اجرای طرح " برنامه پژوهشی طلاب" در حوزه های علمیه خواهران

خبرگزاری شبستان: استاد حجت الاسلام حمید محمدی، در نشست فصلی اساتید مدارس حوزه های علمیه استان البرز طرح " برنامه پژوهشی طلاب " را مطرح کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از البرز؛ نشست فصلی اساتید مدارس حوزه های علمیه خواهران استان البرز صبح امروز 29 آذر با حضور اساتید برجسته حوزه های علمیه برگزار شد و در این نشست طرح برنامه پژوهشی طلاب از طرف استاد حجت الاسلام حمید محمدی مطرح شد.


حجت الاسلام حمید محمدی در ابتدای این نشست در خصوص طرح برنامه پژوهشی طلاب اظهار داشت: یکی از اساسی ترین نقاط ضعف در نظام آموزشی حوزه، تکیه بیش از حد به روش " استاد محوری" است، اتکا به استاد در حدی است که طلاب طی دوران تحصیل از ابتدای مقدمات تا پایان سطح و بعضا در دوره خارج به آموزه ها و افکار و داده های استاد وابسته اند و تنها معدودی از طلاب با بهرمندی از قابلیت های شخصی باب های دیگری از معارف را بروی خود باز نگه داشته اند، این مشکل بزرگ و اساسی معلول تکیه کامل نظام علمی حوزه بر آموزش است.


استاد حوزه های علمیه با ارزیابی این مهم که برای رسیدن به یک حوزه به روز خلاق و فعال، باید تولید فکر جدی و عرضه محصولات علمی جدید داشته باشیم تصریح کرد: امروز زمان آن فرارسیده که برای اصلاح نظام علمی حوزه، تمهیدات و برنامه های مختلفی را بکار بگیریم و یکی از اساسی ترین این تمهیدات " قرار دادن پژوهش در کنار و در متن آموزش" است.


تخصیص برنامه پژوهشی هدفمند و جهت دار در حوزه های علمیه
استاد حوزه های علمیه با تاکید به این مهم که کار پژوهشی و تالیف میان قشر محدود حوزویان است گفت: امروز نیاز روز جامعه براساس رهیافت علمی و پژوهشی طلاب تامین می شود، به همین جهت حوزویان با دقت نظر در امر تحقیق و پژوهش باید برنامه پژوهشی هدفمند و جهت دار را در مدارس را با تلاش خود پررنگ کنند.


این مسوول ادامه داد: امروز ما نیازمند یک برنامه پژوهشی نظام مند، هدفمند و جهت دار، در متن نظام علمی حوزه هستیم.


گسترش سطح دانش طلاب در زمینه مباحث علوم اسلامی
حجت الاسلام محمدی با ارزیابی نخستین هدف در برنامه پژوهشی طلاب گفت: در چارچوب اجرای این طرح، سطح دانش طلاب در زمینه مباحث علوم اسلامی گسترش خواهد یافت، به این جهت که موضوعات و سرفصلهایی که برای پژوهش طلاب پیشنهاد خواهد شد، سرفصل هایی غیر سرفصل های آموزشی است.


به گفته این مسوول در راستای پیاده سازی این طرح، ایجاد انس با منابع علمی و شناخت آنها، تجربه آموزی در کار تحقیق و شکوفایی استعدادهای پژوهشی طلاب و برخوردار شدن طلاب از بینش علمی به عنوان سرمایه ای ارزشمند تر از دانش اکتسابی از اهداف اصلی خواهد بود.


پایان پیام/
 

کد خبر 325160

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha