به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، سیدعباس عراقچی، رییس تیم مذاکرهکننده در بخش سوم سخنان خود در نشست پرسش و پاسخ دانشجویان دانشکده خبر گفت: همیشه سعی کردهام به بخشهای هستهای فراتر از بخش هستهای در داخل نگاه کنم.
وی افزود: صحبتهایی که در بحث هستهای مطرح میشود یا نمیشود گفت یا نمیتوانیم بگوییم چرا که ممکن است روند مذاکرات هستهای را در آینده به چالش کشاند.
عراقچی ادامه داد: در یکی از برهههای بسیار مهم در جمهوری اسلامی ایران وارد مذاکره شدیم، در زمانی که قدرت کشور در همه عرصهها در اوج خود بسر میبرد.
رییس تیم مذاکرهکننده هستهای ایران افزود: قدرتهای ملی به عوامل مختلفی بازمیگردد که یکی از آنها مؤلفههای طبیعی مانند مسایل جغرافیایی، وسعت و غیره است اما یکی دیگر از مؤلفهها اکتسابی است که میتوان به توان انسانی و ملی کشور اشاره کرد.
عراقچی با بیان اینکه ایران یک موقعیت منطقهای بسیار مهم و کلیدی دارد، خاطرنشان کرد: دارای یک جمعیت جوان و بانشاط و قدرتمند است.
وی با تاکید بر اینکه در مولفههای اکتسابی ممتاز هستیم، خاطرنشان کرد: اکنون در اوج قدرت نظامی بسر میبریم و مولفههای قدرت نظامی از جمله فرماندهان نظامی، نیروی انتظامی و تجهیزات و همچنین ارتش، سپاه و بسیج از نظر تجربه در قدرت هستند.
وی با اشاره به عناصر فرهنگی، انسانی و اجتماعی یک کشور خاطرنشان کرد: ما یک جمعیت جوان و بااستعداد و باانگیزه داریم و همچنین تاریخ غنی کشور و غرور ملیای که داریم کشورهای دیگر را تحت تأثیر قرار داده است.
وی با اشاره به سخنان اوباما اظهار کرد: اوباما هم گفته است که با ایران نمیتوانیم با زور وارد مذاکره شویم بلکه باید با کرامت مذاکره کرد.
وی با بیان اینکه یکی از توان علمی و تخصصی انرژی هستهای است، خاطرنشان کرد: بدون هیچ کمک خارجی به انرژی هستهای رسیدهایم.
وی با بیان اینکه در بحث تجهیزات آنچه لازم بوده را تولید کردهایم، خاطرنشان کرد: مواد غنیسازی 5/3 درصد و 20 درصد را تولید کردهایم که دانشمندان ما در این زمینه شهره هستند و کشور در اوج قدرت و اقتدار بسر میبرد.
وی با اشاره به اینکه از لحاظ توان اقتصادی قابل قبول هستیم، خاطرنشان کرد: اعمال تحریمها موجب افزایش قیمتها شد اما نتوانست اداره کشور را مختل کند و کشور توانسته در مقابل تحریمها با وجود اینکه هزینههایی را هم داده است، بایستد.
وی با اشاره به عناصر سیاسی دولت اظهار کرد: اقتدار رهبری، تشکیلات سیاسی و ثبات سیاسی جمهوری اسلامی ایران قدرت بالایی به کشور داده است.
عراقچی با اشاره به مشارکت 73 درصدی مردم در انتخابات ریاستجمهوری خاطرنشان کرد: این مشارکت نشان از اعتماد به سیستم و نظام دارد که این مسئله تضمینکننده ثبات کشور است.
وی با اشاره به بحران پیچیده 4 سال پیش که نظام با آن برخورد داشته است، اظهار کرد: علیرغم ناملایمتیهای کوتاه دوباره نظام به ثبات بازگشت، در حالی که همه کشورهای قدرتمند منطقه در بیثباتی بسر میبرند و همه اذعان دارند باثباتترین کشور، ایران است.
وی با تاکید بر اینکه از نقطه قدرت وارد مذاکرات هستهای شدهایم، اظهار کرد: از قدرت ملی و هستهای در مذاکرات استفاده کردهایم.
وی ادامه داد: مسئله مذاکرات هستهای دعوای هستهای نبوده است بلکه بیشتر جنگ نبردها است.
عراقچی ادامه داد: بیش از 10 سال مقاومت در برابر تحریمها کردهایم و فشارهای سیاسی و روانی را تحمل کردهایم.
رییس تیم مذاکرهکننده هستهای اظهار کرد: مسئله این دعواها این است چه کسی میتواند اراده خود را بر دیگری تحمیل کند.
عراقچی افزود: 6 کشور قدرتمند میگویند ایران نباید غنیسازی کند در حالی که ما گفتهایم غنیسازی را میدهیم و مهم ارزش ایستادگی است که نمیخواهیم حرف دیگران به ما تحمیل شود و ما حق غنیسازی داریم.
وی خاطرنشان کرد: آنها قطعنامه صادر میکنند و وارد جنگ ارادهها شدهایم، آنچه که قدرت را میسازد چگونه خروجیافتن از مذاکرات است.
وی با بیان اینکه بمب اتمی ایران توان در تحمیل ارادهها است، اظهار کرد: مسئله غنیسازی اهمیت دارد اما مهمتر از آن ارادهای است که بر ما تحمیل میشود.
عراقچی اظهار کرد: در مذاکرات ژنو قبول کردند که ایران به غنیسازی ادامه دهد و ما هم به افزایش بیش از 20 درصد غنیسازی احتیاجی نداشتیم.
وی افزود: در توافق ژنو قرار شد غنیسازی 5 درصد ادامه پیدا کند، حتی اوباما هم در سخنرانیاش گفت ما زورمان به ایران نمیرسد و پس از توافقات ژنو عباراتی که آنان به کار بردند بیشتر برای توجیه خودشان بود که برخی رسانههای داخلی آن را بیشتر پسندیدند.
وی تأکید کرد: مذاکرهکنندگان 5+1 ادعای نادرستی را مطرح کردند و خیلیها هم در ایران از آنها استقبال کردند که با واقعیتها فاصله داشت.
عراقچی یادآور شد: برخی از ما وارد بازی رسانهای طرف مقابل شدیم و از صحبتهایی که اعضای کنگره برای توجیه خود بیان کردند، استقبال کردیم.
پایان پیام/
نظر شما