عدم وجود قانون جامع برای چشم انداز ایران/رتبه اقتصادی بالای 30

خبرگزاری شبستان:‌ دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام از نمایندگان مجلس خواست تا قانون جامعی برای چشم انداز ایران به تصویب برسانند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در دومین همایش نقش پژوهش در قانونگذاری گفت: سیاستهای کلان کشور بر عهده رهبری است و در بازنگری قانون اساسی نخبگان به این نتیجه رسیده اند که بایستی در اداره کشور سیاستهایی حاکم باشد که هم انسجام سه قوه را پی گیری کند و هم مسیر حرکت در چارچوب ارزشها را مشخص کند.

وی با تاکید بر این نکته که لذا تعیین سیاستهای کلان در اصلاح قانون اساسی بر عهده مقام معظم رهبری قرار گرفت افزود: نظارت بر حسن اجرای این سیاستها نیز بر عهده مقام معظم رهبری است و این دو وظیفه را رهبر معظم انقلاب از جمله اختیارات مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار داده است.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه ما سه قوه مستقل داریم خاطرنشان کرد: این سه قوه از هم مجزا نیستند یعنی استقلال آنها به معنای جدایی آنها نیست یا به معنای برتری قوه ای بر قوه دیگر نیست.

وی با تاکید بر این نکته که ما در نظامی هستیم که در راس آن رهبری است یادآور شد: در ایران استقلال قوای سه گانه برخلاف کشورهای غربی است و این استقلال در ایران از نوع مکمل است و قوا از نظر اختیارات و ساختار و کارکرد مجزا هستند و از نظر کارکرد و فرایند هر یک به نتیجه ای می رسند و جمع این نتایج بهبود زندگی مردم و امنیت است.

محسن رضایی با تاکید بر این نکته که استقلال و مکمل بودن سه قوه و به یک نتیجه رسیدن آن احتیاج به یک نخ تسبیح دارد تصریح کرد: رهبری و سیاست های کلان نقش این نخ تسبیح را دارند.

وی با اظهار اینکه اصول قانون اساسی و سیاست های کلان برای قوانین کشور اجرا نظارت و بازخورد آن تاکید دارند عنوان کرد: اگر بازخوردها به طور مستمر در اولین فرصت اصلاح شودما در همه ابعاد کامل خواهیم بود.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام یادآور شد: سیاستهای کلی نظام باید رابطه خودش با قانون را مشخص کنند و سیاستهای کلان همچنین از طریق قانون باید در برنامه و بودجه نظارت و مقررات تاثیر داشته باشد.

وی ادامه داد: مهمترین سیاستهای کلان که باید مجلس به فکر آن باشد یک چشم انداز ویران در 1404 سیاست های اصل 44 که قانون نداشته و باید اصلاح شود سوم سیاستهای اقتصاد مقاومتی که رهبر معظم انقلاب به زودی آن را ابلاغ خواهد کرد و چهارم سیاستهای آمایش سرزمین است.

وی با اشاره به سند چشم انداز ایران در سال 1404 یادآور شد: این سند اولین سند مکتوب ایران است که 9 هزار بار در سخنان رهبری مورد تاکید قرار گرفته است. چشم انداز عبور از وضعیت فعلی به یک وضعیت مطلوب در آینده است.

دبیر مجمع تشخیص نظام با اشاره به کمربند طلایی ایران، عراق، سوریه و افغانستان که در سازمان جغرافیایی ستادکل نیروهای مسلح طراحی شده تصریح کرد: در ده سال گذشته این منطقه به دلیل متصل کردن دریای مدیترانه به آسیای شرقی دارای اهمیت ویژه ای است و در ده سال آینده هم تمام حوادث مهم در این منطقه رخ خواهد داد.

رضایی در ادامه گفت: ایران از بعد اقتصادی و تولید و تجارت و ثروت و رفاه ملی در اکثر شاخص ها از رتبه 30 جهان کمتر است.

وی ادامه داد: اگر ما خودمان را نسبت به گذشته بسنجیم حتماً پیشرفت کرده ایم اما سرعت پیشرفتمان نسبت به کشورهای دیگر کمتر است.

وی خطاب به نمایندگان مجلس گفت: اگر نمایندگان ما در مجلس به صورت بخشی فکر کنند و هر که به فکر شهر خود باشد خدمات بیش از حد بدون انسجام ایجاد خواهد شد و قدرت بهره وری ما را کاهش خواهد داد.

رضایی در ادامه اظهارات خود با اشاره به اهمیت سیاست های کلان نظام جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی نظرات پژوهشگران و نخبگان را درخصوص موضوعات خاص جمع آوری می کنند و به مطالعه این نظرات و اطلاعات می پردازند و گاهی وقتها دو سال طول می کشد که درخصوص موضوعی مطالعه کنند و بعد سیاستها را به نتیجه رسانده و انها را ابلاغ می کنند و علی رغم توجه جدی به نمایندگان به سیاست های کلان ابلاغی از سوی رهبری هنوز یک قانون جامع چشم انداز در ایران وجود ندارد.

پایان پیام/
 

کد خبر 329916

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha