به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی در مراسم روز ملی ثبت احوال که صبح امروز در سالن وزارت کشور برگزار شد با بیان اینکه سازمان ثبت احوال کمسروصدا است اما بسیار مؤثر در برنامهریزیهای کشور است، گفت: اینکه افراد بتوانند با سیستمهای الکترونیکی اطلاعات خود را منتقل یا از آرشیو هویتی – جمعیتی اطلاعات را دریافت کنند کار بزرگ و ارزشمندی است.
لاریجانی ادامه داد: اگر کارت ملی هوشمند محقق شود زمینه مناسب برای استفاده چندگانه ایجاد میشود و مجلس به ثبت احوال در این مسیر کمک خواهد کرد.
وی با اشاره به تغییرات جمعیتی در یک قرن گذشته اظهار کرد: در یک قرن گذشته جمعیت 9 میلیون بوده و اکنون به 77 میلیون رسیده است که بر مبنایی جمعیت هشت برابر شده است.
وی با بیان اینکه افزایش جمعیت در سالهای مختلف متفاوت بوده است، اظهار کرد: در سال 45 نرخ رشد 7/2 در دهه 55 و 65 نرخ رشد ممیز 9 که بیشترین نرخ رشد بوده و اگر همین وضع ادامه مییافت هر 18 سال جمعیت کشور باید 2 برابر میشد.
وی افزود: نرخ جمعیت در سالهای 65 تا 75 به حدود 2 درصد رسید و از 75 تا 85، 7/1 و در سال 90، 4/1 شد که جمعیت دچار ایستاییبودن شده است.
وی با بیان اینکه 77 میلیون جمعیت در سال 92 وجود دارد، اظهار کرد: اکنون یک درصد جمعیت جهان در ایران زندگی میکنند که در جهان رتبه 18 و در آسیا رتبه سوم را از لحاظ جمعیتی داریم.
لاریجانی ادامه داد: الان پرجمعیت هستیم اما نرخ رشد 6/1 وضعیت ما را دچار مخاطره خواهد کرد چرا که اکنون جمعیت زیر 15 سال یعنی کودک و نوجوان 5/17 میلیون است.
وی در همین رابطه ادامه داد: جمعیت 15 تا 29 تعداد 7/23 میلیون، جمعیت 30 تا 64 تعداد 5/25 میلیون است که نشان از سیر جمعیت میانسال در کشور دارد.
به گفته رییس مجلس شورای اسلامی، جمعیت از میانسال به بالا 34 میلیون است، این نرخ جمعیت نشان میدهد طی 20 سال آینده جمعیت ما سالخورده خواهد بود.
وی اظهار کرد: اگر تغییر سیاست نداشته باشیم در 100 سال آینده رشد منفی خواهیم داشت و باید به این مسئله توجه کنیم و لایحهای در این راستا در مجلس در مرحله تصویب نهایی است.
وی با تأکید بر اینکه تنها با قانونگذاری نمیتوانیم رشد جمعیت داشته باشیم، اظهار کرد: باید فرهنگ و درک عمومی را هم افزایش دهیم تا به توازن برسیم.
لاریجانی با بیان اینکه در سال حدود یک میلیون و 400 نفر متولد میشوند و شاهد سیر نزولی در تولدها هستیم.
وی ادامه داد: بیش از 800 هزار نفر در سال ازدواج میکنند که میانگین سن آقایان برای ازدواج 1/27 درصد است و برای خانمها 23 سال شده است.
وی با بیان اینکه حدود 23 میلیون نفر در سن ازدواج هستند، خاطرنشان کرد: باید زمینههای ازدواج را برای جوانان فراهم کنیم.
وی با بیان اینکه در کشور سالانه 140 هزار طلاق روی میدهد، اظهار کرد: به ازای هر شش ازدواج یک طلاق داریم که در برخی از استانها وضع بدتر از این است و شاهدیم که بیشتر طلاقها پیش از پنج سال رخ میدهد.
وی افزود: این مسئله جدیای است چرا که انرژی و هزینه صرف میشود اما پس از طلاق آثاری از لحاظ روانی تا آخر عمر برای آنان دارد که باید سازوکارهای زیادی از لحاظ تربیتی در آموزش و پرورش، آموزش عالی و رسانهها فراهم شود و انتخاب همسر با اسلوب صحیح شکل گیرد.
پایان پیام/
نظر شما