به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، از پـژوهشگران، اندیشمندان و محققان ارجمند دعوت می شود آثار خود را در قالب مقاله با محوریت حکیم نزاری قهستانی و منطقه ی قهستان در عصر او در حوزه های زبان، فرهنگ، اندیشه و هنر این شاعر گرانقدر به دبیرخانه "همایش ملی نقد و تحلیل زندگی، شعر و اندیشه حکیم نزاری قهستانی " ارسال نمایند. این همایش اردیبهشت ماه 1393 در دانشگاه بیرجند برگزار می شود.
دانشگاه بیرجند امیدوار است با برگزاری «همایش ملی نقد و تحلیل زندگی، شعر و اندیشه حکیم نزاری قهستانی» گامی در جهت شناسایی و شناساندن این حکیم فرزانه به جامعه ی علمی و فرهنگی ایران بردارد و با پژوهش های علمی و دقیق جایگاه فرهنگی، ادبی و عرفانی وی را به عنوان یکی از مفاخر منطقه قهستان و استان خراسان جنوبی تبیین نماید.
حکیم نزاری قهستانی یکی از بزرگ ترین شاعران فارسی زبان و ارادتمندان به اهل بیت و از مفاخر استان خراسان جنوبی است که در سال 645 هجری قمری دیده به جهان گشود و در حدود سالهای 700 تا 720 هجری قمری دیده از جهان فرو بست. از وی آثار فراوانی ازجمله دیوان اشعار، سفرنامة منظوم،ادبنامه، دستورنامه و مثنوی ازهر و مزهر برجای مانده است. حکیم نزاری در غزل فارسی جایگاه والایی دارد به نحوی که تأثیر زیادی بر شاعران پس از خود به ویژه لسان الغیب حافظ شیرازی داشته است. از طرفی نزاری مسلماً یکی از بزرگترین شاعران منطقه ی قهستان است که تا کنون زندگی و اندیشه ی او به نحوی شایسته و بایسته مورد تحقیق قرار نگرفته است. علاوه بر این نزاری از جمله شاعرانی است که در اواخر قرن هفتم یعنی زمانی که تشیع هنوز به عنوان مذهب رسمی در ایران اعلام نشده بود پرچم ولایتمداری و تأسی به اهل بیت پیامبر (ص) را در شعر فارسی برافراشت و بیشک تأثیر زیادی در رشد و ترویج معارف اهل بیت نمود و زمینه را برای پیدایش بزرگترین شاعر منقبت سرای شیعی و حماسهسرای دینی، یعنی ابن حسام خوسفی در منطقه ی قهستان فراهم کرد.
پایان پیام/
نظر شما