از سوریه تا فروریختن هژمونی آمریکایی در خاورمیانه

خبرگزاری شبستان،سال 2013 برای ایران و خاورمیانه سال مهمی به شمار میرفت. ایران،ایالات متحده و خاور میانه در سالی که گذشت عنوان و سوژه گزارشهایی است که این روزها رسانه های خارجی را مشغول خود کرده است.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، با نگاهی به گذشته می بینیم آنچه که بسیار مهم است شکست استراتژی ایالات متحده بزرگ در خاورمیانه است.
به گزارش چندین سایت انگلیسی زبان در سال گذشته قدرت آمریکا به صورت تدریجی فرو ریخت و حتی برخی کشورها بیش از گذشته از این موضوع روی گرداندند.
این شکست بیشتر مربوط به خود امریکا است که در ماه اوت گذشته اذعان داشت در سوریه سلاح های شیمیایی وجود داردو از قصد خود برای حمله به این کشور خبرداد.
این مسئله که آمریکا درحال حاضر با دیپلماسی موافقت کرده به این دلیل است که فعالیت های نظامی این دولت در عراق و افغانستان با شکست مواجه شدو سوریه میتوانست یاد آور شکست دیگری برای این کشور باشد.این درحالیست که ایالات متحده میتوانست از این نیرو برای تقویت هژمونی خود در منطقه استفاده کند.
در سال 2013 این گونه فعالیت های همراه با دیپلماسی کمتر در خاورمیانه دیده می شد و انتظار این است که در سال جدید میلادی با پیش روی همراه با دیپلماسی برای ارتباط با ایران این فعالیت ها بیشتر شود.
اساسا واشنگتن به جمهوری اسلامی به عنوان یک نهاد سیاسی پایدار می نگرد که منافع مشترکی با آن دارد. در دیپلماسی فعلی ایالات متحده با ایران در مسائلی مانند موضوع هسته ای، چالش های خاورمیانه و سوریه به توافقی نسبی رسیده است.
در این گزارش ها آمده است  که استراتژی ایران منتظر واکنش واشنگتن نمی ماند. در واقع چشم انداز استراتژی ایران نشان می دهد این حل و فصل مذاکرات هسته ای با توجه به احترام ایران به پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای طول زیادی نخواهد کشید.اما به احتمال زیاد در مواجهه با مسئله سوریه استراتژی ایران به این راحتی پاسخگو نیست به خصوص با اظهارات رییس جمهور اوباما مبنی بر حمله به سوریه برای برداشتن اسد از قدرت، حل و فصل مسئله سوریه وقت گیر خواهد بود.
اگر آمریکا رویکرد خود نسبت به خاور میانه را تغییر دهد به طور حتم ایران نهایت همکاری با این کشور را خواهد داشت اما در صورتی که واشنگتن به مسیر قبلی خود در منطقه ادامه دهد تهران میتواند با جمع زدن مجموعه شکست های آ مریکا در منطقه به محبوبیت خود بیافزاید و موقعیت استراتژیکش را ارتقا دهد.
 گفتنی است در سال گذشته میلادی روابط ایران و امریکا رو به بهبود نسبی نهاد اما روابط این دو کشور تحت تاثیر وابستگی آمریکا به رژیم صهیونیستی و عربستان هنوز خاکستری رنگ است.

پایان پیام/

کد خبر 330130

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha