به گزارش خبرگزاری شبستان از مازندران، علیرضا مرادی، دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدرمازندران امروز(3دی) در نشستی صمیمی با اصحاب رسانه در ساری خاطر نشان کرد: ما فقط کار سیاست گذاری، نظارت و پیگیری را به عهده داریم .
وی با بیان اینکه کمیته فرهنگی و پیشگیری مهم ترین و اساسی ترین کمیته تشکیل شده از طرف ستاد است و بیشترین فعالیت ها را در این حوزه انجام می دهیم، افزود:کمیته فرهنگ سازی، اطلاع رسانی، درمان و حمایت های درمانی و همچنین کمیته مقابله دیگر کمیته های تشکیل شده در این سازمان است.
مرادی گفت: کمیته توسعه مشارکت های مردمی که شامل نهاد های مردم نهاد اند و تشکل های مردمی اند سند جامع پیشگیری از اعتیاد به منظور کاهش و بروز شیوع اعتیاد است که اعم فعالیت های آنان ابلاغ سیاست ها به دانشگاه ها، کنترل و پیشگیری از شیوع اعتیاد در دانشگاه ها و مدارس است .
این مسئول اظهار داشت: بهره گیری از روحانیون در مراسمات و ایجاد تقویت هسته های اجتماعی هوشمند در محلات و استفاده مداوم از ائمه جماعات در نماز ها و آموزش کارکنان ادارات دیگر سیاست هایی است که توسط این ستاد قابل پیگیری و اجرا است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدرمازندران با بیان اینکه امروزه متاسفانه این عامل مضر در بین کارکنان هم شیوع پیدا کرده است، خاطر نشان کرد: امسال 15 دستگاه دولتی سند اعتبار ملی ابلاغ شده است و برنامه دارند که در بحث پیشگیری و آگاه سازی ورود پیدا کنند.
وی در ادامه عنوان کرد: تنها 20 درصد از این اعتبارات توسط ستاد پرداخت می شود و مابقی آن باید از اعتبارات درآمدی و استانی دستگاه تامین شده و در بحث فرهنگی و پیشگیری از اعتیاد اقدام کنند.
این مسئول اطلاع رسانی و ایجاد موج تبلیغات در راستای تبیین مضرات اعتیاد را جزو این ابلاغیه اعلام و اظهار کرد: به دلیل اینکه ما در همسایگی مرز افعانستان هستیم بیش از 6 هزار تن خشخاش در این کشور کشت می شود و اضافه شدن 2 ایالت به افغانستان در معرض بیش از پیش اعتیاد قرار گرفته ایم.
مرادی اعلام کرد: متاسفانه نوع مصرف مواد از سنتی به صنعتی تبدیل شده است و به این دلیل که در مسیر جاده ابریشم قرار داریم و مقام معظم رهبری هم که در سخنرانی های خود اشاره فرمودند انگلیسی ها مواد را وارد کشور کردند و آموزش دادند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدرمازندران با بیان اینکه در پشت پرده مافیای قدرت و ثروت موادمخدر پول های هنگفتی قرار دارد، افزود: نظام ما بیش از 3 هزار و 700 شهید و بیش از 12 هزار مجروح را اهدا در راستای پیشگیری از این امر خسارت بار کرد.
وی با اشاره به اینکه طبق اعلام وزیر کشور در خصوص آمار معتادین در کشور گفت: بیش از یک میلیون و 350 هزار نفر آلوده به اعتیاد هستند و با توجه به این تهدید ها عزم ملی کارساز است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدرمازندران گفت: همانطور که در صحنه دفاع مقدس هرفردی به نوبه خود و در صورتی که حتی وظیفه ذاتی اش هم نبود ورود پیدا می کرد باید در این صحنه که کم از دفاع مقدس هم ندارد و تنها دشمن موضع و رنگش را تغییر داده است مبارزه کرد در آن جنگ تحمیل شده دشمن با سلاح و تجهیزات در مرز ها آمدند اما الان دشمن در شهر ها و خانه هایمان قرار دارد و امروز است که احساس مسئولیت بیشتر می شود.
این مسئول عنوان کرد: امروز مواد مخدر را باید به عنوان یک حربه سیاسی امنیتی تلقی کرد که قصد گرفتن جوانهایمان را دارند و این روند که 30 سال است طول کشیده تا به هدف هایشان برسند ممکن است طولانی تر هم شود.
وی مهم ترین پدیده اعتیاد را خانواده ها اعلام و خاطر نشان کرد: خانواده ها حلقه های گم شده ای هستند که فراموش شدند و عدم درک صحیح خانواده ها از موضوع اعتیاد علت اصلی گرفتاری جوانان و نوجوانان به این عامل است.
مرادی با بیان اینکه وظیفه والدین، مربیان و سایر نهادهای اجتماعی برای آگاه ساختن قشر جوان از عواقب مصرف مواد مخدر به مراتب سنگین تر از قبل شده است، خاطرنشان شد: والدین باید سعی کنند با استفاده از روش ها و آموزش های لازم، بچه ها را از همان دوران کودکی و پیش نوجوانی با آثار زیانبار مصرف این گونه مواد و اثرات و پیامدهای ناشی از آن بر جسم و روان شان مطلع سازند.
مرادی اعلام کرد: دستگاهها نباید بگویند که چون به ما اعتبار داده نشده پس نباید ورود پیدا کنند و دست رو دست بگذارند و باید این اقدام خود جوش صورت پذیرد.
وی با اعلام اینکه 46 درصد کسانی که در زندان ها هستند ریشه آنها آلوده شده به عامل اعتیاد است، گفت: باید ما در بحث مواد مخدر سرمایه گذاری بیشتری را انجام دهیم.
پایان پیام/
نظر شما