر استان که در سالن اجتماعات استانداری قزوین برگزار شد، بیان کرد: در حوزه تحقیق و پژوهش اقداماتی در کشور صورت گرفته که قابل انکار نیست به طوری که محصولات آن را در حوزه انرژی هسته ای، هوا و فضا، نانوتکنولوژی، پزشکی و کشاورزی شاهد هستیم.
وی ادامه داد: پژوهشگران و فعالان این عرصه باید توجه داشته باشند که پرچم این موضوع امروز به دست رهبری است و این حرکت توسط ایشان مدیریت می شود.
استاندار قزوین اضافه کرد: غایت و خروجی تحقیق و پژوهش باید بهبود زندگی مردم و ارتقای کیفیت زندگی آنها باشد و اگر می خواهیم ببینیم که یک تحقیق به چه میزان ارزشمند است باید به این اثرگذاری توجه کنیم.
وی عنوان کرد: اینکه تحقیق و پژوهش در کتابخانه و آزمایشگاه بماند و یا زینت بخش دفتر مدیران باشد، گره ای را حل نمی کند، اگر این تحقیق آمد و در زندگی مردم اثر گذاشت آن زمان موفق بوده و لازمه این کار نیز این است که موضوع شناسی شود و تعیین اولویت صورت گیرد.
روزبه اعلام کرد: در بعضی موارد تحقیقات را محققان برای ما تعریف می کنند و موضوعی نیست که جامعه به آن مبتلا است، زمانی که موضوع مهمی داریم و باید به سرانجام برسانیم باید در خصوص آن تحقیق کرده و محقق آن را آوریم.
وی توضیح داد: گاهی دیده می شود که با رقم های سنگین پژوهش هایی شده ولی حتی به تعداد صفحاتش نیز این پژوهش خواننده ندارد و چقدر از این موارد وجود دارد و در ارگان ها و اتاق مدیران یک آرمگاه و دکوراسیونی از تحقیق ها وجود دارد که حتی ورق نخورده است در حالی که باید با اولویت بندی و پیگیری این تحقیق، اثرگذاری خود را نشان دهد.
استاندار قزوین تصریح کرد: نکته دیگر این است که ما در جامعه ای زندگی می کنیم که در حوزه های مختلف مشکلاتی را دارد و در کف جامعه مسائل رفتاری، اخلاقی، زندگی در شهر و روستا و غیره وجود دارد و هر روز صبح نیز با صحنه هایی روبرو می شویم و این سوال وجود دارد که آیا این موضوعات در دستور کار مراکز پژوهشی هست.
وی یادآور شد: برای نمونه در بحث ترافیک، اینکه تقاطع غیرهمسطح و خیابان چند طبقه ساخته شود، کافی است، آیا لازم نیست رفتارها نیز در این حوزه تغییر کند زیرا اگر خیابانی چندین طبقه نیز باشد ولی باز هم رانندگان، خودروی خود را دوبله پارک کنند باز هم آنجا مشکل وجود دارد.
روزبه تأکید کرد: این رفتارها موضوع تحقیقی کیست و چه زمانی باید اعلام کنیم که برای نمونه در افق 1404، 10رفتار ایرانی ها اصلاح می شود و اگر این تحقیق ها در متن جامعه نیاید و سطح زندگی مردم افزایش نیابد، نتیجه ای ندارد.
وی با اشاره به نقش کارشناسان دستگاه های اجرایی اظهار کرد: کارشناسان دستگاه های اجرایی باید میدان دار عرصه پژوهش باشند؛ متأسفانه دستگاه های اجرایی ما دچار رخوت و سستی شده اند و ما زمانی می توانیم بگوییم که دستگاه اجرایی ما بانشاط است که از بدنه کارشناسی قوی، بانشاط و باانگیزه برخوردار باشد و این امر نیز با پژوهش محقق می شود.
استاندار قزوین در ادامه به لزوم پیوند بین صنعت و دانشگاه اشاره کرد و گفت: قزوین یک استان دانشگاهی است به طوری که 10 درصد جمعیت آن دانشجو هستند و کسبه ای که امروز در قزوین سرمایه گذاری می کنند، به این موضوع توجه کرده و بر این اساس برنامه ریزی می کنند.
وی خاطر نشان کرد: ما در مدیریت کلان برای این 120 هزار دانشجو چه تدبیری می کنیم، باید فاصله بین صنعت و کشاورزی با دانشگاه را کم کنیم و نباید این موضوع در حد تشریفات باشد و باید به صورت جدی در این حوزه وارد شد.
پایان پیام/
نظر شما