دبیر جایزه کتاب فصل باید به دور از جریان‌های سلیقه‌ای و منیّت‌ها باشد

خبرگزاری شبستان: صالحی با بیان اینکه قبلاً نگرانی هایی از بابت دبیر جایزه کتاب فصل وجود داشت گفت: دبیر این جایزه نباید گرفتار سلیقه ها، منیت ها، جریان های فکری و سلیقه ای باشد.

به گزارش خبرنگار ادبیات خبرگزاری شبستان، «سیدعباس صالحی» معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم پایانی بیست‌وششمین دوره جایزه کتاب فصل در سخنانی با اشاره اینکه تعداد زیادی مراسم مختلف از جمله کتاب فصل برگزار می شود، گفت: با تمام فراز و فرودهایی که دوستان به آن معترفند و در دولت گذشته وجود داشته است اما همکاران ما در خانه کتاب شعله اندیشه و فکر را در این سرا پاس داشتند و حفظ کردند و آن را دست به دست گرداندند و به ما رساندند. همچنین از زحمات آقای شجاعی و اوجبی و دیگرانی که این جایزه را برگزار کردند، و بیشتر از همه از دکتر نجفقلی حبیبی که دبیری جایزه کتاب سال را پذیرفتند و خیال معاونت فرهنگی را از بابت اینکه یک نیروی علمی، فراسلیقه ای و فراجناحی در این پست مسئولیت گرفته است مطمئن ساختند، تشکر می کنم.

 

وی  با بیان اینکه جایزه کتاب فصل به منظور روان سازی جایزه کتاب سال راه اندازی شد، اظهار کرد: مطمئناً اهالی فرهنگ در رابطه با این جایزه و اینکه چه کسی دبیری آن را می پذیرد، نگرانی هایی داشتند زیرا دبیر این جایزه نباید گرفتار سلیقه ها، منیت ها، جریان های فکری و سلیقه ای باشد و حضور ایشان باعث دلگرمی همه ما شد.

 

صالحی تشریح کرد: جایزه کتاب فصل در درون خودش هم اهدافی را دنبال می کرد که من به برخی از آنها اشاره می کنم. تجلیل از کسانی که فرهنگ و علم را گامی به جلو می برند، بسیار خوب است و این نوع تجلیل در 26 دوره اتفاق افتاده اما طبیعتا زمانی تحقق کامل تری پیدا می کند که محدود به همین جلسه نشود. جریان های رسانه ای باید با این حرکت همراه شوند و برای این کتاب ها، محتواها و مولفان‌شان فرصت سازی کنند و باید برای همه اینها برنامه جدی تر داشت. کتاب فصل باید فرصت هایی را فراهم کند برای اینکه فضای رسانه ای بتواند با فضاهای خوب آشنایی پیدا کند؛ این اتفاق تنها نباید به همین جلسه ختم شود و باید به آن توجه شود تا جایگاه خود را بهتر و بهتر پیدا کند.

 

معاون امور فرهنگی وزیر ارشاد با اشاره به هدف دوم جایزه کتاب فصل بیان کرد: ترسیم وضعیت روند تولید فکر و اندیشه در هر فصل یکی دیگر از اهداف این جایزه است، یعنی ما رصد می کنیم که در تولید فکرمان در یک فصل چه اتفاقاتی افتاده است و این جایزه رصدگاهی می شود تا به ما نشان دهد در کجا قرار داریم و نسبت به فصل گذشته چه اوج ها و فرودهایی داشته ایم. البته باید اذعان کنیم که فقط در بعد کمی نیست و داوران و برنامه ریزان این جایزه با نگاه کیفی تری می توانند کتاب ها را رصد کنند و به گوش مولفان کتاب ها برسانند.

 

سیدعباس صالحی با بیان اینکه "تحلیل" اتفاقات هدف سوم جایزه کتاب فصل است، گفت: خانه کتاب بعد از هدف ترسیم، برخی از مسائل را به تحلیل بگذارد و علل آثار و رخدادها واکاوی شود. این جایزه چون یک حرکت مستمر است مطمئنا می توان تحلیل خوبی را بعد از ترسیم برای آن ارائه کرد، وقتی که کتاب ها وضعیت شان ترسیم شود بعد از آن تحلیل علل و پیامدهایش مهمترین مساله می شود.

 

وی خاطرنشان کرد: این سه مورد یعنی «تجلیل»، «ترسیم» و «تحلیل و واکاوی» چیزی است که می توان از جایزه کتاب فصل انتظار داشت و خیلی از حرفها در حاشیه آن به زبان می آید.

 

صالحی در پایان ابراز امیدواری کرد که حضور نجفقلی حبیبی، مسیری را رو به جلو ببرد تا فضایی روشن پیش روی قرار بگیرد.

 

پایان پیام/

کد خبر 328024

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha