صنعت چاپ به دلیل ایجاد اشتغال و کارآفرینی صنعتی زیر ساختی است

علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد گفت: ازاولین روزهایی که اسباب آلات چاپ وارد شد، صنعت چاپ نقش ویژه ای یافت و این صنعت به دلیل اشتغال وکارآفرینی که ایجاد می کند نوعی صنعت زیرساختی محسوب می شود.

به گزارش خبرنگار ادبیات خبرگزاری شبستان، بیستمین نمایشگاه بین المللی چاپ، بسته بندی و ماشین آلات کشاورزی صبح امروز 28 آذر با حضور وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی، لاله افتخاری نماینده و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس،  رحمانی نماینده و رییس کمیسیون صنایع مجلس، جمعی از روسا و اعضای اتحادیه های صنعت چاپ کشور در نمایشگاه بین المللی تهران برگزار شد.

علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد دراین مراسم طی سخنانی گفت: ازاولین روزهایی که اسباب آلات چاپ وارد شد، صنعت چاپ نقش ویژه ای یافت و این صنعت به دلیل اشتغال وکارآفرینی که ایجاد می کند نوعی صنعت زیرساختی محسوب می شود که دنیای کنونی وابسته به چاپ و بسته بندی شده است.

وی با اشاره به اینکه یکی از شاخصهای رشد و توسعه اقتصادی مربوط به تولیدات صنعت چاپ و بسته بندی است بیان کرد: در حال حاضر علی رغم وجود برخی کاستی ها و اعمال تحریمها، ایران در مقایسه با سایر کشور در این صنعت رتبه 29 را دارد؛ فعالیت حدود 40 هزار واحد تولیدی، انتشار 70 هزار عنوان کتاب و 225 میلیون شمارگان کتاب درکشور، تولید بسیاری از محصولات فرهنگی، تابلوهای تبلیغاتی و بسته بندیها، تنها گوشه ای از تلاش صنعتگران حوزه چاپ است.

سرمایه گذاری موازی حوزه چاپ صورت بگیرد

جنتی در ادامه خاطرنشان کرد: با یک نگاه به توزیع درآمد ناخالص ملی در بخش کشاورزی در سال2011 ، یکی از مشکلات اساسی این حوزه عدم وجود صنایع بسته بندی کشاورزی بوده است. اگر سرمایه گذاری موازی در حوزه چاپ صورت نگیرد کل صنایع کشور با مشکل عرضه و تبلیغ محصولاتشان روبه رو می شوند.

حضور در عرصه بین المللی صنعت چاپ تلاشی مضاعف می طلبد

وی با اشاره به تحریمها در حوزه صنایع توضیح داد: در سالهای بعد از انقلاب اسلامی برای رهایی از وابستگی حوزه چاپ که یکی از ابزارهای تحریم در طی سالیان بوده است و در دورانی که کشور ما به نوعی به شکوفایی رسیده بود گامهای در جهت رشد و توسعه صنایع بسته بندی برداشته شد که اگر بخواهیم این رشد و توسعه در عرصه بین المللی نیز نمود داشته باشد، تلاشی مضاعف را از سوی سازمانها، ارگانها و وزارتخانه ها می طلبد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: با توجه به اینکه بازارهای جهانی در حال تغییر و ارتقا هستند طبیعتاً بازارهای جهانی چاپ نیز تغییر می کنند.

بزرگترین بازار جهانی چاپ به قاره آسیا برمی گردد که پتانسیل روبه رشدی دارد که براساس پیش بینی ها تا سال 2016 حدود 3/18 بازار را به خود اختصاص داد.

در ادامه به برخی از مشکلاتی که توسط کارشناسان و اعضای اتحادیه ها مطرح شد، اشاره کرد و گفت: در بین مسایل و مشکلاتی که توسط دوستان مطرح شد؛ فقدان نقدینگی، کمبود ماشین آلات و تجهیزات و مواد اولیه چاپخانه ها، اختصاص تسهیلات بانکی و اینکه دولت خودش رقیب بخش خصوصی شده است؛ از مهمترین مشکلاتی است که امروزدرگیر آن هستیم.

ایجاد کارگروه و جلب همکاری وزارتخانه ها در جهت حل مشکلات صنعت چاپ

جنتی در توضیح مطلب فوق بیان کرد: فکر می کنم اگر مسایلی که این صنعت را آشفته کرده، احصاء، رده بندی شود، در آن حوزه که به وزارت ارشاد مربوط می شود تعهد می کنم با تشکیل کارگروههای خاص و جلب همکاری سایر وزارتخانه ها بتوانیم به راه حل های درست و اقدامات عملی برسیم.

وی تاکید کرد: طبیعتاً برگزاری چنین نمایشگاههایی که باعث به وجود آمدن فضایی برای تبادل تجربه و حل و فصل مشکلات می شود می تواند در جهت برداشتن موانع موجود خیلی مفید باشد.

حل مسایل هسته ای منجر به رونق اقتصادی کشور می شود

وزیر ارشاد در ادامه با تاکید بر اینکه یکی از موارد رونق اقتصاد کشور در گرو حل مسایل هسته ای است، گفت: با اطمینان می گویم که مهمترین مساله کشور برای دولت جمهوری اسلامی ایران، حل و فصل مسایل اقتصادی است و اگر دولت امروز تمام تلاشش را بر روی موضوع هسته ای گذاشته است، به دلیل حل مسایل اقتصادی کشور است.

بگذاریم از اینکه فقدان مدیریت قبلی برخی از این مشکلات را تشدید کرده و زنجیرهای تحریم نیز به دور کشور ما کشیده شده که نمی توان به فعالیت اقتصادی دست زد اما ما باید با کمک هم حلقه های این زنجیررا یک به یک بازکنیم تا اقتصاد کشور رونقی دوباره بگیرد.

وی در ادامه بیان کرد: دریک ماهه آغاز دولت یازدهم با تشکیل جلسات بسیار طولانی، دولت مجموعه موانعی که در راه تولید بود احصا کرد و در همان زمان، دولت 35 مصوبه دراین زمینه ارایه کرد تا برخی از مشکلات کنونی کشور حل شود؛ بنابراین ما به آینده امیدوار هستیم و امیدواریم گشایشی برای کشور در بحث هسته ای ایجاد شود.

جنتی پتانسیل کشور ازلحاظ اقتصادی را بسیار بالا دانست و عنوان کرد: وزارت ارشاد نیز از مدتها قبل طرحی را به وزارت صنعت معدن و تجارت به منظور رونق بخشی به صنایع ارایه کرده بود چرا که ما معتقدیم پتانسیل کشوراز نظراقتصادی بسیار بالاست و باید تلاش کنیم تا ازاین پتانسیل به نحو احسن استفاده نماییم.

وی درباره واگذاری امور به بخش خصوصی نیز اظهارکرد: سیاست دولت در راستای واگذاری امور به بخش خصوصی است و شاید بتوان گفت: حداکثر واگذاریها از15 درصد بیشتر نمی شود که این خود یکی از مشکلات ما است.

اصل 44 با توجه به تغییرات و سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری ایجاب می کند که هر آنچه را می شود به بخش خصوصی واگذاری کنیم چرا که دولت نمی تواند تولید کننده خوبی باشد.

وی در پایان سخنانش به برخی اقدامات از جمله به روزرسانی قوانین، توانمندکردن بخش خصوصی، حمایت تجاری و توسعه صادرات و... اشاره کرد و گفت: طبیعتاً وزارت ارشاد در جهت برنامه ریزی هدایت و نظارت دراین حوزه باید نقش خود را ایفا کند و بقیه امور را به بخش خصوصی واگذار نماید.

پایان پیام/
 

کد خبر 325159

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha