خبرگزاری شبستان - خراسان رضوی: از آخرین قرار عاشقانه ما چندسالی می گذرد. یادتان هست سال هزار وسیصد و تنهایی؟ من و شما و عشق، سر قرار همیشگی وصل، ساعت دلتنگی و نیم؛ رواق پر داغ سینه ام، صحن بی شکیبی دستانم، بست حسرت، حجره افسوس، کنج دنج دلتنگی! چقدر می گذرد از آخرین سلام و خداحافظی اشک هایمان. از آخرین دق الباب عاشقانه در باب الجواد.... از آخرین دیدار عاشقانه و از آخرین نگاه غریبانه از همان آخرین نفسی که نگاه بیابانیم در نگاه دریایی شما گره خورد و شرم رنج جدایی بود که از چشمانم می چکید. یادش بخیر آخرین روزی که از دست بلند شب رها شده بودیم. یادش بخیر آخرین طلوعی که به سرخی غروبی غمگین بودم.
حالا بی رمق در پشت در انتظار، روی پله های بی قراری نشسته ام. دوباره بی صبرانه در این راه های پر پیچ و خم جاده. هنوز هم امید دارم که برای حضور در مهمانی کریمانه خود بخوانیم. من محتاج نوازش های نورانی شما در لحظه نیایشم.
امسال نیز همچون سنوات گذشته کاروان های زیارتی پیاده برای سوگواری ایام رحلت حضرت رسول اکرم (ص) و امام رضا (ع) عازم مشهد مقدس هستند پیش بینی می شود امسال بالغ بر 3 میلیون نفر در غالب 900 کاروان و بیش از 150 هزار زائر پیاده در دهه آخر صفر به مشهد میآیند که بزرگ ترین کاروان پیاده از نیشابور با 3 هزار و 500 نفر جمعیت است و دورترین کاروان پیاده از بم کرمان است.
تعدادی از کاروانهای پیاده که به مشهد وارد میشوند برای اسکان خود تمهیدات لازم را پیشبینی کردهاند و برخی دیگر از این کاروانها از امکانات اسکان برخوردار نبوده که توسط جمعیت خدمتگزاران پیاده حضرت رضا(ع) در ورودیهای شهر مشهد بر اساس آمارگیری که توسط ماموران ویژه انجام میشود شناسایی شده و برای استفاده از امکانات رفاهی در مدت اقامت خود در مشهد راهنمایی میشوند.
در سال گذشته 32 هزار نفر از زائران پیاده در مشهد اسکان داده شدند که پیشبینی میشود برای سال جاری حدود 45 هزار نفر اسکان داده شوند برای این کاروانهای پیاده امکانات رفاهی و فرهنگی کامل همراه با پذیرایی به مدت 3 روز در دهه آخر ماه صفر در مشهد در نظر گرفته شده است. در طول مسیر حرکت کاروانهای پیاده، 185 ایستگاه صلواتی فعال شده است که تعداد این ایستگاهها با نزدیک شدن به ایام دهه آخر صفر افزایش مییابد.
به فاصله هر 5 کیلومتر یک ایستگاه صلواتی و در فاصله 15 کیلومتری نیز یک ایستگاه استراحت با حدود 8 هزار خدمه برای رفاه زائران پیاده در مسیرهای ورودی و منتهی به مشهدالرضا(ع) در نظر گرفته شده است برای اسکان، نیازهای ضروری و خدمات غذایی به زائران در مدخلهای ورودی شهر مشهد چهار ایستگاه قرار داده شده که تا مسیر 50 کیلومتری به مشهد و در مسیر زائران پیاده نزدیک به 100 چشمه سرویس بهداشتی در نظر گرفته شده است.
محل اسکان زائران در شهر مشهد تعدادی از مدارس آموزش و پرورش، حسینیهها، مساجد و ورزشگاهها است که در محدوده نزدیک به حرم قرار دارند همکاری ادارات مختلف در امور خدمت رسانی و اسکان زائران پیاده حضرت رضا(ع)، بخشهای کفشداران، فراشان و دربانان آستان قدس رضوی، سازمان تبلیغات اسلامی، اداره اوقاف و امور خیریه، شهرداری مشهد و دیگر مدیران استان در این امر با تمام توان با جمعیت خدمتگزاران پیاده حضرت رضا(ع) همکاری دارند.
سال گذشته در طول مسیر حرکت زائران 500 روحانی این مشتاقان زیارت را همراهی میکردند که امسال نیز 700 مبلغ برای راهنمایی، مشاوره دینی، اعتقادی و احکام زائران در نظر گرفته شده است تشکیل حلقههای معرفت، مشاوره، ذکر صلوات، ادعیه و مسابقه خاطرهنویسی از دیگر برنامههایی است که توسط مبلغان در محلهای استراحت موقت در طول مسیر به زائران ارائه میشود.
هماهنگی های لازم برای فروش بلیط اینترنتی به مقصد مشهد صورت گرفته است
در همین راستا حمیدرضا شهرکی، مدیرکل پایانه های خراسان رضوی با اشاره به اینکه برنامه ریزی ها برای دهه آخر صفر بر مبنای پشتیبانی و تقاضا خواهد بود، افزود: براساس آمار سال گذشته و تقاضای مسافران پیش بینی می شود که برای دهه آخر سال جاری تدابیر تا چه حد اندیشیده شود.
شهرکی با بیان این مطلب که در این ایام ازدحام جمعیت و تقاضا در این ایام بیش ازگذشته است، تصریح کرد: پیش فروش بلیط ها و تامین ناوگان حمل و نقل براساس عرضه و تقاضا پیش بینی شده است.
وی با بیان اینکه هماهنگی لازم برای فروش بلیط اینترنتی به مقصد مشهد در دیگر شهرستان ها صورت گرفته است، تاکید کرد: در زمینه افزایش تعداد رانندگان و فعال شدن ناوگان حمل و نقل از سایر استان ها کمک هایی درخواست شده است.
5 هزار اتوبوس از پایانه های مسافربری وظیفه جابه جایی 200 هزار مسافر در ایام دهه آخر صفر را دارند
سید مهدی امامی میبدی، مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری مشهد با بیان اینکه یکی از معضل های ما در هر سال زائران و کاروان های پیاده هستند که از دیگر شهرهای وارد مشهد می شوند و مشکلاتی دارند، تاکید کرد: در ایام دهه آخر صفر 5 هزار اتوبوس از پایانه های مسافربری وظیفه جابه جایی 200 هزار مسافر را به شهرهای دیگر دارند.
آماده باش نیروهای سازمان پایانه های شهرداری مشهد برای دهه آخر صفر
همچنین محسن شریعتی، مدیرعامل سازمان پایانه های شهرداری مشهد افزود: یکی از مشکلات اساسی پایانه های مسافربری شهرداری بحث اسکان زائران بود که ستاد اسکان موقت زائران در مجموعه دو پایانه مسافربری امام رضا(ع) و معراج توسط سرمایه گذاری بخش خصوصی فعال شد.
وی از اعلام همکاری سازمان های تاکسیرانی و اتوبوسرانی در سفرهای درون شهری و برون شهری در دهه آخر صفر خبر داد و بیان کرد: یکی از پیک های کاری سازمان پایانه های شهرداری مشهد مربوط به دهه آخر صفر است که در این زمینه توسعه ناوگان و آماده باش بودن تمام نیروهای مجموعه سازمان در جهت ارائه خدمات بهتر به زائران در نظر گرفته شده است.
تقویت کلیه اتوبوس های درون شهری منتهی به حرم رضوی در ایام پایانی ماه صفر
در ادامه هادی خورشاهی، معاون بهرهبرداری سازمان اتوبوسرانی مشهد از تقویت همه اتوبوس های درون شهری منتهی به حرم رضوی در ایام پایانی ماه صفر خبر داد و افزود: در این ایام نظارت ویژه ای بر خط بی آر تی خواهیم داشت که سال گذشته در این ایام همکاری مناسبی از میدان بسیج و خط یک قطار شهری در خصوص جابه جایی زائران به وسیله اتوبوس داشتیم.
وی تصریح کرد: 49 خط به صورت مستقیم زائران و مجاوران بارگاه رضوی را از مناطق سیدی، طلاب و بلوار طبرسی به ایستگاه های خط یک بی آر تی خواهند رساند تا جابه جایی زائران و مجاوران به حرم رضوی سهولت پیدا کند.
معاون بهره برداری اتوبوسرانی شهر مشهد با اشاره به اینکه در اربعین سال گذشته روزانه 878 دستگاه در اطراف حرم رضوی وظیفه جابه جایی مسافران را داشتند، گفت: در این ایام در سطح شهر نیز 2 هزار و 500 دستگاه سرویس دهی لازم را به زائرین و مجاورین داشته اند.
وی تاکید کرد: اگر شرایط جوی نامناسب باشد همچون سال های گذشته با همکاری مسئولان راهنمایی و رانندگی با اعزام اتوبوس های شرکت اتوبسرانی آماده انتقال زائران پیاده از پلیس راه شاهد به پایانه معراج هستیم.
120هزار زائر پیاده رضوی ازبرنامه های آستان قدس رضوی بهره مند می شوند
حجت الاسلام سید جلال حسینی، معاون تبلیغات و ارتباطات اسلامی آستان قدس رضوی اشاره ای به برپایی 31 ایستگاه خدمات فرهنگی در مبادی ورودی شهر و داخل شهر توسط خدام و خدمتگزاران آستان قدس رضوی ویژه زائران کاروان های پیاده داشت و در جمع خبرنگاران اظهارکرد: 22 مرکز ایستگاه راهیان رضوی در محل چهارراه عشرت آباد، حسینیه زرگرها چهارراه خسروی، دبیرستان آزرم بلوار راه آهن، اردوگاه مازندران- سیدی بلوار صبا از جمله مکان های اسکان درون شهری کاروان های پیاده است.
وی از ایجاد 9 ایستگاه بین راهی توسط خدام آستان قدس ویژه کاروان های پیاده خبر داد و اظهار کرد: ایستگاه کفشداران جوادالائمه(ع) واقع در ملک آباد، ایستگاه فراشان در محل بزرگراه آسیایی، ایستگاه دربانان در کیلومتر 45 جاده سرخس، ایستگاه انتظامات صحن ها در کیلومتر 17 جاده قدیم نیشابور و غیره از جمله این ایستگاه های بین راهی خدام حرم رضوی است.
حجت الاسلام حسینی تصریح کرد: حدود 100 ویژه برنامه سخنرانی و بیان معارف ویژه زائران عرب، اردو و آذری زبان حرم مطهر رضوی در رواقهای دارالرحمه، غدیر و سردر شرقی صحن جامع رضوی در ایام دهه پایانی ماه صفر برگزار می شود.
وی با اشاره به اینکه پیش بینی شده است 120 هزار نفر از زائران پیاده در ایام دهه آخر صفر تحت پوشش برنامه های آستان قدس رضوی قرار می گیرند، گفت: برگزاری 700 جلسه برنامه های تبلیغی مذهبی در ایستگاه های بین راهی شامل 96جلسه سخنرانی ، 160 جلسه مداحی، 64 جلسه حلقه معرفت برادران، 64 جلسه حلقه معرفت خواهران، 64 جلسه کارگاه تصحیح قرائت نماز، 240 جلسه کارگاه تصحیح وضو و 8 جلسه کارگاه ویژه زائر کودک و نوجوان پیاده از جمله خدمات ارائه شده به زائران پیاده است.
فعالیت 96 پایگاه استقبال از زائران پیاده در 30 امامزاده سطح استان و 5 استان همجوار
حجت الاسلام حجت گنابادی نژاد، مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی به برپایی 30 ایستگاه استقبال و پذیرایی از زائران پیاده با عنوان " قدم های آسمانی تا امام مهربانی" اشاره ای داشت و تاکید کرد: پایگاه های استقبال از زائران در 19 شهرستان به طور شبانه روزی تا پایان ماه صفر فعال خواهند بود که محل هماهنگی و ساماندهی این ایستگاه ها در اداره کل اوقاف و امور خیریه استان واقع است و روند رسیدگی و مدیریت این ایستگاه ها را به عهده دارد.
حجت الاسلام گنابادی نژاد با بیان اینکه در طول مسیر کاروان های زائران پیاده 96 پایگاه استقبال از زائران در 30 امامزاده سطح استان و مابقی در 5 استان همجوار در خصوص اسکان زائران پیاده خدمات رسانی می کنند، خاطرنشان کرد: حسینیه ها و زائرسراهای در سطح شهر مشهد نیز آمادگی اسکان زائران کاروان های پیاده را دارد.
840امدادگردر محورهای پنجگانه تردد در مشهد به زائران امدادرسانی می کنند
محمدرضا پورساداتی، مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان رضوی اظهار داشت: طرح امدادرسانی به زائران کاروان های پیاده امسال به صورت کشوری و با همکاری اعضای جمعیت هلال احمر 8 استان کشور صورت می گیرد و این نشان از افزایش کمی و کیفی خدمات رسانی به زائران پیاده را دارد.
وی از استقرار 148 پایگاه امداد رسانی در ایام پایانی ماه صفر در سطح استان خبر داد و گفت: 840 نفر امدادگر در محورهای پنج گانه تردد در مشهد به زایران پیاده بارگاه منور رضوی به صورت داوطلبانه خدمت رسانی می کنند.
پورساداتی با تاکید بر اینکه 11 نیروی پزشک، 14 پیراپزشک، 105 داوطلب و 45 پرسنل جمعیت هلال احمر در پایگاه های سراسر استان مستقر می شوند، افزود: همچنین 130 نفر از اعضای داوطلب پزشک، پرستار و سایر اعضا در طرح خادمین حرم مهرورزی خدمت رسانی می کنند.
اعمال محدودیت ترافیکی در مسیرهای منتهی به حرم مطهر در ایام پایانی ماه صفر
سرهنگ اسماعیلی جانشین فرمانده انتظامی مشهد اشاره ای به محدودیت ترافیکی در سطح مشهد در ایام عزاداری آخر صفر داشت و تصریح کرد: در خیابان امام رضا(ع) از میدان بسیج تا تقاطع دانش، تقاطع دانش تا میدان بیت المقدس، میدان شهدا تا چهارراه شهدا، چهار راه شهدا تا حرم، میدان شهید گمنام تا میدان طبرسی و حرم و تقاطع اندرزگو تا میدان بیت المقدس در روزهای خاص ممنوعیت توقف و تردد وسایل نقلیه خواهیم داشت و در صورت توقف وسایل نقلیه به پارکینگ منتقل می شوند.
وی خاطر نشان ساخت: از ورود وسایل عزاداری از قبیل طبل، سنج و غیره به داخل حرم مطهر رضوی ممانعت می شود که امیدواریم عزاداران گرامی همکاری لازم را در این زمینه با خادمان خود داشته باشند.
سرهنگ اسماعیلی با بیان اینکه حضور تیم های خودرویی آتش نشانی و اورژانس در اطراف پیش بینی شده است، ابراز کرد: حدود 80 درصد همکاران نیروی انتظامی در ایام عزاداری در خیابان های مختلف شهر مستقر و فقط 20 درصد از آن ها در کلانتری ها حضور خواهند داشت.
گزارش:مریم ذوالفقاری
پایان پیام/
نظر شما