طی 80 سال آینده با کاهش 50 درصدی جمعیت مواجه خواهیم بود

خبرگزاری شبستان: رئیس شورای سیاست‌گذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: اگر روند کاهشی نرخ باروری در کشور ادامه پیدا کند، ظرف حدود 80 سال با کاهش 50 درصدی جمعیت رو به ‌رو خواهیم بود.

به گزارش سرویس دیگر رسانه های خبرگزاری شبستان، کامران باقری‌ لنکرانی در کنگره اخلاق تولید مثل در جهرم، گفت: تداوم روند کاهشی نرخ باروری موجب می‌شود که طی سال‌های آینده کشور با رشد جمعیت سالمند مواجه شود.

وی با تأکید بر اینکه کسی نمی‌تواند این بحران را انکار کند، گفت: واکنش‌ها در برابر این مسئله متفاوت است، برخی‌ها در برابر این مشکل راه‌های سریع ارائه می‌دهند غافل از اینکه شکل‌گیری این مسئله طی زمان کوتاهی واقع نشده که با یک یا دو تصمیم یا بازه زمانی کوتاه بتوانیم آن را حل کنیم و تصمیمات سریع گاهی اوقات آثار معکوس باقی می‌گذارد.

لنکرانی با تصریح اینکه موضوع کاهش نرخ باروری، یک بحران فرهنگی است، خاطرنشان کرد: برگزاری این‌ کنگره‌ها گام مثبتی در جهت حل بحران فرهنگی کاهش جمعیت و فرهنگ‌سازی برای افزایش موالید است.

لنکرانی خاطرنشان کرد: فرزندگریزی، یک بحران فرهنگی است و طبیعی است که راه حل‌های آن اگر به این موضوع تمرکز نداشته باشد راه حل موفقی نخواهد بود و بسیاری از اوقات دارای خطراتی خواهد بود.

وی با تأکید بر اینکه باید در کشور ترویج فرزندآوری به عنوان یک اولویت مطرح شود، گفت: این مسئله نیز باید در سیاست‌ها نمود داشته باشد و نمود آن این است که استفاده از هر نوع وسیله پیشگیرانه باید با یک نگاه محدودسازی باشد ولی این وسایل در دسترس کسانی که واقعاً نیاز دارند قرار داشته باشد.

لنکرانی گفت: متأسفانه در خانواده‌ها فردگرایی رواج پیدا کرده و این یک بحران فرهنگی است و اگر بدان بی‌توجه باشیم و راه حل‌های خود را به آن معطوف نکنیم ممکن است نتیجه‌های نامناسبی ببینیم و باید به مباحث اجتماعی نگاه سیستماتیک داشته باشیم.

به گزارش ایسنا، وی بیان کرد: در سیاست‌های اجتماعی یکی از نکاتی که حتما تأکید می‌شود این است که تفکر سیستماتیک داشته باشیم و اینکه این موضوع را مدنظر قرار دهیم و به آن بپردازیم.

لنکرانی با بیان اینکه شروع نرخ کاهش جمعیت در کشور از سال 63 آغاز شد، افزود: هدفگذاری قانون برنامه توسعه اول این بود که در سال 90 نرخ رشد جمعیت به 2 و نیم درصد برسد اما به دلیل اینکه روند کاهنده از قبل شروع شده بود در سال 91 به نرخ رشد واقعاً هشدار دهنده 1.25 رسیدیم و معنی آن این است که ما در بحث تصمیم اجتماعی خود از رصد واقعیت‌ها عقب هستیم.
 

پایان پیام/

کد خبر 325274

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha