تندروی زمینه ساز طرد جوان از مسجد/ اعتدال محور سخنان امام جماعت باشد

خبرگزاری شبستان: یک کارشناس فرهنگی با اشاره به اینکه دست اندر کاران مساجد، می توانند نظارت و مراقبت بر افکار و اندیشه های جوانان داشته باشند، گفت:برخی تندروی ها نباید موجب دوری جوانان از مسجد شود.

خبرگزاری شبستان: با توجه به مطرح شدن مقوله ای به نام «اعتدال» در ماه های اخیر توسط برخی نخبگان سیاسی، لازم است به بررسی این واژه و مفهوم آن بپردازیم که به راستی اعتدال و میانه روی از منظر اسلام چیست و به چه اموری تعلق دارد.

در قرآن کریم آمده «و کذلک جعلناکم امة وسطا» ما شما را امتی وسط قرار دادیم و نیز امام باقر(علیه السلام) می فرمایند: «نحن الامة الوسط» ما امت وسط و میانه هستیم یا امیرالمومنین حضرت علی (علیه السلام) که یکی از صفات مؤمن را اعتدال در زندگی می داند، می فرماید: «المؤمن سیرته القصد» شیوه مؤمن، میانه روی است.

یکی از مهمترین راهبردهای اندیشه سیاسی اسلام، اعتدال و میانه روی در نظام اسلامی است و مهمترین اصل در بررسی مفهوم اعتدال، همانا عدم تفریط و افراط در مقوله سیاست های نظام است. لذا قران کریم می فرماید: «اشداء علی الکفار رحماء بینهم» آیه فوق به عنوان راهبردی همیشگی برای سنجش اعتدال در اندیشه سیاسی اسلام تعریف می شود. در راستای تبیین گفتمان اعتدال و بیان مصادیق آن که شعار دولت یازدهم است رسانه ها و تریبون ها و مساجد به عنوان پایگاه اجتماعی نقش قابل توجهی دارند.

 

حجت الاسلام مرتضی مداح، کارشناس فرهنگی جایگاه مساجد را در تبیین و ترویج گفتمان اعتدال مهم ارزیابی کرد و به خبرنگار حوزه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان گفت: مساجد یکی از اثر گذارترین مراکز دینی در جامعه به شمار می‌آیند که در تبلیغ و ترویج معارف اعتقادی و گفتمان های دینی در سطوح مختلف می توانند نقش مهمی ایفا کنند.


وی بیان کرد: رئیس جمهور دولت یازدهم که به لباس روحانیت ملبس هستند قطعا به مراکز دینی و تبلیغی همچون مساجد اهمیت قابل توجه ای دارند زیرا برای دولت فعلی واضح است که اگر بخواهیم فرهنگ غنی اسلام باقی بماند و برای مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن و دوری جوانان از انحرافات جوانان تلاش کنیم بهترین بستر فعال کردن مساجد است.

معاون سابق فرهنگی سازمان عقیدتی سیاسی ارتش با تاکید بر بحث گفتمان اعتدال که شعار دولت یازدهم است، اظهار کرد: از آنجا که امت اسلام امت اعتدال است باید از تندروی و افراط جلوگیری شود. در هر انتخاباتی که در کشور صورت گرفته است عده ای مساجد و نمازگزاران مساجد را درگیر برخی تندروی ها و افراطی گری می کنند. باید بحث اعتدال در سخن امام جماعت و مسئولان مساجد دیده شود و به گونه ای نشود که خودمان را حق مطلق بدانیم. این گونه رفتارها نتیجه ای جز طرد مردم بویژه جوانان از مساجد ندارد.


این کارشناس فرهنگی ادامه داد: مساجد به عنوان پایگاه فرهنگی و مسئولان و دست اندرکاران مساجد، می توانند نظارت و مراقبت بر افکار و اندیشه های جوانان داشته باشند. مسجد نباید پایگاهی برای متهم کردن جوانان به نفاق باشد بلکه باید کمک کرد تا جوان خود مسیر صحیح را انتخاب کند و امام جماعت باید آنها را راهنمایی کند.


وی گفت: ائمه جماعات و روحانیون باید از متون دینی محورهای مرتبط با گفتمان اعتدال را استخراج کنند و روش و سیره پیامبر (ص) و ائمه اطهار(ع) در این محور را در دستور کار قرار دهند.

حجت الاسلام مداح با اشاره به کمبود مسجد در کشور بیان کرد: پس از انقلاب با کمبود مسجد در تهران مواجه هستیم و این کمبود در تهران بیشتر از شهرهای دیگر احساس می شود که باید در این زمینه برنامه ریزی جامعی صورت گیرد.


وی اذعان کرد: البته در مورد ساخت مسجد مردم باید مشارکت گسترده ای داشته باشند. سنت حسنه ساخت مسجد بر عهده مردم بوده و در حال حاضر هم بر عهده مردم است. یکی از محورهایی که در ساخت مسجد باید مورد توجه قرار گیرد این است که خانه های خدا از تشریفات دور باشند و مسجد مکانی برای عبادت باشد.

حجت الاسلام مداح با تاکید بر اینکه هزینه ها و بودجه های فرهنگی باید به سمت مساجد سوق یابند، خاطرنشان کرد: مسجد اگر هیئت امنا و امام جماعت قوی داشته باشد، می تواند به عنوان یک سنگر دینی مستحکم به شمار آید.
پایان پیام/

کد خبر 331346

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha