تبلیغات منبری تاثیرگذار ترین روش در ترویج دین است

خبرگزاری شبستان: استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه امروز دین مردم از طریق منبر تامین می شود، گفت: تبلیغات منبری تاثیرگذار ترین روش در ترویج دین است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، حجت‌الاسلام ناصر رفیعی، خطیب برجسته کشور ظهر امروز(5دی) در همایش بایسته‌های تبلیغ در محل سازمان تبلیغات اسلامی خراسان رضوی با اشاره به اینکه جایگاه رفیع منبر حفظ  شده است، اظهار داشت: ابزار اصلی تبلیغ برای روحانیون منبر است چرا که جایگاه بی‌بدیل منبر هنوز در جامعه ما حفظ شده است وامروز دین مردم از طریق منبر تامین می شود.

 

وی با اشاره به آیه 33 سوره مبارکه فصلت که دعوت مبلغان درهدایت مردم به سوی خدا در صورتی که آنان خود اهل عمل و تسلیم باشند را نیکو می پندارد، گفت:‌ ایمان دارای ابعاد قول، فعل و پذیرش قلبی است.

 

حجت الاسلام رفیعی با بیان اینکه خطیب باید با شیوه القاء درست، مخاطب را تا پایان بیانات خود حفظ کند، افزود: استفاده از مطالب ومنابع پر بار، علمی و کار شده باید همواره مورد مد نظر مبلغان در عرصه تبلیغ باشد.

 

این استاد حوزه و دانشگاه اظهارداشت: باید توجه داشته باشیم که شیوه القاء مطلب بحث بسیار تاثیرگذاری است و ما برای آنکه در این بخش ازمنبرمان موفق باشیم باید به روش پیامبر(ص) و قرآن توجه داشته باشیم و از آن درس بگیریم و در منبرها و مواجهه روزانه با مردم از آن استفاده کنیم.

 

در دنیای امروز بحث تبلیغات بسیار مهم و ارزشمند است

وی با بیان اینکه در دنیای امروز بحث تبلیغات بسیار مهم و ارزشمند است ومی‌توان ادعا کرد که حرف اول را می‌زند، افزود: مردم از نظر مذهبی هر چه دارند از منابر و سخنرانی‌ها دارند و این موضوع باعث می‌شود که ما روی مساله منبر تاکید زیادی داشته باشیم و پیوسته حساسیت خود را برای این موضوع حفظ کنیم.

 

این خطیب برجسته کشور با بیان اینکه امروز منابری با جمعیت‌های 15 تا 20 هزار نفری در کشور ما برگزار می‌شود، تصریح کرد: این ظرفیت بزرگ و این جایگاه رفیع مساله بسیار مهمی است که بسیار قابل تقدیر است.

 

این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه انبار کردن ذهن مخاطبان ازاطلاعات نه تنها مفید نیست بلکه می تواند آسیب زننده نیز باشد، افزود:در 10 تا 15 سال اخیر تحویل ژرف در خصوص منبر اتفاق افتاده است و باعث شده نگاه جامعه به منبر یک نگاه از سر دانش و علم باشد و امروز شاهد آن هستیم که ارزش منبرها و جایگاه روحانیون و علما بسیار بیشتر از سابق شده است.

 

مردم به احادیث و آیات قرآن علاقمند هستند

حجت الاسلام رفیعی تصریح کرد: مردم احادیث و آیات قرآن را دوست دارند وبیش از هر چیز به جانشان می‌نشیند اما باید توجه داشته باشیم که در یک منبر منظم و دقیق به اندازه از این جان‌مایه‌های یک منبر صحیح بهره ببریم.

 

وی با بیان اینکه مبلغان باید از بیان مطالب سخیف که بر مبنا واساس ضعیفی بنا شده است خودداری کنند، اظهار داشت: مداحان و مبلغان باید در مورد نقد، برائت و بیانات منقول از صحابه، با احتیاط بیشتری عمل کنند.

 

حجت الاسلام رفیعی با بیان اینکه ایمان سه مرحله قول، فعل و پذیرش قبلی را شامل می‌شود، گفت: ما بایستی این سه رکن را در مردم و مستمعین خود تقویت کنیم که این مساله با توجه به تغییراتی که در دنیای امروز رخ داده است امر بسیار سخت و مشکلی است و به همین دلیل باید برای منبرها و سخنرانی‌های خود وقت زیادی را اختصاص بدهیم به عنوان مثال خود بنده برای برخی از منبرهایی که حالت ویژه‌تری دارند تا 10 ساعت نیز وقت می‌گذارم و این مساله فقط و فقط به دلیل حساسیت روزافزون این جایگاه ارزشمند است.

 

مبلغان باید همواره در بحث مطالعه و شنیدن سخنان دیگر خطیبان فعال باشند

این خطیب برجسته کشور با اشاره به اینکه مبلغان باید همواره در بحث مطالعه و شنیدن سخنان دیگر خطیبان فعال باشند، ادامه داد:‌ اگر مخاطبان از موضوعات زیبا و مناسب با شرایط افراد وجامعه بهره بگیرند زمینه استقبال بیشتر مردم به خصوص قشر جوان را فراهم می کنند.

 

وی با بیان حدیثی از امیرالمؤمنین حضرت علی (ع) خطاب به مبلغان گفت: اعمال افراد رافقط نقد کنید نه اینکه با سخنان نابجا در ارتباط با مذاهب وفرق دیگر، تلاش بزرگان شیعه را در جهت حفظ وحدت مسلمین از بین ببرید.

  

حجت الاسلام رفیعی با طرح این مساله که در یک منبر صحیح و تاثیرگذار سه نکته اساسی وجود دارد، خاطر نشان کرد: نخستین مطلبی که در خصوص یک منبر تاثیرگذار و وزین مطرح است مساله موضوع آن منبر است.

 

این خطیب برجسته کشور با برشمردن برخی از خصوصیات یک موضوع خوب برای منبر، تصریح کرد: نو بودن موضوع، کاربردی بودن آن، جاذبه داشتن و مخاطب‌شناسی در منبر نکاتی است که تمام روحانیون و مبلغین بایستی روی تک تک این بخش‌ها تمرکز داشته باشند تا نتیجه منبر آنها، نتیجه‌ای صحیح و تاثیرگذار باشد.

 

منبر خالی از مطلبباعث دلزدگی مستمعین از آن منبر می‌شود

وی دومین عامل اساسی در یک منبر موفق را محتوای آن سخنرانی عنوان کرد و گفت: منبر پر از مطلب و خالی از مطلب هر دو برای مخاطب جاذبه ندارد و همان‌طور که منبری که مطالب و آیات و روایات زیادی را در خود دارد سبب می‌شود تا مخاطب با بحث ارتباط برقرار نکند منبر خالی از مطلب نیز باعث دلزدگی مستمعین از آن منبر می‌شود.

 

حجت الاسلام رفیعی با بیان اینکه روش ورود مبلغان به بحث ها باید بنا به موقعیت و ضرورت مخاطبان متفاوت باشد، افزود: سومین عامل اساسی در یک منبر وزین شیوه القاء موضوع است که تاثیر فوق‌العاده مهمی دارد و ما اگر در این قسمت ضعف داشته باشیم نمی‌توانیم به اهداف‌مان از یک منبر موفق برسیم‌.

 

این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه افکار جامعه درارتباط با دین و مذهب بیشتر در مباحث منبر ساخته و پرداخته می شود، گفت: امروزه استقبال جوانان ما از این حوزه تبلیغ زیاد شده است.

 

مبلغان باید هنر جذب مخاطب را در جلسات خود داشته باشند

وی با مهم دانستن بحث آسیب شناسی در مقابل مخاطبان ادامه داد: مبلغان باید هنر جذب مخاطب را در جلسات خود داشته باشند.

 

حجت الاسلام رفیعی با بیان اینکه تبلیغات منبری تاثیرگذار ترین روش در ترویج دین است افزود:‌ حفظ تعادل در محتوا و خالی نبودن مباحث از احادیث و روایات از نکات قابل توجهی است که باید همواره مد نظر مبلغان باشد.

 

وی با اشاره به بیانات آیت الله بهجت گفت: اگر حرکت وبیانی اشتباه ازسوی مبلغان باعث شود شیعه ای در جایی کشته شود جامعه مبلغان مدیون آن هستند.

 

گفتنی است، دراین همایش، از کتاب راهنمای تبلیغ که توسط سازمان تبلیغات اسلامی خراسان رضوی و به همت حجت‌الاسلام وطن‌دوست تالیف شده است رونمایی شد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 327032

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha