امروز از معدود زمان‌هایی است دولت و مجلس درخصوص مشکلات کشور اتفاق نظر

خبرگزاری شبستان: رییس مرکز پژوهش های مجلس با اعلام خبر تدوین پیش نویس برنامه مشترک دولت و مجلس توسط این مرکز گفت: امروز از معدود زمانهایی است که دولت و مجلس درخصوص مشکلات کشور اتفاق نظر دارند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، سیدکاظم جلالی، رییس مرکز پژوهش های مجلس در بخش پایانی دومین همایش ملی نقش پژوهش در قانونگذاری گفت: ما در دولت قبلی و فعلی به این نکته اشاره کرده ایم که بین دولتها و مجلس اختلافاتی وجود دارد و هر کدام که از نظر سیاسی مثل هم باشند بالاخره دچار مشکل می‌شوند وی با یادآوری مجلس ششم عنوان کرد: در مجلس ششم رویکرد دولت و مجلس اصلاح طلبی بود اما اختلافات وجود داشت و در مجلس هفتم و هشتم با دولت های نهم و دهم رویکرد همانندی داشتند اما اختلافات زیادی وجود داشت.

جلالی با اظهار اینکه اکثر اختلافات دولت و مجلس از نظر سیاسی و مرکز پژوهش ها نمی تواند در این بخش ورود کند خاطرنشان کرد: برخی از این اختلافات از نظر کارشناسی و مرکز پژوهش های مجلس می تواند برای حل این مشکل و اختلافات ورود کند و مثلاً در تدوین لوایح با دولت همکاری کند و در تدوین طرح ها به نمایندگان اطلاعات ارائه دهد.

رییس مرکز پژوهش های مجلس به روزهای آغازین دولت یازدهم اشاره کرد و یادآور شد: در تیر مرکز پژوهش های مجلس آخرین وضعیت کشور را بررسی کرد و در چند جزوه به مسئولین گزارشات را ارایه داد که بسیاری از این نظرات به واقعیت نزدیک است مثلاً درخصوص میزان رشد کشور در سال 91 ما اولین نهادی بودیم که اعلام کردیم رشدمان 3/5-درصد بود که بعد از ما 4/5- و بانک مرکزی نیز 8/5- و این فاجعه ای است که ما به مسئولین کشور آمار نادرست اعلام کنیم و چون اصلی ترین مرجع تصمیم گیری کار کشور آمار است نباید گپ آماری داشته باشیم.

وی به 5/2 سال و نیم باقیمانده از عمر مجلس و دولت اشاره کرد و افزود: باید پیش نویس همکاری دولت و مجلس را بنویسیم که توسط مرکز پژوهش‌ها این پیش نویس آماده شده است.

وی ادامه داد: مجلس و دولت یک شانس دارند و ان هم نزدیکی هر دو برای وضعیت کشور است که چند ماه دیگر این نزدیکی نظر وجود نخواهد داشت زیرا دولت می خواهد از عملکرد خود دفاع کند و مجلس هم یک نهاد نظارتی.

وی یادآور شد: باید این مسال و مشکلات را رتبه بندی کنیم و به 10 تا 15 کار اساسی برای 2و نیم آینده برسیم.

جلالی بر این نکته در گام نخست باید قانون بودجه نویسی کشور را توسط دولت و مجلس اصلاح کنیم تصریح کرد: در حال حاضر با وجود 600 هزار میلیارد تومان نقدینگی بانکها پولها را بین خودشان ردوبدل می کنند و به تولید تزریق نمی کنند که باید نظام بانکی را نیز اصلاح کنیم.

کاظم جلالی با تاکید بر این نکته که قوای سه گانه ما سه جزیره جدا از هم هستند به روزمرگی های نمایندگان اشاره کرد و افزود: 11 هزار و 740 قانون و 88 هزار مقررات هر روز تکرار می‌شوند و دولت و مجلس باید برای جلوگیری از این روزمرگی به یک اشتراک نظر در قانونگذاری و اجرا برسند.

جلالی با تاکید بر این نکته که اگر دولت و مجلس برنامه عمل درستی تهیه نکنند مجلس هم کارش را انجام می دهد افزود: مهندسی این برنامه به عهده روسای سه قوه است و در جلساتی که با یکدیگر دارند می توانند برنامه عمل سه قوه در همکاری با یکدیگر طراحی کنند وگرنه هر قوه ای تلاش می کند که چراغش فقط روشن باشد.

رییس مرکز پژوهش های مجلس تصریح کرد: بسیاری از خلاءها در داخل کشور وجود دارد که می توانیم با سند مشترک برای حل آنها اقدام کنیم.

وی به اقدامات انجام شده در مرکز پژوهش‌های مجلس اشاره کرد و گفت: در فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها که مجلس و دولت باید به یک فهم درست برسند مرکز پژوهش‌ها می‌تواند به کمک دولت و مجلس بیاید و در دولت قبل که بر اجرا کردن فاز دوم اصرار داشت این مرکز با تهیه پژوهش هایی به خطرات این کار اشاره کرد و مجلس توانست از این طریق دولت را در اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها منصرف کند.

رییس مرکز پژوهش مجلس درخصوص پژوهش های انجام شده در رابطه با مذاکرات هسته ای گفت: گزارشات خوبی پس از توافق ژنو در ابعاد حقوقی آن توسط مرکز انجام شد همچنین در بحث تحریم 17 عنوان گزارش تهیه کردیم درخصوص نوشتن اساسنامه شرکت ملی نفت که وظیفه دولت است نیز اقدام کردیم و نوشتن اساسنامه شرکت ملی گاز شرکت ملی تولید و پخش فراورده های نفتی و پتروشیمی را نیز در دستور کار داریم.

وی تصریح کرد: ما تنها مرکزی هستیم که در مورد کسب و کار گزارشاتی تهیه می کنیم که گزارشهای خوبی و درخصوص بحث اقتصاد مقاومتی هم به انجام پژوهش هایی دست زده‌ایم.

پایان پیام/
 

کد خبر 330093

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha